Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 aug 2012 - Anul XVII, nr. 201 (5106)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Recensământ

Au dispărut tătarii din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Potrivit datelor preliminare ale Recensământului populaţiei şi locuinţelor din anul 2011, în judeţul Suceava nu mai trăieşte nici un tătar. Dacă în urma recensământului din anul 2002 în judeţul Suceava mai trăiau cinci tătari, după publicarea primelor date ale recensământului de anul trecut, aceştia au dispărut. Comparând datele preliminarii de la recensământul din 2011 cu cel din anul 2002 reiese faptul că în ultimii zece ani populaţia de etnie maghiară din judeţul Suceava s-a redus cu mai mult de jumătate, de la 368 la 178. De precizat că doar 155 de persoane din judeţul Suceava au declarat că au ca limbă maternă maghiara.

O creştere semnificativă s-a înregistrat în ultimii zece ani la populaţia de etnie romă din judeţul Suceava, de la 9.186 (în 2002) la 11.858 de persoane. Şi în cazul persoanelor de etnie romă din judeţul Suceava, numărul celor care au declarat romani ca limbă maternă este cu mult mai mic, de doar 3.252 de persoane. În judeţul Suceava mai sunt 699 de germani, dintre care doar 314 au declarat germana ca limbă maternă.

O situaţie inversă se întâlneşte la ucrainenii din judeţul Suceava. La recensământul de anul trecut, 5.698 de suceveni s-au declarat de etnie ucraineană, însă numărul celor care au spus că ucraineana este limba lor maternă este de 6.071. Nu în ultimul rând, mai trebuie spus că în judeţul Suceava mai trăiesc 1.717 ruşi lipoveni, 32 de persoane de etnie turcă, 2.762 de suceveni de alte etnii, în timp ce 766 nu şi-au declarat etnia. De asemenea, 28 de persoane au spus că turca este limba lor maternă, rusa este vorbită de 1.530 de suceveni, iar 708 nu au vrut să declare limba maternă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au dispărut tătarii din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Au dispărut tătarii din judeţul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei