Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 aug 2012 - Anul XVII, nr. 199 (5104)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zgonea: CC trebuie să trimită hotărârea privind referendumul la MO pentru publicare

Luni, 27 August 2012 (18:34:53)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, după şedinţa plenului, că obligaţia de a transmite hotărârea referitoare la referendum pentru publicare Monitorului Oficial (MO) revine Curţii Constituţionale, nu Parlamentului.

"Nu cred că interpretează bine art.47, alin.3: «se prezintă de către judecători în faţa plenului reunit». Nu se transmite, se prezintă. Curtea prezintă. Argumentul alin.3 din art.47 este, dacă vreţi, pentru Parlament de descărcare de gestiune cu privire la proiectul de hotărâre privind suspendarea. (...) Curtea Constituţională, după ce procedura este îndeplinită, Curtea Constituţională este cea care transmite", a declarat Zgonea, întrebat de jurnalişti în legătură cu o declaraţie a preşedintelui CC, Augustin Zegrean, potrivit căreia Parlamentul trebuie să transmit la MO hotărârea pentru publicare.

Zgonea a subliniat că decizia privind referendumul nu este a Parlamentului, ci a Curţii Constituţionale.

"Curtea Constituţională, sub semnătura preşedintelui, trebuie să o transmită, pentru că este decizia lor, nu este a Parlamentului. Decizia fiind a lor, şi-au asumat-o, noi am ascultat-o, să o transmită la Monitorul Oficial", a afirmat Zgonea.

Potrivit acestuia, Legislativul doar trebuie să asculte citirea hotărârii şi să ia act de aceasta pentru a încheia procedura de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

"Parlamentul nu face altceva decât să asculte această decizie, să ia act de ea pentru a închide proiectul de hotărâre pe care noi l-am dat de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. Aceasta este singura raţiune pentru care astăzi în plen s-a citit o hotărâre a CC. Nu există un alt argument, nu există o dezbatere, nu se supune la vot. Ştiţi foarte bine că există o decizie din 5 iulie cu privire la jurisprudenţa CC, noi nu avem altceva de făcut decât să luăm act de această hotărâre şi ea se transmite spre publicare Monitorului Oficial. Dacă nu luam act, atunci procedura nu era îndeplinită", a argumentat Zgonea.

Pe de altă parte, preşedintele Camerei a spus că, dacă obligaţia de a transmite hotărârea la MO revine Parlamentului, atunci el o va transmite în 30-40 de minute. "Eu pot să o transmit şi eu sub semnătură, nu am nicio problemă, dar daţi-mi o raţiune pentru care eu să transmit. (...) Dacă suntem noi, Parlamentul, nu e nicio problemă pentru mine, într-o jumătate de oră, 40 de minute, eu o semnez şi o transmit Monitorului Oficial", a mai spus Zgonea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zgonea: CC trebuie să trimită hotărârea privind referendumul la MO pentru publicare.
 Vizualizări articol: 877 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zgonea: CC trebuie să trimită hotărârea privind referendumul la MO pentru publicare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei