Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 aug 2012 - Anul XVII, nr. 199 (5104)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recensământ

Suceava, în topul judeţelor cu cei mai mulţi locuitori plecaţi peste hotare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oriunde ai merge, în ţări precum Italia, Spania, Anglia, Belgia sau Franţa, sunt foarte mari şanse să dai de suceveni, care au plecat în număr mare peste hotare, nu doar pentru o lună – două, ci pe termen lung.

Statisticile recensământului din 2011, recent puse la dispoziţie de Institutului Naţional de Statistică (INS), situează judeţul Suceava pe un loc fruntaş în topul judeţelor cu cei mai mulţi locuitori plecaţi peste hotare.

Mai exact, Suceava este plasată pe locul III, după Bacău şi Neamţ, ceea ce indică Moldova ca regiunea cu cei mai mulţi locuitori deveniţi cel puţin temporar “italieni”, “spanioli” sau “englezi”.

În total, peste 910.000 de români au plecat în străinătate pe o perioadă îndelungată de timp, cei mai mulţi fiind bărbaţi, mai exact 445.559 de persoane.

Conform datelor obţinute la referendum, cei mai mulţi dintre românii plecaţi peste hotare pe termen lung sunt băcăuani - 67.463 de persoane, în vreme ce din Neamţ sunt plecate 66.420 de persoane.

Oficial, Suceava se află pe locul III, cu un număr de 57.054 de persoane plecate peste hotare pe o perioadă îndelungată de timp. Dar cum la referendum mulţi s-au ferit să dea date despre membrii familiei plecaţi la muncă în alte ţări, de teama că vor fi impozitaţi sau vor pierde anumite drepturi şi ajutoare sociale de care beneficiază, numărul real al celor plecaţi ar putea fi mult mai mare, de ar putea schimba chiar şi ordinea în clasament.

Comparativ, numărul bucureştenilor plecaţi peste hotare pe o perioadă mai îndelungată de timp este aproape la jumătate faţă de cel al sucevenilor - 29.200 de persoane.

Pe ultimul loc în topul plecărilor peste hotare se află locuitorii din judeţul Ilfov, cu numai 2.565 de persoane plecate pe termen lung, un fenomen asemănător înregistrându-se în judeţele Harghita, Giurgiu sau Covasna.

Conform sociologilor, exodul masiv de suceveni către ţările occidentale se datorează în primul rând dispariţiei industriei din zonă, care a creat o acută lipsă a locurilor de muncă, de faptul că nu au mai apărut mari investitori, majoritatea firmelor având până în zece angajaţi, în vreme ce cel mai mare angajator din judeţ este statul, prin instituţiile sale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava, în topul judeţelor cu cei mai mulţi locuitori plecaţi peste hotare.
 Vizualizări articol: 1409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Suceava, în topul judeţelor cu cei mai mulţi locuitori plecaţi peste hotare5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Psd trimis de
(27 aug 2012, 23:34:41
exodul sucevenilor este consecinta directa a proastei legi funciare si a nereturnarii proprietatior.psd este in mare masura radpunzator ptr situatie ptr ca nu a privatizat industria din suceava in anii 90, noi nu ne vindem tara, numai pe oamenii ei! RUSINE! !!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei