Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 aug 2012 - Anul XVII, nr. 193 (5098)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cu drujba-n pădure

Patru indivizi din Cârlibaba au culcat la pământ 400 de arbori din pădurea statului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru indivizi din comuna Cârlibaba sunt cercetaţi penal, după ce-au tăiat ilegal peste 400 de copaci din pădurea statului, informează Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Tăierile ilegale s-au comis în perioada 1 iunie – 4 august a.c., din pădurea de pe raza Ocolului Silvic Cârlibaba. În total, s-au tăiat nu mai puţin de 406 arbori, specia molid, iar zilele trecute poliţiştii Biroului de combatere a delictelor silvice din cadrul Serviciului Ordine Publică au reuşit să dea de urma celor patru suspecţi: Stelian S., de 27 de ani, Vasile P., de 42 de ani, Petru P., de 41 de ani, şi Ilie C., de 26 de ani.

„Din calculul preliminar efectuat de reprezentanţii Direcției Silvice Suceava a rezultat un prejudiciu cu o valoare de 106.784,06 lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava, precizându-se că în cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru tăiere fără drept, furt de arbori şi falsificarea dispozitivelor speciale de marcat.

 

Trei minori au tăiat ilegal 17 arbori, la Mălini

Tot într-un comunicat al IPJ Suceava este prezentată o altă tăiere ilegală de arbori, de data aceasta la Mălini, comisă de trei minori din localitate, în vârstă de 16, respectiv 17 ani.

Cei trei au tăiat cu două drujbe nu mai puţin de 17 arbori din specia răchită, cu  diametrele la cioată cuprinse între 13-20 cm, prejudiciul fiind de circa 300 de lei. Ei au fost daţi în vileag sâmbătă după-amiază, când încărcau lemnul într-un faeton, în lunca râului Moldova.

„În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere și furt de material lemnos”, precizează poliţia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru indivizi din Cârlibaba au culcat la pământ 400 de arbori din pădurea statului.
 Vizualizări articol: 1225 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Patru indivizi din Cârlibaba au culcat la pământ 400 de arbori din pădurea statului3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   MI-E SCARBA trimis de
(20 aug 2012, 18:08:02
ce sa zic, cica 406 arbori cu un prejudiciu de 106.784,06 lei, imi vine sa vomit nu alta, mai dar padurarul unde a fost in intervalul 1 iulie-4 august, seful de district unde a fost, responsabilul de la paza unde a fost, MARI INSPECTORI de la ITRSV Suceava unde au fost, va zic eu ca-i doare in ☭ pe toti, in cativa ani de zile n-o sa mai avem paduri in judetul Suceava. Cum sa taie mai 406 arbori si sa nu stie nimeni nimic ce se petrece in cantonul respectiv, rusine Ocolului Silvic Carlibaba, rusine Directiei Silvice Suceava, rusine ITRSV Suceava. Si crede ti ca taieri ilegale sunt numai la Ocolul Carlibaba, duceti-va domnilor în zona dornelor si în bazinul Darmoxa de pe raza si o sa vedeti cum se taie hectare întregi de pădure de către șmecheri și nimeni nu face nimica, BRAVO DOMNILOR, FELICITĂRI CĂ ÎN CÂȚIVA ANI DE ZILE ADIO PĂDURE.
Apropo domnilor la Ocolul Silvic Iacobeni anul trecut au fost depistate cateva mii de metri cubii tăiați ilegal, ce măsuri s-au luat, vă zic eu nimic nu s-a făcut, mai trece si anul asta si smecherii stau si rad.
2.   Vai de capul nostru trimis de
(20 aug 2012, 18:11:13
PĂI LA CÂRLIBABA TAIE PĂDURILE ȘMECHERII DE LA BORȘA ȘI MARI SILVICULTORI DIN SUCEAVA CU INSPECTORI CU TOT STAU ȘI SE UITA, O SĂ DAȚI SOCOTEALĂ PÂNĂ LA URMĂ, O SĂ VEDEȚI.
3.   Comentariu trimis de
(20 aug 2012, 18:33:53
O fi idiot autorul articolului sau politistii??
Stimabililor,............... specia rachita?????? Ma umfla risul. Tocmai de asta se intampla aceste lucruri, pentru ca persoanele abilitate nici macar nu stiu despre ce vorbesc.....Poate specia salcie (denumire populara), stiintific Salix alba, babylonica, caprea, purpurea, etc., etc. Iar vis-a-vis de cele intamplate la Carlibaba ce naiba, nu a vazut nimeni nimic pe o perioada mai mare de 1 luna. Stimabile d-le sef al Politiei Suceava, va c.a......t.i pe dv. ca o sa faceti si o sa dregeti dar se parte ca ati devenic mic, mic de tot. Ce sa ii faci banul e ochiul dracului....... happy. cat despre ITRSV...oricum e aproape inexistent. O spaguta, o fripturica....mai greu cu controalele...A nu se uita ca in cazurile precedente chiar unii dintre ei au fost implicati...
4.   Ha ha ha trimis de
(20 aug 2012, 21:55:22
Chiar as fi curios unde fac asa zisele controale inspectorii de la ITRSV Suceava, că văd că nu găsesc nu văd sutele de cioate de la Cârlibaba? controlează cineva pe la Cârlibaba, sau este târâmul nimănui? Dureros este că toate instituțiile sunt politizate, toți ascultă ordinele și își păzesc curulețul și nu îi interesează nimic, dar na asta e....suntem în România, țara nimănui. Ce să mai zicem, am mers cu câțiva prieteni într-o duminică în zona dornelor și am zis ca să mergem prin Panaci ca să ajungem prin Dârmoxa la unchiul meu și vă spun sincer că m-am speriat câte zeci de hectare chelite sunt........cred că mai bine s-ar desființa așa zisele instituții care se fac că controlează. Dureros este că așa zisele organe care zic că controlează dețin chiar ei GATERE, așa că ce mai vorbim .....bla bla bla.Domnilor eu vă urez ca sa dormiți bine în continuare și ....peste câțiva ani ADIO PĂDURE, că nu cred că dacă se taie mai plantează cineva, așa că fiecare își urmărește interesele, case, mașini, etc...BAFTA.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei