Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 aug 2012 - Anul XVII, nr. 199 (5104)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din cauza secetei

Apă potabilă doar până la ora 22,00 pentru locuitorii din Ipoteşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Apa potabilă a devenit un lux pentru locuitorii din Ipoteşti, care au parte de apă la robinete doar între anumite ore. Teoretic, furnizarea apei potabile se întrerupe de la ora 22,00 până a doua zi dimineaţă, la ora 06.00. Practic, în anumite zone, oprirea apei potabile se resimte şi mai rapid, unii dintre locuitori spunând că li s-a întâmplat să rămână fără apă chiar şi de la ora 20,00.

Furnizorul de servicii de apă şi canalizare, operatorul regional ACET, spune că acest program de furnizare a apei potabile este aplicat doar în zilele secetoase, când există un consum foarte mare.

“Sistemul de apă potabilă al comunei nu a fost făcut pentru un consum ridicat, precum irigarea terenurilor agricole. Iniţial, el deservea câteva cişmele stradale, apoi a început să fie extins şi să se racordeze la el consumatorii casnici. Bazinul de apă face faţă la consumul normal al familiilor, dar nu şi pentru udatul grădinilor”, a explicat directorul tehnic al ACET, Mircea Onofreiciuc.

Practic, apa pompată de la Berchişeşti către bazinul de apă de la Ipoteşti nu face faţă consumului foarte mare din zilele secetoase, când apa este folosită la udatul grădinilor şi spaţiilor verzi, bazinul golindu-se foarte rapid şi lăsându-i fără apă la robinete pe cei care au nevoie pentru consumul casnic.

Faptul că mare parte din apa potabilă din bazinul de la Ipoteşti este folosită la irigaţii este demonstrat şi de faptul că după fiecare ploaie, consumul scade simţitor, încât nici nu mai este necesară oprirea furnizării apei de la ora 22.00.

Un alt motiv al limitării furnizării apei potabile către Ipoteşti se pare că este furtul din reţea, care atinge cote înspăimântătoare.

Astfel, aproape o treime din apa pompată în bazinul de la Ipoteşti “se evaporă”, cel mai probabil în instalaţii de irigare, fără a se mai regăsi în cantităţile facturate de ACET în baza citirii contoarelor.

Conducerea ACET spune doar că preluarea reţelei de apă din Ipoteşti nu a fost finalizată şi că este necesar să se facă o inventariere a tuturor conductelor racordate la reţeaua comunei, precum şi a tuturor consumatorilor.

Cert este că din cauza secetei, a utilizării apei pentru udarea terenurilor agricole şi a consumului fraudulos, foarte mulţi dintre cei care sunt buni platnici au parte de apă potabilă doar câteva ore pe zi, după ce ajung de la serviciu, iar uneori, dacă vin mai târziu, nu au deloc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apă potabilă doar până la ora 22,00 pentru locuitorii din Ipoteşti.
 Vizualizări articol: 1017 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Apă potabilă doar până la ora 22,00 pentru locuitorii din Ipoteşti5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei