Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 iun 2012 - Anul XVII, nr. 150 (5055)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Max Croitoru, aproape de a fi externat din Spitalul de Psihiatrie de la Grajduri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Max Croitoru, fostul luptător din galele Local Kombat, este aproape a de reveni acasă, la mai puţin de un an de zile de la evenimentul în urma căruia şi-a speriat vecinii din Şcheia şi a fost pe punctul de a omorî o persoană. Judecătoria Iaşi a admis cererea formulată de Max Croitoru şi i-a dat undă verde pentru a se întoarce la domiciliu, dar l-a obligat să urmeze un tratament şi să se prezinte periodic la spital. Decizia nu este încă definitivă, dar dacă procurorii nu o vor ataca cu recurs la Tribunalul Iaşi sunt şanse ca fostul luptător să fie externat din Spitalul de Psihiatrie Grajduri - Iaşi în câteva zile.

Ioan Bulboacă, avocatul care l-a reprezentat pe Max Croitoru, consideră că decizia luată este una corectă.

„Instanţa a considerat, raportat la expertiza efectuată în cauză şi la ancheta socială, că se impune admiterea cererii şi a dispus înlocuirea măsurii internării cu cea de obligare la tratament medical la domiciliu. Arătăm că starea lui Maximilian Iacob Croitoru este una foarte bună, comisia medicală din cadrul Institutului de Medicină Legală Iaşi apreciind că pacientul este refăcut 100%, iar starea care a determinat internarea a fost doar una temporară. S-a avut în vedere şi faptul că în toată această perioadă clientul meu nu a necesitat tratament medicamentos. În mod normal, s-a pronunţat o soluţie justă şi corectă”, a apreciat avocatul Ioan Bulboacă.

 

Era internat la Spitalul de Psihiatrie din octombrie 2011

În vârstă de 42 de ani, fostul luptător din galele Local Kombat a fost internat în luna octombrie a anului trecut la Spitalul de Psihiatrie Grajduri – Iaşi printr-o decizie a judecătorilor Tribunalului Suceava. Max Croitoru stătuse şi în arestul Poliţiei Suceava timp de aproximativ trei luni, iar internarea a survenit la cererea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

„În urma expertizei care a fost efectuată de Institutul de Medicină Legală <Mina Minovici> s-a constatat că Maximilian Croitoru a comis fapta fără discernământ. În aceste condiţii, el urmează să fie internat la Spitalul de Psihiatrie Grajduri”, a declarat la vremea respectivă Elisabeta Cocârlă, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Ce a făcut Max Croitoru

Evenimentele care au dus iniţial la arestarea lui Max Croitoru şi apoi la internarea sa în Spitalul de la Grajduri s-au petrecut în seara zilei de 20 iulie 2011. Complet dezbrăcat, fostul luptător din galele Local Kombat a ieşit în faţa vilei sale de pe strada Cetăţii din Şcheia şi a început să atace maşini şi oameni, băgând doi bărbaţi în spital. Una dintre victime este chiar vecinul lui Croitoru, care a avut ghinionul să treacă în acele momente prin faţa casei luptătorului. Gheorghe Pavel, de 49 de ani, a ajuns în comă la spital, medicii stabilind că viaţa i-a fost pusă în pericol. Expertizat psihiatric la Socola Iaşi, Croitoru a fost găsit cu discernământ diminuat, psihiatrii stabilind că „nebunia” fostului luptător a venit „în contextul consumului de substanţe halucinogene”, după ce, la analize, i s-au găsit în urină urme de canabis.

Contra-expertiza efectuată la Bucureşti, de specialiştii Institutului de Medicină Legală „Mina Minovici”, a stabilit însă că fapta a fost comisă fără discernământ, iar Max Croitoru nu răspunde astfel pentru agresiunea din vara anului trecut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Max Croitoru, aproape de a fi externat din Spitalul de Psihiatrie de la Grajduri.
 Vizualizări articol: 4618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 4 voturi
Max Croitoru, aproape de a fi externat din Spitalul de Psihiatrie de la Grajduri2.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   - trimis de
(30 iun 2012, 13:18:03
....dupa ce a nenorocit un om vrea sa mai fie si liber..nu s-a gandit la asta inainte de a face ce a facut?..daca nu a gandit ,,,atunci la Socola la Costana cu el..si ce daca a fost ce a fost...acum e un NIMIC.....
2.   Comentariu trimis de
(30 iun 2012, 22:07:40
Felicitari,domnule avocat Bulboaca.Citez "Arătăm că starea lui Maximilian Iacob Croitoru este una foarte bună, comisia medicală din cadrul Institutului de Medicină Legală Iaşi

apreciind că pacientul este refăcut 100%".Ce bine ca starea lui Max e buna,si nici macar nu necesita tratament medicamentos...Aferim,coane Fanica...De victima nu spuneti decat ca viata i-a fost pusa in pericol.Asta e poveste.Stiati ca acel om fara nici o vina vizavi de starea lui Max a stat 5 saptamani in coma,aproape sase luni in spital la Bucuresti si dupa 3 sesiuni de recuperare inca nu este bine? A mers marele avocat sa vada cu ochii lui cum traieste acel om de un an de zile? si apoi sa ne spuna ca decizia de externare a lui Max este una corecta. Toate bune si frumoase,dar 6 luni de spitalizare costa,terapia recuperatorie costa,si daca Max nu a avut discernamant,cine plateste tot acest tratament? ca fiind agresiune,nu se compenseaza prin CASS?... Dar daunele morale si suferinta acestei familii? Acest om a avut o afacere de care nu a mai putut sa se ocupe...Nu-i asa ca Max nu are nici o responsabilitate,ca doar nu a avut discernamant... Si acum el vine acasa,dupa o decizie "corecta" si vecinul lui sta in carucior...Viata nu e dreapta...
3.   Dreptate... trimis de
( 1 iul 2012, 02:14:18
Trebuie externat de urgenta din Spitalul de Psihiatrie pentru ca este refacut 100% si trebuie incarcerat intr-un penitenciar.
4.   Hmmm.. trimis de
( 1 iul 2012, 13:25:22
ce smecheri ma. S-a dovedit clar ca era indopat cu canabis, dar daca se prezenta acest fapt in tribunal infunda puscaria pe viata. Asa ca ce s-au gandit ei? Vechea metoda: il facem nebun si iasa dupa 8 luni. Asta e ruda cu Nastase?
5.   Un drogat la un pas de a fi liber trimis de
( 2 iul 2012, 13:34:55
traiasca romania cu dreptatea ei. oricum e clar ca is facute prea multe marlanii in cazul asta.daca justitia din romania e asa, avem deasupra noastra o JUSTITIE DREAPTA care le va rasplati si agresorul si avocatul agresorului si toti ceilalti politisti si judecatori care au participat la o asemenea marlanie. sanatate victimei si familiei victimei.si pe nenorocitii de agresor si avocat sa ii infunde puscaria.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei