Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 aug 2012 - Anul XVII, nr. 197 (5102)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Proiect cofinanţat de UE

Modernizarea staţiilor de transformare a energiei electrice, în şase localităţi sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Printr-un proiect cofinanţat de Uniunea Europeană, E.ON Moldova Distribuţie continuă procesul de integrare a staţiilor de transformare a energie electrice în sistem SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition - Monitorizare, Control şi Achiziţii de Date)în localităţile Suceava, Fălticeni, Salcea, Frasin, Gura Humorului şi Rădăuţi.

Investiţia, în valoare de circa 45 de milioane de lei, vizează modernizarea şi integrarea în SCADA a 26 de staţii de transformare din Moldova, pe lângă cele din judeţul Suceava numărându-se şi staţiile de transformare din Bacău, Hemeiuşi, Glăvăneşti şi Oneşti - judeţul Bacău, Botoşani şi Hudum - judeţul Botoşani, Iaşi, Tg. Frumos şi Ţuţora - judeţul Iaşi, Roznov - judeţul Neamţ, Bârlad - judeţul Vaslui.

 

Finalizarea proiectului, martie 2015

Reprezentanţii E.ON Moldova Distribuţie au spus că, „demarată în luna iulie a acestui an, investiţia vizează instalarea şi integrarea de sisteme de monitorizare/control local şi la distanţă în 26 de staţii de transformare. Vor fi montate 508 terminale numerice pentru protecţie şi conducere, precum şi 118 întrerupătoare cu vid de 20 kV“.

În luna martie 2015, odată cu finalizarea proiectului implementat de E.ON Moldova Distribuţie, vor fi integrate în sistemul SCADA 79 de staţii de transformare dintre cele 133 aflate în zona de activitate a companiei.

„În valoare totală de 44,356 de milioane de lei, proiectul este finanţat atât din surse proprii ale companiei, cât şi din fonduri nerambursabile în valoare de 16,36 milioane de lei, provenite din Fondul European de Dezvoltare Regională, precum şi din contribuţia Guvernului României, prin intermediul Programului Operaţional Sectorial <Creşterea Competitivităţii Economice>”, au explicat reprezentanţii E.ONMoldova.

 

Sistemul SCADA emite avertizări, iar dispecerii au posibilitatea de intervenţie rapidă

SCADA este un sistem automatizat care permite monitorizarea şi controlul în timp real a parametrilor tehnici de funcţionare ai sistemului de distribuţie. Astfel, în cazul unor disfuncţionalităţi în alimentarea cu energie electrică, sistemul SCADA emite avertizări, iar dispecerii au posibilitatea de intervenţie rapidă pentru readucerea sistemului de distribuţie la parametrii optimi prin comanda de la distanţă.

„E.ON Moldova Distribuţie va continua şi în anii următori strategia de dezvoltare prin derularea de noi proiecte de investiţii pentru asigurarea funcţionării şi exploatării în condiţii de siguranţă a reţelelor de distribuţie a energiei electrice, în vederea creşterii calităţii serviciilor oferite clienţilor”, au completat reprezentanţii E.ON.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Modernizarea staţiilor de transformare a energiei electrice, în şase localităţi sucevene.
 Vizualizări articol: 948 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Modernizarea staţiilor de transformare a energiei electrice, în şase localităţi sucevene5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei