Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 aug 2012 - Anul XVII, nr. 199 (5104)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Viceprimarul Vîrvara vrea să înfiinţeze un fel de “Poliţie a bunului-simţ”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prostul obicei de a arunca pe jos, la întâmplare, fel de fel de ambalaje, resturi de mâncare sau chiar mucurile de ţigări şi cojile de seminţe, ar putea fi “taxat” de oameni care să stea pe stradă o bună parte din zi, depistându-i pe cei care uită până şi de bunul-simţ.

Viceprimarul Gavril Vîrvara, în atribuţiile căruia intră salubrizarea municipiului Suceava, vrea să înfiinţeze un fel de “Poliţie a bunului-simţ”, ai căror membri să fie asistaţii social.

“Sunt o mulţime de persoane care beneficiază de ajutor social, dar care nu oferă nimic societăţii, pentru că vin cu adeverinţe prin care spun că nu sunt apţi de muncă. La fel de utili ne-ar fi dacă ar sta pe stradă şi le-ar atrage atenţia celor care aruncă pe jos fel de fel de resturi, că locul acestora este la coşul de gunoi, nu pe trotuare, carosabil sau pe spaţiile verzi”, a spus Gavril Vîrvara.

În opinia sa, membrii “Poliţiei bunului-simţ” s-ar putea legitima ca reprezentanţi ai Primăriei Suceava printr-un fel de ecusoane făcute special pentru ei.

“Rolul lor nu este de a da amenzi, asta poate da doar Poliţia Locală, ci să le bată obrazul celor care fac mizerii pe stradă şi care a doua oară se vor gândi înainte de a proceda la fel”, a spus viceprimarul Sucevei.

Ideea folosirii asistaţilor social ca oameni pentru educarea celor care fac mizerie pe străzi i-a venit după ce a constatat că la scurt timp după ce anumite zone din oraş au fost curăţate “lună”, din urmă au apărut fel de fel de mizerii, aruncate de trecători.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viceprimarul Vîrvara vrea să înfiinţeze un fel de “Poliţie a bunului-simţ”.
 Vizualizări articol: 1167 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Viceprimarul Vîrvara vrea să înfiinţeze un fel de “Poliţie a bunului-simţ”5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dar unde este politia locala? trimis de
(27 aug 2012, 12:17:47
dar unde este politia locala? ei de ce nu dau amenzi? pot, dar nu fac! de ce? au dreptul, pot sa foloseasca legile existente... de ce nu le folosesc?
2.   * trimis de
(27 aug 2012, 12:25:30
îl ştiu pe omu' ăsta . E de "bun-simţ" , pe bune
dar (cu chestia asta) aruncă piatra-n sus...pe orizontală
melteanu' (în mod natural) va-ncerca să se "răzbune"
fiindcă meltenismul e ceea ce-a "(de)prins" ...la şcoală

În Suceava contează CE faci , CUM faci şi ...CU şi PENTRU CINE !
căci ghiolbanii,NEGREŞIT,te vor împiedica PE FAŢĂ (fără ruşine )

3.   De la bun simt, la incalcarea legii trimis de
(27 aug 2012, 13:07:40
In primul rand, cred ca este o incalcare a drepturilor civile a acelor oameni. Ce se intampla daca cineva sare la bataie la o asemenea persoana (evident, cu handicap, daca prezinta certificat medical)? Cum li se asigura protectia? Deci mai trebuie platit un politai, pentru fiecare asistat, ca sa-l pazeasca de eventualele abuzuri pe acesta din urma. Atunci, nu mai bine, direct politaiul sa arate obrazul celor ce fac mizerie pe strada? Ar avea si mai multa autoritate. Ce autoritate in fata unui cetatean poate sa aiba un infirm amarat? Nu mai bine o sapca si o uniforma? In plus, un asemenea asistat are el dreptul moral de a da lectii altora despre curatenie, in conditiile in care dl vice sugereaza ca nu fac "nimic pentru societate"? Sa ne imaginam cersetorul din colt venind la noi si spunandu-ne: "nu-i frumos sa arunci gunoi pe jos. Da' stii mata, asa, niste bani, poti sa arunci".
3.1  RE: De la bun simt, la incalcarea legii trimis de
(27 aug 2012, 18:27:14
Dle viceprimar, daca ii puneti la "treaba" pe acesti asistati, legal n-ar fi sa le intocmiti contract de munca, incetand plata ajutorului? Ati spus ca le veti da un ecuson pentru legitimare. Dar, asa, munca la negru? Ajutorul social se da dupa alte criterii. El nu reprezinta SALAR, ci AJUTOR SOCIAL (deci prin denumire, suma de bani data ca ajutor, nu ca plata pentru munca). Munca fortata si munca la negru sunt interzise, conform Codului Muncii. Faptul ca le dati si ecuson, sa se vada ca fac munca la negru, arata ca nici macar nu va e frica de lege.
4.   Klauss trimis de
(27 aug 2012, 13:17:08
Varvere....ia du-te tu pe jos dinspre autogara si pana in parcul ala de la intrarea in Obcini,pe care-l tot sapatzi o data la doua luni si uita-te cu atentie cum arata strazile,bordurile,uita-te ca nu ai cosuri de gunoi,uitat-te ce deplorabil arata SFM-ul daca stii ce-i ala,si Trei Barbosi de asemenea....doar la bulevard si-a dat Lungu silintza sa arate oarecum mai bine ca asa e la Prelipk...sa arate bine la strada,nu conteaza ca mai la dos  ☭ -ul e cat shura..., uitat-te atent si dupa aia sa ceri respect si curatzenie si ordine...si fa curat mai intai in Primarie,incepand de la directorasii si directorasele de acolo,administratorul pietzelor si restul de chiulangii...ma tot intreb la ce dracu va trebuie in Primarie cate doua secretare de birou? Fa tu ordine acolo si impune bunul simt,iesi pe strada si mai vorbeste cu oamenii si zi-i lu ala micu,celalalt viceprimar ca autoturismul Nubira( PMS) nu e pentru ca sa mearga el duminica la nunti...cum a fost ieri la biserica catolica...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei