Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 aug 2012 - Anul XVII, nr. 193 (5098)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Numire

Eugen Girigan se întoarce la conducerea SC Drumuri şi Poduri SA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierul local Eugen Girigan s-ar putea întoarce la conducerea SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, firmă la care Consiliul Judeţean Suceava este unic acţionar. Eugen Girigan a ocupat postul de director al acestei societăţi în perioada 2000 – 2008. În cadrul şedinţei de astăzi, Consiliu Judeţean ar urma să aprobe o hotărâre prin care Întreprinderea Individuală (ÎI) - Eugen Girigan ar urma să fie desemnată ca şi administrator special la SC Drumuri şi Poduri SA. În momentul de faţă, firma Consiliului Judeţean se află în procedura insolvenţei, în faza de reorganizare.

De precizat că hotărârea cu privire la desemnarea ÎI – Eugen Girigan ca administrator special la această firmă a fost luată în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor de la SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, care a avut loc în data de 8 august 2012. În situaţia în care consilierii judeţeni ar aproba ca Eugen Girigan să preia postul de administrator special la SC Drumuri şi Poduri SA, remuneraţia lunară a acestuia ar fi de 4.500 de lei pe lună. Potrivit contractului pe care îl va semna, Eugen Girigan este împuternicit să efectueze actele administrative necesare pe perioada procedurii de insolvenţă.

Reamintim că Tribunalul Suceava a dispus în luna aprilie 2011 deschiderea procedurii de insolvenţă faţă de SC Drumuri şi Poduri SA. Aceasta după ce, în martie 2011, Adunarea Generală a Acţionarilor de la firma Consiliului Judeţean a solicitat declanşarea voluntară a procedurii de insolvenţă, la momentul respectiv această acţiune fiind catalogată ca o măsură de reorganizare şi de redresare a activităţii firmei.

 

Problemele financiare la SC Drumuri şi Poduri au început încă din anul 2008

Potrivit unei informări care a fost prezentată la momentul declanşării procedurii de insolvenţă, problemele financiare ale SC Drumuri şi Poduri SA Suceava au început în anul 2008, când firma a pierdut contractul de exclusivitate cu privire la întreţinerea drumurilor din judeţul Suceava, încheiat în anul 2005 pe o perioada de zece ani. În informarea respectivă se preciza că problemele cu lichidităţile firmei s-au accentuat în perioada 2007 – începutul anului 2008, când SC Drumuri şi Poduri SA a efectuat lucrări de întreţinere şi reparaţii la 12 drumuri judeţene, în valoare de 8,2 milioane de lei, fără contract, lucrări care nu ar fi fost asumate şi comandate de Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Suceava, motiv pentru care nu au fost facturate. În informarea prezentată în luna martie 2011, în Consiliul Judeţean, se preciza că la momentul respectiv SC Drumuri şi Poduri SA avea datorii de 15,7 milioane de lei (157 de miliarde de lei vechi) şi creanţe de 13 milioane de lei (130 de miliarde de lei vechi), din care 95,78% proveneau de la „clienţi incerţi”.

Mai trebuie spus că SC Drumuri şi Poduri Suceava avea în anul 2008 un număr de 450 de angajaţi, iar în momentul de faţă acesta a scăzut la 150.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eugen Girigan se întoarce la conducerea SC Drumuri şi Poduri SA.
 Vizualizări articol: 1058 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Eugen Girigan se întoarce la conducerea SC Drumuri şi Poduri SA5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inca ceva trimis de
(20 aug 2012, 21:01:54
nu am nici cea mai mica tangentza cu drumuri si poduri SA sau cu girigan SRL insa stiu situatia destul de bine si nu numai de la acel SA...din pacate experientza directoriala a multor capete romboidale venite din jurasicul comunist nu are nimic de a face cu economia de piatza si nici cu a manageria ceva...sa nu ne alintam ca doar cand era nea girigan director era bine la drumuri si poduri SA...acelasi mit era si-n cazul Marza si-n cazul Flutur si in multe alte cazuri si institutii de stat sau SA-uri...trebuie terminat odata cu criptocomunistii astia,din pacate si-au adus nepotzeii creatzi dupa chip si asemanare in loc...mici marionete actionate de unchii lor...asta e my dear florin24...daca esti sucevean stii si tu cum stau trebile..in orasul in care nu se intampla,din pacte,nimic.
2.   Reorganizare= furt masiv din bani publici trimis de
(21 aug 2012, 11:00:19
CJ are datorii de muulte miliarde catre firma pe care o conduce.ce se va intampla odata cu falimentarea si apoi reorganizarea? unde se vor duce banii respectivi? la fel ar trebui si lungu cu pd-l ul lui sa scoata din buzunar sutele de miliarde de la termica si tpl.a promis in presa ca da subventii la toata lumea, dar sucevenii nu stiu ce furturi masive a facut.poate termica trebuia reorganizata, dar nu bagata in faliment si reinfiintata.si,dupa ce au scris cei din monitorul despre situatia tpl, ar trebui sa ne gandim daca mai vrem transportul asta cu autobuze(cu plusurile si minusurile lui) sau vrem sa ne intoarcem la soarecii de maxi care ne luau de gat din statie?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei