Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iun 2012 - Anul XVII, nr. 140 (5045)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Acţiuni de dezinfecţie contra meningitei în unităţile de învăţământ din municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Epidemia de meningită care a făcut zeci de victime în municipiul Suceava a pus pe jar autorităţile locale, care încearcă să stăvilească răspândirea virusului.

De aceea, în paralel cu suspendarea cursurilor în 16 unităţi de învăţământ din judeţ, primăriile, cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică, au început să efectueze acţiuni speciale de curăţenie şi dezinfecţie generală.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că la finele săptămânii trecute, în zilele de sâmbătă şi duminică, au fost efectuate acţiuni de dezinfectare în patru grădiniţe şi trei şcoli din municipiul reşedinţă de judeţ: Grădiniţele „Ţăndărică”,  „Gulliver”, „Neghiniţă” şi Grădiniţa Nr. 13, precum şi şcolile cu clasele I-VIII Nr. 3, Nr. 6 şi Nr. 7.

Campania de dezinfecţie, care va continua şi în alte unităţi de învăţământ, este efectuată în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică Suceava, care a pus la dispoziţie substanţele necesare, în vreme ce stropirea cu dezinfectant a fost efectuată de angajaţii municipalităţii.

“Încercăm prin toate mijloacele posibile să stăvilim această epidemie de meningită, să împiedicăm răspândirea sa, prin limitarea expunerii copiilor şi cadrelor didactice la un potenţial pericol şi prin dezinfectarea posibilelor focare de infecţie”, a declarat primarul Ion Lungu.

Şeful municipalităţii sucevene s-a arătat contrariat de apariţia focarului de meningită tocmai la una dintre cele mai moderne grădiniţe din Suceava – Grădiniţa “1,2,3”.

“Este greu de înţeles acest lucru, deoarece la Grădiniţa <1,2,3>, acolo unde s-au înregistrat primele cazuri de meningită, amenajările sunt conform standardelor europene, cu toalete separate pentru copii, educatori şi  personal auxiliar. Este un imobil nou, la construirea căruia s-au respectat toate reglementările europene în domeniu”, a mai spus Ion Lungu.

Până în prezent, în judeţul Suceava s-au înregistrat peste 40 de cazuri de îmbolnăviri cu meningită, din care 18 cazuri (17 copii şi o educatoare) numai la “Grădiniţa <1,2,3>, care, între timp a fost redeschisă, fiind considerată sigură, în urma analizelor efectuate după campaniile de dezinfecţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţiuni de dezinfecţie contra meningitei în unităţile de învăţământ din municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 1626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Acţiuni de dezinfecţie contra meningitei în unităţile de învăţământ din municipiul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei