Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 iun 2012 - Anul XVII, nr. 150 (5055)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Studii

Uleiul de peşte - o posibilă terapie pentru parodontoză

 

Uleiul de peşte poate fi utilizat în tratarea paradontozei, o maladie a ţesutului din jurul dinţilor, care afectează mai mult de jumătate din adulţi şi poate avea ca rezultat pierderea danturii, informează un comunicat remis MEDIAFAX

Parodontoza este o boală care poate fi prevenită, întrucât în stadii avansate poate deveni ireversibilă, iar medicii stomatologi se văd puşi în situaţia în care nu mai au soluţii viabile de tratament. De aceea, cercetătorii fac permanent eforturi pentru a găsi terapii cât mai eficiente, iar cele mai recente experimente indică descoperirea unui posibil nou remediu: uleiul de peşte.

Potrivit sciencedaily.com, medicul Alison Coates, de la Universitatea din Australia de Sud, şi colegii săi de la Şcoala de Stomatologie a Universităţii din Adelaide au examinat rezultatele a opt studii unice, care au implicat oameni, pentru a stabili dacă adăugarea uleiului de peşte în alimentaţie ar putea reprezenta un tratament adjuvant contra parodontozei.

Analiza acestor studii a arătat îmbunătăţiri în toate cazurile, dar relevante ştiinţific au fost, cu precădere, două studii în care s-a folosit o combinaţie de ulei de peşte şi aspirină. Cu toate că nu constituie încă dovezi concludente ale impactului pozitiv în cazul bolilor parodontale, consumul de ulei de peşte este recomandat pentru beneficiile sale asupra stării de sănătate în general.

Rapoartele grupului de cercetători australieni în ceea ce priveşte utilizarea uleiului de peşte pentru reducerea simptomelor parodontozei arată că există anumite indicii pozitive, dar este nevoie de studii mai bine concepute, care să evalueze impactul suplimentului în sine, cât şi în combinaţie cu aspirina, pentru a se putea stabili eficacitatea.

În prezent, în Australia este în desfăşurare un studiu clinic care analizează efectele de uleiului de peşte ca terapie adjuvantă contra parodontozei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Uleiul de peşte - o posibilă terapie pentru parodontoză.
 Vizualizări articol: 1060 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Uleiul de peşte - o posibilă terapie pentru parodontoză5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei