Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 aug 2012 - Anul XVII, nr. 201 (5106)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect concretizat

Centrul Tradiţiilor Populare va fi finalizat în următoarele două luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Clădirea viitorului centru de susţinere şi promovare a tradiţiilor bucovinene, de pe strada Universităţii, va fi pusă la dispoziţia municipalităţii de constructor cu aproape patru luni mai devreme decât termenul final impus prin autorizaţia de construcţie.

Mai exact, Centrul Tradiţiilor Populare va fi predat la gata municipalităţii sucevene la finele lunii octombrie sau cel târziu la început de noiembrie, stadiul lucrărilor fiind foarte avansat.

Conform reprezentantului companiei Muha, în prezent sunt executate lucrări de finisaje, precum mâna curentă la casa scării, montarea gresiei, faianţei şi granitului, a prizelor şi a întrerupătoarelor instalaţiei electrice, precum şi mâna curentă la terasele circulabile. De asemeni, se montează sistemul de încălzire a imobilului.

Pentru a şti cu exactitate când vor fi încheiate lucrările, primarul Ion Lungu a solicitat ca la următoarea şedinţă să-i fie prezentat un grafic clar al etapelor care mai trebuie parcurse.

Şeful municipalităţii sucevene a anunţat că deja s-a ţinut licitaţia pentru achiziţionarea mobilierului şi a altor dotări interioare necesare funcţionării centrului cultural.

“Licitaţia urmează să fie finalizată în perioada următoare, astfel încât, dacă în noiembrie va fi finalizată clădirea, aşa cum s-a angajat constructorul, până la sfârşitul anului să o dotăm şi cu mobilier, astfel încât de anul viitor să intre efectiv în funcţiune”, a declarat Ion Lungu.

Noua clădire va funcţiona ca un centru de susţinere şi promovare a tradiţiilor bucovinene, prin punerea la dispoziţia meşteşugarilor a spaţiilor expoziţionale necesare, dar şi a atelierelor de creaţie,

Centrul Tradiţiilor Populare, construit pe locul fostei Uzine de frig a Patinoarului Areni, va funcţiona ca un  muzeu de conservare a tradiţiilor populare, în care actul de creaţie va putea fi urmărit de curioşi în direct, la atelierele meşteşugarilor. Costul investiţiei este de 4,9 milioane de lei, bani asiguraţi în principal prin Programul Operaţional Regional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul Tradiţiilor Populare va fi finalizat în următoarele două luni.
 Vizualizări articol: 892 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Centrul Tradiţiilor Populare va fi finalizat în următoarele două luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei