Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 iul 2012 - Anul XVII, nr. 167 (5072)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Scandalos

Poliţist cercetat penal pentru implicarea în răfuiala cu capete sparte de la Dumbrăveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Răfuiala petrecută în plină stradă miercuri seară între Salcea şi Dumbrăveni, când o maşină a fost blocată în trafic de alte trei, iar şoferul încercuit a fost lovit în cap cu o bâtă, a avut printre protagonişti şi un agent de poliţie, aflat în timpul liber.

Aşa a stabilit, în ancheta preliminară, chiar echipa operativă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, care a demarat cercetări la faţa locului, agentul fiind cercetat penal sub aspectul comiterii infracţiunii de loviri sau alte violenţe.

 

Scenariul unei răfuieli ca-n filme

Miercuri, în jurul orei 20.20, poliţia a fost sesizată prin numărul de urgenţe 112 că pe DN 29, la ieşirea din Salcea spre Dumbrăveni, în apropiere de intersecţia spre Văratic, are loc un scandal în trafic.

Ce se ştie cert este că Pavel Hlamagă, în vârstă de 21 de ani, din Văratec-Salcea, se deplasa la volanul unui VW, alături de cei doi fraţi ai săi, iar la ieşirea din Salcea maşina acestuia a fost lovită de un autoturism condus de Marius Chiriac, în vârstă de 28 de ani, din Suceava, care a frânat şi a efectuat manevra de mers înapoi, cu intenţia de a-l opri pe şoferul maşinii VW.

Pavel Hlamagă a încasat mai multe lovituri de bâtă în cap, ajungând la Spitalul Judeţean.

Proporţiile incidentului se amplifică în condiţiile în care atât victimele, cât şi mai mulţi martori susţin că în grupul de atacatori se afla şi agentul Cristian Florin Tabarcea, de la Postul de Poliţie Dumbrăveni, aflat în timpul liber.  

 

„Noi eram trei, iar ei erau vreo 12, cu tot cu domnul poliţist în civil”

Tânărul de 21 de ani, Pavel Hlamagă, a relatat că în urmă cu o săptămână a avut o divergenţă în trafic legată de neacordarea de prioritate cu un alt tânăr care, avea să afle el ulterior, ar fi bun prieten cu poliţistul. Aceştia din urmă ar fi pus la cale răzbunarea de miercuri noapte.

Pavel Hlamagă ne-a declarat: „Mergeam din Suceava spre casă şi am văzut că maşina poliţistului Tabarcea, un Audi A6 cu volan pe dreapta, mă urmăreşte. Au încărcat un microbuz cu băieţi şi m-au aşteptat la intrarea în Văratec. Am fost blocat în trafic, maşina mi-a fost fărmată, iar apoi m-au bătut cu bâta. Noi, eu cu fraţii, eram trei, iar ei erau vreo 12, cu tot cu domnul poliţist în civil. După ce am sunat la 112, primii poliţiştii ajunşi la faţa locului l-au făcut plecat pe colegul lor”.

 

Tânărul de 21 de ani, blocat de trei maşini

Ulterior, mai multe echipaje de poliţie, inclusiv o grupă de la Intervenţie Rapidă, au ajuns la faţa locului. Anchetatorii au stabilit că în incident au fost implicate nu mai puţin de patru maşini. Este vorba de VW-ul condus de victimă, un microbuz, un Opel Corsa şi un Audi A 6, ultima maşină aparţinând poliţistului Tabarcea.          

 

Poliţistul, găsit acasă la părinţii săi 

Poliţistului Tabarcea a fost identificat ceva mai târziu.

Inspectorul principal Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei, a declarat:  

„Agentul de poliţie nu a fost găsit la faţa locului, ci la domiciliul părinţilor din municipiul Suceava. Acesta a motivat plecarea prin faptul că a fost agresat şi ameninţat de fraţii din Salcea. Toate persoanele care se aflau la volan, inclusiv agentul de poliţie, au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, şi li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Având în vedere aspectele constatate, cât şi calitatea agentului de poliţie, în cauză s-a procedat la sesizarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, fiind înregistrat dosar penal, în care se desfăşoară cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de loviri sau alte violenţe, în vederea stabilirii condiţiilor producerii evenimentului şi a participaţiei persoanelor implicate”.

 

IPJ a demarat o anchetă internă care îi vizează pe agent şi pe primii poliţişti ajunşi la faţa locului

În afară de ancheta penală, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava a anunţat demararea cercetării prealabile interne în regim de urgenţă faţă de agentul despre care există indicii că a fost implicat în această acţiune de intimidare şi de răzbunare. Totodată, pentru a lămuri şi acuzaţiile legate de cum au acţionat primii poliţişti ajunşi la faţa locului, anume cei de la Poliţia oraşului Salcea, s-a dispus o cercetare prealabilă şi cu privire la aceştia.

 

Varianta poliţistului: a ajuns întâmplător în zonă, a oprit şi a căzut nevinovat la mijloc 

Agentul Cristi Tabarcea a acceptat să prezinte un punct de vedere cu privire la acest scandal şi are o cu totul altă variantă.

Ieri, agentul Tabarcea a declarat: „Eram simplu participant la trafic şi m-am nimerit în mijlocul conflictului. Cei din Salcea (n.r. fraţii Hlamagă) au avut impresia că eu i-am adus cu maşina personală pe cei din grupul advers ca să-i agreseze fizic, ceea ce este total neadevărat. Am văzut cum s-au şicanat în trafic şi au blocat la un moment dat tot traficul. Am oprit pe partea dreaptă, însă nu am putut interveni, nu eram în uniformă şi proporţionalitatea de forţe nu era în avantajul meu... Am fost înjurat şi agresat de fraţii din Salcea, moment în care m-am urcat în maşină şi am plecat”.

El a mai susţinut că nu şi-a putut alerta din primul moment colegii deoarece nu avea la el telefonul mobil. Mai mult, agentul de poliţie se declară o victimă a fraţilor Hlamagă, pe care îi acuză că l-au lovit, intenţionând să-şi scoată certificat medico-legal şi să depună plângere penală. 

 

 

Poliţistul Tabarcea a fost bătut de trei fraţi în 2009

În august 2009, agentul Cristi Florin Tabarcea, când se afla tot la Postul de Poliţie Dumbrăveni, a fost victima unei infracţiuni de ultraj.

Conform anchetei de la acea vreme, agentul de poliţie a fost bătut de trei fraţi din localitate nemulţumiţi că omul legii nu l-a amendat pe un individ cu care ei se certaseră.

Agresiunea a avut loc în zona blocurilor din Dumbrăveni, unde agentul stă şi acum cu chirie. El a fost tras între blocuri şi lovit cu pumnii şi picioarele, certificatul medical scos ulterior arătând că a suferit leziuni care au necesitat 17-18 zile de îngrijiri medicale.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţist cercetat penal pentru implicarea în răfuiala cu capete sparte de la Dumbrăveni.
 Vizualizări articol: 1897 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 9 voturi
Poliţist cercetat penal pentru implicarea în răfuiala cu capete sparte de la Dumbrăveni4.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(20 iul 2012, 11:11:17
“iertarea atrage noi păcate” .. ce “creştineşte” sună ?!
Şi totuşi .. s-a mers cu ura prea departe,nu credeţi ?
E URĂ .. şi-n marile oraşe şi-n cea mai mică comună
Mai e puţin şi-o să punem (sicuro) mâna pe lopeţi

Sălile de teatru-s goale , tribunalele-s arhipline
Caii putere ai societăţii trag în spasme şi-n ură
Tomahawk technique ,slogane ,gen: să trăiţi bine !
Law and disorder ,creiere-necate-n băutură

Cuvântul scris (mai) e urma după ce gura muţeşte
Gura celui ce-l priveşte din autobuz pe cel din limuzină
Atenţie,vin valuri ! ( căci Româna nu mai iubeşte)
Pentru această omniprezentă URĂ … cine e de vină ?
1.1  RE: * trimis de
(20 iul 2012, 23:15:12
faci pe prostul sau pe inocentul? cum nu stii raspunsul tocmai acum? BASE el e vinovatul ca si-au rupt capul papagalii la Salcea, asa cum TOT EL VINOVAT DE CURSUL VALUTAR DE 4.58!
2.   Gabor nenorocit trimis de
(20 iul 2012, 11:54:21
asta e politai?asta e o jigodie in haina statului care mananca si bea pe banii nostri..minte ca un porc,el a fost primul care a dat ca ii stiu eu pe astia cu aere de politai se cred intangibili,dar jigodia asta de bataus o sa plece repede din politie,..sa mearga la sapa cu masa..nu sa bata oameni ca el o fi vreu smecher din sat..
2.1  RE: Gabor nenorocit trimis de
(20 iul 2012, 17:19:59
La sapa cu mamica ta vei merge tu inteligentule...de ce etichetezi tu la fel toti agentii de politie????ai fost tu acolo?sau stii tu asa ca ai visat azi noapte?mai mananca ceva sanatos poate iti creste masa materialului cerebral...
2.2  RE: Gabor nenorocit trimis de
(25 iul 2012, 14:56:25
lorelay am impresia ca tu esti curva care io  ☭ lu rapandula asta de gabor imputit de asta ii tii parte...adica tu cu mata io  ☭ inteligento ca nu va place sapa va-ti bagat la supt..
3.   Comentariu trimis de
(20 iul 2012, 12:10:28
Si marmota invelea ciocolata in staniol.. Sunt tare curioasa ce va pati politistul.. Scapa nevinovat ? Ce ma mira? Traim in Romania!
4.   Vestul salbatic trimis de
(20 iul 2012, 12:36:04
Noh poftim lectie de "sigurata si incredere" de la Politia Suceava...
5.   Linistitul pilitist trimis de
(20 iul 2012, 12:49:35
o sa ajungem sa ne bata politistii si sa ne fure ,de fapt ne fura si acuma,nu ne mai ira nimic,sa le plangem de mile ca le au taiat salariile
6.   Felicitari trimis de
(20 iul 2012, 13:04:19
Felicitari pentru materialul video, este foarte reusit. Ce sa zic, agentul este atat de idiot incat nici nu stie sa minta, cica a fost prins la mijloc si batut, pai neica de ce nu l-a prins pe altu la mijloc, acuma zice ca nu a intervenit si dupa un minut ca l-au prins la mijloc si l-au batut. Daca era mai destept macar zicea ca a incercat sa intervina sa aplaneze conflictul si a fost lovit, dar de unde sa-l duca pe el capu la asa ceva, e morcovit maxim, deci e clar ca a participat la bataie.
7.   Comentariu trimis de
(20 iul 2012, 16:02:52
CULTURA ROMANEASCA.................... cum e posibil un politai sa fie implicat intr.un scandal asemanator ..............sa traiti bine.............
8.   Comentariu trimis de
(20 iul 2012, 17:06:41
Dar a fost poate macar unul dintre voi martor acolo????credeti ca un agent isi risca cariera luand la bataie un pusti de 20 de ani ?credeti ca e usor sa fii agent intr-o comuna unde esti responsabil si la circulatie si la birou si la scandaluri si la batai sau accidente pe un salariu de 2lei?fara a jigni pe nimeni,majoritatea populatiei din mediul rural nu au o educatie corespunzatoare,si cand este vorba de un conflict indiferent de natura lui sar la bataie cu ce apuca,cu bata,sapa,toporul...si bineinteles politaiul e de vina ca nu a putut sa sa potoleasca niste tarani fara creier care sustin ca nu e vina lor...stiu doar sa arunce vina pe altii,si normal daca agentul era acolo...si-a luat si bataie si amenintari si el e principalul vinovat...frumos,aplauze,bravo voua celor care comentati in necunostiinta de cauza...omul nu era nici macar in uniforma,nu era responsabil sa aplaneze conflictul...
8.1  RE: Comentariu trimis de
(20 iul 2012, 19:29:05
Intreb si eu ca omul, ce cauta agentul acolo? In cazul in care nu stiti locul in care s-a petrecut incidentul, se afla la aproximativ 1,5-2 km de cea mai apropiata localitate. Nu cred ca s-a aflat intamplator acolo, mai ales nefiind in timpul serviciului. Asa ca nu-i lua partea. Majoritatea cadrelor din politie sunt avide dupa spagi, impartit pumni, picioare si aparent bate.
9.   Comentariu trimis de
(20 iul 2012, 17:14:38
In orice conflict unde sunt implicate cel putin 2 persoane de tabere adverse,exista o a doua varianta indiferent ca e cea adevarata sau nu...este o meserie destul de periculoasa,cati politisti nu au decedat in timpul serviciului din cauza unor mizerii de oameni care se joaca cu viata???????nu e nimeni perfect in nicio meserie,exista JIGODII imbracati in uniforme si in alte categorii!
9.1  RE: Comentariu trimis de
(21 iul 2012, 09:53:05
cati politisti au decedat in timpul serviciului? cate cazuri de politisti omorati in timpul serviciului ai vazut in romania? foarte putine. Ar trebui sa fie mai multi gabori decedati sau batuti ca sa vada/simta cam ce inseamna si ce riscuri presupune meseria de politist.De asta sunt platiti de statul roman. Nu-i numai un loc caldut si sigur cum cred cei care se inghesuie ca oile la scoala de la campina
10.   Comentariu trimis de
(20 iul 2012, 17:33:49
LORELAY130 dar tu ai fost acolo ca sa vezi ca politistul nu era implicat? Nici tu nici eu nici nimeni dintre noi nu judeca nimic, sunt simple comentarii la ceea ce am citit. Acuma sa fim seriosi cati politisti nu si-au omorat sotiile, mamele etc? Asa ca asta e minciuna pe langa ce se petrece in minunata noastra tara si nu numai.
11.   Comentariu trimis de
(20 iul 2012, 18:22:56
in tara asta totul este posibil...KING SHOBU esti politist ,nu? poate esti un politist bun, nu zic nu...asta nu inseamna ca trebuie sa tii partea la toti spagarii care au intrat in politie..amintesti de comunism...nu se intra in POLITIE atunci cu spaga...aveai nevoie de dosar curat,,nici parintii divortati...nici condamnari in neamul tau...origini sanatoase...acum , banii parintilor te baga in scoala, in servici, poti duce serviciul sau nu, mergi...si faci ceea ce faci...orice om cu minte isi da seama ca politistul a fost acolo...a plecat ptr ca avea sange pe el... n avea telefonul la el...dar parca spunea ca el a chemat pe ceilalti colegi...
12.   SIGURANTA ..CU INCREDERE trimis de
(20 iul 2012, 19:13:34
CU INCREDERE IN EI...IN DOMNII IN UNIFORMA! DUPA CE SE VAD IN UNIFORMA LI SE SCHIMBA MENTALITATEA! AM PRIETENI CARE AU DEVENIT MILITIENI SI PARCA AU UN CIP SAU MAI MULTE IN CREIER...NUMAI DUPA SPAGA SI JAPCA...TI-E SILA DE UNIFORMA CARE AR TREBUI SA NE APERE!!!!!!!!!!!!!! SUNT DIN BANII NOSTRI CUMPARATE!!!!...UNIFORMELE...
13.   Comentariu trimis de
(20 iul 2012, 19:34:08
Din moment ce se discuta este evident ca politistul este implicat,dar nu in calitate de cum il "zugraviti" voi din cap pana in picioare ca si cum ati fi fost martori acolo..oricine poate sa isi dea cu parerea,dar pana a jigni..ochii mei stiu ce au vazut acolo si cum sta situatia..si sa nu bagam toti oamenii in aceeasi oala indiferent de situatie..oameni corupti si cu studii pe banii parintilor sunt peste tot..Gratiela...sange de unde sa aiba pe el?el cu mana rupta si buza sparta de la pustiulica ala de 20 de ani care da in stanga si ib dreapta fara sa gandeasca...si se uita de fapt care a fost vinovatul din cauza caruia s-au luat la bataie ca in vestul salbatic...
14.   Comentariu trimis de
(20 iul 2012, 19:38:18
Madalinule dar tu circuli cu masina doar pe drumuri populate?sau daca ai de parcurs un drum fara case in jur iti cumperi un elicopter?
15.   Se invarte roata trimis de
(20 iul 2012, 20:43:57
domnul agent oare isi mai aminteste de un eveniment similar de acum 8-9 ani, de pe strada tineretului, cand inca nu era in activitate? uite ca se invarte roata si domnul agent constata pe pielea lui cat e de grea o astfel de situatie.
16.   Comentariu trimis de
(20 iul 2012, 21:14:05
il cunosc forte bine pe agent.nu e prima oara cand face din astea. odata l-am vazut facand liniute burdujeni-salcea cu un mercedes cu numere de spania...in uniforma draga doamne...incredere si siguranta!!! NU? afara cu el din sistem...
16.1  RE: Comentariu trimis de
(25 iul 2012, 13:31:12
Pai da-l tu afara din sistem daca nu iti place persoana lui...
17.   Comentariu trimis de
(21 iul 2012, 14:56:49
Vad ca tot se vorbeste de "pustiulica ala de 20 de ani". Il cunosc ca pe palma mea pe acest pustiulica cum este numit. Si eu sa fi fost in locul lui cand cineva imi da cu bata in cap nu e logic ca trebuie sa ma apar? Doar nu stau ca... si astept sa fiu batut poate chiar si omorat. E o chestie logica! Atunci cand cineva sare la bataie in mod automat te aperi. Ce facem noi aici se numesc interpretari. Hai sa lasam cei ce stiu sa le faca mai bine decat noi, sa clarifice situatia.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei