Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 aug 2012 - Anul XVII, nr. 199 (5104)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

O ţară „virgină”

Oamenii de afaceri suceveni, invitaţi să investească în Irak

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prezent în Bucovina, unde a petrecut o parte a concediului de odihnă, la invitaţia lui Dumitru Morhan, preşedintele Uniunii Ucrainenilor din România, Excelenţa Sa Iacob Prada, ambasadorul României în Irak, are un mesaj pentru firmele sucevene. În ciuda instabilităţii din această ţară, Excelenţa Sa Iacob Prada a invitat toate firmele sucevene să se intereseze de oportunităţile de afaceri din Irak şi să nu ezite să investească în diferite domenii de activitate.

„Sunt câteva firme româneşti care lucrează în Irak, dar oportunităţile de afaceri sunt mult mai mari, existând deschideri pentru contracte de ordinul câtorva miliarde de dolari. În cei doi ani pe care i-am petrecut la Ambasada României din Irak pot spune că am identificat enorme posibilităţi de afaceri în această ţară”, a arătat Excelenţa Sa Iacob Prada.

Potrivit acestuia, românii au un ascendent ridicat pe piaţa irakiană, şi asta ca urmare a relaţiilor economice, comerciale şi de afaceri din perioada de dinainte de 1989. Tractoarele exportate în Irak, dar şi drumurile edificate de constructorii români sau alte obiective economice importante realizate în perioada lui Saddam Hussein nu au fost uitate chiar atât de uşor, iar acest trecut poate constitui un punct de plecare important pentru toate firmele româneşti, inclusiv cele din Suceava.

„Din păcate, până în prezent, interesul oamenilor de afaceri din România pentru a investi în Irak este destul de scăzut. Temerea lor vizavi de insecuritatea de acolo este parţial justificată şi spun asta pentru că firmele româneşti şi oamenii de afaceri de la noi nu au constituit ţinta unor atacuri, iar dacă s-a întâmplat aşa ceva a fost doar accidental”, a precizat Excelenţa Sa Iacob Prada.

Ambasadorul României în Irak a arătat şi care sunt domeniile în care firmele sucevene pot avea succes în această ţară din Orient: infrastructură, energie, amenajări funciare, amenajarea resurselor de apă sau consulting.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oamenii de afaceri suceveni, invitaţi să investească în Irak.
 Vizualizări articol: 1344 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Oamenii de afaceri suceveni, invitaţi să investească în Irak5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Klauss trimis de
(27 aug 2012, 13:08:37
deja cand e prezent morhan pe undeva,miroase-a tzepe monumentale...domnu' prada...ia-l pe morhan poate se face presedintele ukrainenilor din Irak,gaseste el cativa bulbaci acolo si ia-l si pe lungu si pune-l primar la Baghdad...asta sigur le pavelezeaza drumurile,le face parcari subterane,le pune carute cu sicomori pe strazi,le pune asfalt made florconstruct,de ala rezistent la ploaie ca acolo ploua intr-o joi,le pune bannere pe stalpi si le face si-un TPL ca sa are si ei cu ce sa se dea pe strazi...se aude domnu' Prada?
2.   Hop si tu te bagi in seama! trimis de
(27 aug 2012, 13:19:37
Daca taceai mai bine faceai, herr Klauss (iar numele ambasadorului se scrie cu P mare...) iar adresarea corecta este excelenta (si zau ca merita acest om asemenea mod de adresare!); nu stiu ce tepe ai luat tu de la Morhan si nu vad care este legatura intre Morhan si primarul Sucevei, carute, asfalt, Florconstruct, pavele si ...mintea ta, daca mai asa ceva!
3.   Pragmatic trimis de
(27 aug 2012, 13:39:16
ceea ce scrii tu e plin de subiectivism prietene,unde e pragmatismul? dar nu trebuie sa avem aceleasi pareri,nu? cat despre minte...eu nu am facut referire la ata imbecilule...esti ruda cu domnu' ambasador cu nume de catwalk?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei