Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 iun 2012 - Anul XVII, nr. 150 (5055)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Rezultate

Jumătate dintre elevii care au dat evaluarea naţională au luat note sub cinci la matematică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Examenul de evaluare din acest an a dat bătăi de cap candidaţilor, pornind de la subiectele controversate şi ajungând până la rezultate. Au fost acordate peste 4.100 de note de la cinci în jos, iar matematica a fost, privind rezultatele, cea mai grea probă.

Din cei 6.924 de elevi care au susţinut proba la matematică, 3.163 de candidaţi au luat note de la 1 la 4,99. Dintre aceştia, cei mai mulţi, 1.247, au fost notaţi de la 4 la 4,99, în timp ce note de la 1 la 1,99 au luat 318 absolvenţi de şcoală generală.

În ceea ce priveşte notele la matematică de la cinci în sus, potrivit datelor furnizate de către Inspectoratul Şcolar Suceava (IŞJ), 1.247 de absolvenţi de gimnaziu au luat note de la 5 la 5,99. Alţi 734 de elevi au fost notaţi de la 6 la 6,99, în timp ce rezultate între 7 şi 7,99 au obţinut 596 de concurenţi.

Note de la 8 la 8,99 au primit 531 elevi, iar de la 9 la 9,99, 513 absolvenţi de şcoală generală.

Deşi matematica este disciplina unde s-au luat cele mai mici note la acest examen naţional, paradoxal, s-au luat şi cele mai multe note de 10, 140 de elevi abţinând acest rezultat.

La limba română, notele mici şi foarte mici sunt mai puţine, însă nu lipsesc. Astfel, 1.048 de elevi au luat note de la 1 la 4,99, cei mai mulţi dintre ei, 369 de elevi, fiind notaţi de la 3 la 3,99.

Referitor la „notele de trecere”, 1.004 elevi din judeţul Suceava au luat la limba română note de la 5 la 5,99. Alţi 1.063 de elevi au obţinut note de la 6 la 6,99 şi 1.299 de la 7 la 7,99. Note de la 8 la 8,99 au fost obţinute 1.424 de absolvenţi, în timp ce 1.048 de elevi au fost notaţi de la 9 la 9,99.

49 de elevi au luat nota 10 la limba română. Proba la limba română a fost susţinută de 6.935 de elevi.

 

Rezultatele finale, după contestaţii, se afişează luni

Rezultatele examenului nu sunt însă finale, deoarece ieri, după afişarea rezultatelor şi până la orele 18:00 s-au putut depune contestaţii. Acestea vor fi rezolvate până luni, când se vor afişa rezultatele finale ale acestui examen de evaluare naţională.

Evaluarea naţională din acest an, mai exact, subiectele şi baremul de corectare transmis de Ministerul Educaţiei, a creat agitaţie printre elevi şi printre părinţi.

Profesorii suceveni care fac parte din comisia de corectare a lucrărilor la limba română de la examenul de evaluare naţională au avut de recorectat toate tezele.

Toată problema a pornit de la una dintre cerinţele de rezolvat de la teza de limba română, unde elevilor li s-a cerut să analizeze o frază şi să spună ce fel de subordonată este o anumită propoziţie din acea frază. Potrivit baremului de corectare al Ministerului Educaţiei, propoziţia este subordonată subiectivă, iar celor care au răspuns aşa urma să li se acorde şase puncte. Specialişti din cadrul Academiei Române au analizat problema şi au spus că propoziţia în cauză poate fi şi subordonată predicativă. Reprezentanţi ai părinţilor şi elevilor au cerut Ministerului Educaţiei să schimbe baremul de corectare şi să acorde şase puncte pentru elevii care au răspuns fie că propoziţia este subordonată subiectivă, fie predicativă.

Deşi iniţial ministerul nu a fost de acord cu schimbarea baremului, reprezentanţii MECTS au revenit asupra deciziei şi au cerut recorectarea tezelor şi acordarea de şase puncte în cazul ambelor răspunsuri.

 

2.547 de note la română au fost mărite, după ce Ministerul Educaţiei a revenit asupra baremului

Astfel, în judeţul Suceava, toate cele 6.935 de lucrări de la limba şi literatura română au fost recalculate. Subiectul controversat a avut trei variante de răspuns, şi anume că o propoziţie dintr-o frază dată este subordonată subiectivă, predicativă sau atributivă. Variantele de răspuns potrivit cărora propoziţia este fie subordonată subiectivă, fie predicativă, au fost considerate corecte după recorectare. Purtătorul de cuvânt al IŞJ, Laura Hacman a declarat că „2547 de teze au primit cele şase puncte în plus după recorectarea lucrărilor”. Practic, cele 2.547 de teze aveau ca răspuns varianta care iniţial, în baremul Ministerului Educaţiei, era considerată greşită.

Nota de la evaluarea naţională obţinută de elevi va fi luată în calcul pentru calcularea mediei de admitere la liceu. Cu nota de la evaluare şi cu media generală din anii de gimnaziu se va face media aritmetică din care va rezulta nota de admitere la liceu.

Repartizarea computerizată la liceu se va face la jumătatea lunii iulie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jumătate dintre elevii care au dat evaluarea naţională au luat note sub cinci la matematică.
 Vizualizări articol: 1408 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Jumătate dintre elevii care au dat evaluarea naţională au luat note sub cinci la matematică5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PROBA VERITĂȚII trimis de
(30 iun 2012, 11:19:41
Dottore!*
Statistica referitoare la notele obținute la matematică spune cam așa:
La nivel național 72,58% dintre elevi au obținut note peste 5.
La nivelul județului Suceava 45,31% au obținut note de trecere. (’tu-le mama lor de camere cum au intimidate ei copchiii și SUceava nu mai este lider național!)
Dar, la fabrica de piulițe pe care cu onoare despotică o „manageriezi”, doar 41% dintre elevi au obținut mult dorita notă de trecere. Cu specificația că acești 41% sunt alcătuiți din 33.33% note între 5 și 6,99 iar între7 și 9.00 DOAR 7,7%.
Evident că vina este exclusiv a elevilor, nu-i așa?

Ia de aici rezultatul statistic de la limba și literatura română:
Național – 87,20% note peste 5
Suceava – 84,88% note peste 5
Fabrica de piulițe – 87,17% (WOW!)

Deci:
1. copiii nici nu sunt tâmpiți și nici nu au vreo vină!
2. unii și-au făcut treaba și merită felicitări.
3.drept consecință ceva acte de onoare? O demisie micuță? un seppuku ratat de intervenția asistenților?
4. să spui Aferim că nu a căzut varianta 7 – cea de rezervă. Abia atunci se lăsa cu deportarea în gulag!
-------------
* dottore nu se referă la victoraș, ci e un alt dottore, care face parte din categoria „sătenilor” iritați veniți cu pluta pe Siret, cu ancoraj benefic în satul MEU!
Să nu vă mai aud vreodată guițatul, porcovanilor, căci EU AM DREPTATE! Citiți mai sus și vedeți cum ați mai nenorocit (încă) o promoție!
1.1  RE: PROBA VERITĂȚII trimis de
(30 iun 2012, 14:07:27
eroare de redactare:
Suceava - notă de trecere la matematică - 54,31%
(mare fentă! la aproape 20 de procente în urma mediei naționale cred că ar trebui ca mare parte din inspectorii de specialitate și metodiștii de la cuibușorul de nebunii denumit ISJ SV să-și facă și ei harakiri. Nu de tot ci numai așea o zgărietură la gât cu lama de bărbierit.
Fulare le dă ministerul din cei 100 de euro aprobați pentru achiziția de materiale pornografice.)
2.   Comentariu trimis de
(30 iun 2012, 15:51:16
Asta e viitorul tarii. Ei va vor plati pensiile si vor purta mai departe renumele de olimpici.
Scuze...si olimpici au picat la bacalaureat.......
3.   Erata trimis de
(30 iun 2012, 15:52:44
Am vrut sa scriu:"olimpicii" in loc de "olimpici"
4.   Profesorii sunt nepregatiti.. trimis de
(30 iun 2012, 22:55:36
de ce va mirati de acsti copii cu note mici la testele nationale,daca majoritatea profesorilor au intra pe catedra la examen cu note de 3 si 4 la examen.acum ati uitat cand a vuit tv cu testele pentru ocuparea unei catedre si unii chiar isi fac temele pentru predare cu 2 zile inainte de pe internet.rusine sa le fie si mai vor salarii marite.pentru ce? ca au 2 sau 3 ore pe zi de predare si pauze cu duiumul si satu la barfe in cancelarie..mare rusine.aveti pretentii la acesti copii sa ia note mari? de ce nu se fac inspectii cinstite si sa fie da ti afara acesti incapabili care nu pregatesc suplimentar copii pentruca nu stiu si dau note pe preferinte aiurea la cunostinte si pile..dar iata ca la testele nationale se vede realitatea..rusine sa va fie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei