Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iun 2012 - Anul XVII, nr. 140 (5045)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură de protecţie

Copiii femeii condamnate la închisoare pentru că şi-a înjunghiat soţul, internaţi la un centru social

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Cei trei copii ai femeii din Iacobeni, recent condamnată definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare, pentru o tentativă de omor comisă asupra soţului său, sunt internaţi într-un centru social din Podu Coşnei pentru copii săraci şi pentru orfani. Această măsură, după cum ne-au spus reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, s-a luat la cererea mamei. Purtătoarea de cuvânt a DGASPC Suceava, Liviana Enea, a declarat că „în urma procesului prin care s-a decis condamnarea mamei la o pedeapsă privativă de libertatea, iar aceasta a fost arestată în data de 15 iunie anul acesta, la cererea sa, cei trei copii beneficiază de serviciile Centrului social din Podu Coşnei”.

Ileana D., mama copiilor, în vârstă de 32 de ani, va sta după gratii pentru că şi-a înjunghiat soţul în burtă, atacul punându-i acestuia viaţa în pericol. Fapta s-a petrecut pe 16 iunie 2011, la ora 2.00. Ajuns la spital, soţul femeii, în vârstă de 31 de ani, a declarat că s-a tăiat singur, în încercarea de a-şi pune capăt zilelor, vrând să-şi protejeze nevasta. Ulterior, însă, după ce a fost transferat de la Spitalul Municipal Vatra Dornei la Spitalul Judeţean Suceava, bărbatul a recunoscut că a fost înjunghiat de soţie.

 

Cei trei fraţi din Iacobeni au o nouă familie

Protecţia Copilului Suceava a realizat o anchetă socială la familia din Iacobeni imediat după nefericitul incident, petrecut în luna iunie a anului trecut, reprezentanţii instituţiei declarând că „la momentul evaluării iniţiale a situaţiei celor trei minori, nu s-a constatat existenţa unei situaţii de pericol iminent pentru copii care să impună plasamentul în regim de urgenţă, şi situaţia lor a rămas în monitorizarea Primăriei Iacobeni, care ne-a informat periodic despre evoluţia cazului”.

Într-o lume în care copiii aflaţi în suferinţă sunt cel mult compătimiţi şi de puţine ori ajutaţi, pe drumul naţional 17, care duce spre Ardeal, la Podu Coşnei, preotul Mihai Negrea şi-a propus să facă ceva concret pentru copiii orfani şi cei săraci, care trăiesc adevărate drame în familiile din care fac parte, asemeni celor din Iacobeni.

Cu sacrificii, bătând din poartă în poartă, la prieteni, cunoscuţi, sponsori din zonă, la birourile oamenilor politici, părintele Negrea a reuşit să facă un centru pentru copii orfani şi săraci din zona Dornelor.

Din anul 2006, părintele Mihai Negrea se îngrijeşte de Mănăstirea „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” - Podu Coşnei, dar şi de centrul pentru copii orfani şi copii săraci, astfel devenind „peste noapte” tată pentru câţiva copii greu încercaţi de viaţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copiii femeii condamnate la închisoare pentru că şi-a înjunghiat soţul, internaţi la un centru social.
 Vizualizări articol: 1195 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Copiii femeii condamnate la închisoare pentru că şi-a înjunghiat soţul, internaţi la un centru social0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei