Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 iun 2012 - Anul XVII, nr. 136 (5041)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cascadorii râsului

Un microbuz care transporta ţigări de contrabandă a fost furat de sub nasul vameşilor de la Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scene de cascadorii râsului la Siret, unde o maşină aflată în custodia unei instituţii a statului, respectiv Biroul Vamal Siret, chiar în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF), a fost furată.

Este pentru a doua oară când se întâmplă un asemenea caz în PTF Siret, ceea ce ridică mari semne de întrebare cu privire la profesionalismul vameşilor de aici. La fel ca în 2011, proprietarul a venit, a deschis maşina, a urcat în ea şi a plecat acasă, în Ucraina, fără ca cineva să-l întrebe de sănătate.

Autovehiculul, marca Mercedes Sprinter a fost ridicat de sub nasul vameşilor adormiţi probabil de euforia alegerilor în noaptea de duminică spre luni, la primele ore ale dimineţii. Lucrătorii vamali erau atât de concentraţi la alte probleme încât au observat că microbuzul a dispărut abia la orele 16.30, când au şi anunţat Poliţia de Frontieră despre furt şi au solicitat efectuarea unei anchete pentru a afla ce s-a întâmplat.

Microbuzul fusese reţinut vineri, 8 iunie, când vameşii şi poliţiştii de frontieră din PTF Siret au descoperit în locuri special amenajate 11 baxuri cu ţigări. Potrivit legislaţiei din România, şoferul a fost amendat, iar autovehiculul modificat pentru a transporta mărfuri accizabile a fost reţinut în vederea confiscării.

Regulamentul Vamal spune că în astfel de cazuri inspectorii vamali sunt obligaţi să ia cheia maşinii, s-o sigileze şi să aibă grijă de ea până când instituţiile statului o valorifică.

Cum au avut grijă de ea s-a văzut extrem de limpede. Şi asta în condiţiile în care exista şi un precedent. Anul trecut, o femeie din Ucraina a procedat similar, ridicându-şi nestingherită autovehiculul confiscat de vameşii din România.

Inspector principal Liana Barbu, purtător de cuvânt al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi, a confirmat evenimentul, dar a precizat că nu poate oferi mai multe amănunte.

La rândul său, comisarul şef Mihai Prelipceanu, şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, a declarat că se fac verificări pentru a se stabili modul de producere a furtului microbuzului Mercedes Sprinter confiscat vineri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un microbuz care transporta ţigări de contrabandă a fost furat de sub nasul vameşilor de la Siret.
 Vizualizări articol: 5728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Un microbuz care transporta ţigări de contrabandă a fost furat de sub nasul vameşilor de la Siret5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Incompetenti trimis de
(14 iun 2012, 12:45:54
Si vamesii si politistii de frontiera de la Siret sunt niste incompetenti pusi acolo pe pile si spagi. Toti stiu asta. Si ei, si noi, si restul lumii dar nu se face absolut nimic ca sa se opreasca angajarea unor astfel de paraziti. Astia nici macar un scuipat nu merita! Ce respect sa ai pentru astfel de oameni?
2.   LOL!!! trimis de
(14 iun 2012, 13:06:54
furata.....siiiiiiiiiigur!!!
3.   Idem Politia Vatra Dornei.... trimis de
(14 iun 2012, 13:28:03
...si din curtea politiei municipale Vatra Dornei ,,s-a furat'' un autoturism indisponibilizat de lux cu care se opera la braconaj de catre fratii Mihali insa nimeni nu a luat nicio masura!! De ce oare? Poate stie Comisarul sef Matei Nicolae care era comandant......
4.   Adormitii trimis de
(14 iun 2012, 16:10:41
Daca era DONISAN de servici sigur dormea ca porcu,ziua spaga, noaptea somn.
5.   Traim in ro si asta ne ocupa tot timpul!!!!!!!!! trimis de
(14 iun 2012, 21:44:43
ha ha ha..ce faine glumite si ce bine ar fi scris I.L.CARAGIALE..ce s ar mai fi distrat in vama asta fara cap si fara coada!!!!!!!!!!!!ce glume fruomase pentru adormit tembelii .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei