Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 aug 2012 - Anul XVII, nr. 199 (5104)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Casa Culturii din Suceava, prinsă într-un circuit cultural european de clădiri comuniste

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa Culturii din Suceava va fi introdusă într-un circuit cultural european alături alte cinci clădiri din ţară construite în perioada comunistă. Asta în cadrul proiectului ATRIUM – Arhitectura Regimurilor Totalitare din secolul al XX-lea în Managementul Urban, promovat de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. Acest proiect urmăreşte să valorifice potenţialul turistic cultural din perioada regimului comunist din România şi astfel să atragă un număr cât mai mare de turişti străini spre ţara noastră. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei are în acest proiect alţi 18 parteneri care provin din 11 ţări din Europa de Sud-Est. Cele şase clădiri comuniste din România, Palatul Parlamentului, Casa Scânteii, Teatrul Naţional din Bucureşti, Monumentul închinat Eroilor Neamului din Bucureşti, Complexul Unirea din Iaşi şi Casa de Cultură a Sindicatelor din Suceava vor face parte dintr-un circuit cultural european alături de alte clădiri din Europa aparţinând regimului totalitar.

Printre acestea se numără: Universitatea din Patras, Piaţa Libertăţii din Bratislava, Palatul Naţional de Cultură din Sofia, Piaţa Revoluţiei din Ljubljana, Monumentul închinat eroilor din Forli, etc.

“Întrucât în România vin din ce în ce mai puţini turişti din străinătate, trebuie găsite modalităţi noi prin care să-i atragem. De aceea considerăm că proiectul ATRIUM deschide o nouă oportunitate de a creşte numărul turiştilor străini, oportunitate de care trebuie să profităm şi pe care trebuie să o valorificăm la maxim”, a declarat Alina Ifrose, manager de comunicare în cadrul proiectului.

Pentru ca acest proiect să aibă succes, după finalizarea circuitului vor fi create o serie de produse turistice culturale care vor fi promovate prin intermediul agenţiilor de turism din România şi nu numai. Astfel, proiectul ATRIUM ar putea duce la dezvoltarea unui nou segment pe piaţa turistică şi la atragerea turiştilor străini din ţări precum: Albania, Slovenia, Croaţia, Serbia, Italia, Grecia, Bulgaria şi Slovacia. ”Chiar dacă pentru unii turişti regimul comunist nu reprezintă neapărat o atracţie turistică, proiectul ATRIUM, prin amploarea sa, va reuşi să conştientizeze publicul despre importanţa istorică, culturală şi arhitecturală a clădirilor comuniste şi să trezească interesul turiştilor pentru acest tip de turism, şi anume turismul cultural, arhitectonic comunist”, a mai spus managerul de comunicare al proiectului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Casa Culturii din Suceava, prinsă într-un circuit cultural european de clădiri comuniste.
 Vizualizări articol: 1570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Casa Culturii din Suceava, prinsă într-un circuit cultural european de clădiri comuniste5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Casa de cultura trimis de
(27 aug 2012, 13:20:15
mai sunt constructii comuniste in Suceava...90% din constructii sunt comuniste,exceptie fac vilele de prost gust ridicate mai peste tot inclusiv aia de pe cernauti a lu domnu lungu...asa ca...sa prezentam cat mai multe,avem de unde:)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei