Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 iun 2012 - Anul XVII, nr. 150 (5055)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Oprire impusă de avarii

Două săptămâni fără apă caldă în Suceava, în luna august

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Sucevenii vor rămâne şi în această vară fără apă caldă, dar nu pentru două luni, ca în alţi ani, ci pentru două săptămâni, în luna august.

Astfel, deşi conducerea Primăriei Suceava a spus că anul acesta se va face un program special, prin care furnizarea apei calde să nu se mai oprească în tot oraşul, ci doar pe zone, pe perioade relativ scurte, vechiul proverb “socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg” se dovedeşte din nou a fi adevărat.

Mai exact, reparaţiile care se impun a fi făcute la o conductă magistrală de termoficare vor lăsa oricum fără apă caldă jumătate din municipiul Suceava, în vreme ce zeci de alte reparaţii trebuie efectuate şi în alte zone ale oraşului.

Conform unui planificator al lucrărilor de reparaţii care trebuiesc efectuate în această vară la reţelele de termoficare din Suceava, care a fost depus la Primăria Suceava de Termica, cea mai amplă lucrare este cea de înlocuire a zeci de metri de conductă din magistrala II de termoficare, care alimentează cartierele Zamca, George Enescu şi Obcini.

Porţiunea care urmează să fie dezgropată şi înlocuită a dat serioase bătăi de cap echipelor de intervenţie ale Termica în iarna trecută, iar dacă nu vor fi făcute reparaţiile necesare în această vară, iarna viitoare ar putea lăsa zeci de mii de suceveni fără căldură şi apă caldă, exact când gerul va fi mai puternic.

“Este o lucrare care trebuie făcută neapărat, dacă nu vrem să avem probleme mult mai grave în iarnă. Reparaţiile ar dura două săptămâni şi ar costa 270.000 de lei, din care avem deja pe stoc materiale de 50.000 de lei”, a explicat directorul de termoficare al Termica, Neculai Frunzaru.

Practic, în cele două săptămâni în care s-ar lucra la înlocuirea unei porţiuni din magistrala II de termoficare, nu va putea fi furnizată apă caldă în cartierele Obcini, Zamca şi George Enescu, în vreme ce în alte cartiere, precum Burdujeni, sunt de asemeni programate lucrări de reparaţii, care, deşi nu afectează zone mari, tot necesită întreruperi de la furnizarea apei calde.

Tocmai de aceea, conducerea Termica intenţionează să solicite conducerii Primăriei Suceava permisiunea de a opri producţia de apă caldă două săptămâni, timp în care să fie făcute majoritatea reparaţiilor programate pentru vară – 22 de intervenţii la reţelele de termoficare, precum şi lucrările de reparaţii şi întreţinere la cazanele de producere a agentului termic, care, de asemenea, sunt obligatorii anual.

 

Furnizarea apei calde, reluată cel târziu pe 1 septembrie

Perioada exactă în care va fi întreruptă furnizarea apei calde în municipiul Suceava nu a fost stabilită încă, discuţii pe această temă urmând să fie purtate de conducerea Termica cu cea a primăriei.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat: “Ştiu că au fost depistate o serie de probleme la reţelele de termoficare şi sunt necesare intervenţii mai ample, dar încă nu am discutat cu cei de la Termica pe această temă. Dacă lucrările necesită într-adevăr stoparea furnizării apei calde în oraş, vom lua această decizie, pentru că prioritate o are furnizarea căldurii la iarnă”.

Programul exact al lucrărilor de reparaţii la reţelele de termoficare din Suceava urmează să fie stabilit ţinându-se cont de faptul că furnizarea apei calde trebuie reluată cel târziu pe 1 septembrie, pentru că de pe 3 septembrie copiii vor merge din nou la şcoală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două săptămâni fără apă caldă în Suceava, în luna august.
 Vizualizări articol: 1041 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Două săptămâni fără apă caldă în Suceava, în luna august5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mda ... trimis de
(30 iun 2012, 11:30:31
Stiam ca asa se va intampla. Primarul a declarat ca vara aceasta nu se va opri apa calda. Doar o pastila aruncata in campania electorala (la fel si cu telecondola sau complex mega sportiv). Minciuni. Iar prostii din Suceava au crezut si l-au votat. Urat domnule Primar, urat !
2.   Acet își cere scuze pentru discoMfortulcreat! trimis de
(30 iun 2012, 11:48:08
Și uite așa iarăși o să plutească deasupra cetății de scaun a bunicului Ștefan un odor insipid de meltean transhumat la city!

Mica pu*licitate:
Vănd apă rece și cristalină din izvor. preț 1 ron - 10 litri.
pentru cantități mai mari de 1000 litri asigur transportul gratuit.
2.1  RE: Acet își cere scuze pentru discoMfortulcreat! trimis de
(30 iun 2012, 11:51:56
erată: în loc de „insipid” se va citi
dezgustător, dizgrațios, grețos, hidos, oribil, respingător, scârbos.
3.   Nu sunt deloc surprins! trimis de
(30 iun 2012, 12:41:58
Ma asteptam si oricum nu doar 2 saptamani e revizia, 2 saptamani e revizia pe magistrala care alimenteaza orasul. Apoi urmeaza pe zone mici (cate un punct termic) alte opriri.
3.1  RE: Nu sunt deloc surprins! trimis de
(30 iun 2012, 13:35:15
Ce poate fi mai urit decit atunci cind promiti si nu te poti tine de cuvint!?
4.   Lungule, cand e gata groapa de gunoi Flutur? trimis de
(30 iun 2012, 13:08:06
PAPAGALI. MR. Gemanari ii este rusinica sa spuna adevarul. Magistrala, 600 mm, pe zeci de metri nu se schimba in doua saptamani. De ce nu o face acum? A dat meningita-n el si uita? Iscir-ul, sau ce mai este acum, sa caste bine ochii la toata instalatia ce se afla sub acest regim. Acolo e o bomba cu ceas, care sta sub acest mare director Gemanari. Daca tot a terminat matematica, pot sa-i spun ca stiinta lui se afla sub o integrala definita cu limitele intre prostie si ingamfare personala. Nimic nu nu se leaga intre viitorul cet-ului si acest personaj ridicol.
5.   Nu s-a intamplat nika trimis de
(30 iun 2012, 18:14:15
Senzatia mea e ca parca nici n-ar fi fost alegeri . Vad ca nu se intampla nimic si lucrurile merg la fel de minunat si ravisant ca inainte.Tineti-o tot asa fratilor si somn usor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei