Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 iun 2012 - Anul XVII, nr. 136 (5041)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţii

Căldura sucevenilor la iarnă va fi asigurată cu bani împrumutaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Termica Suceava va continua să furnizeze căldură şi apă caldă şi în următorul sezon rece, dar funcţionarea termocentralelor va fi posibilă doar în condiţiile în care Primăria Suceava se va împrumuta să asigure necesarul de combustibil.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat ieri că asigurarea căldurii în iarna 2012 – 2013, precum şi furnizarea apei calde pe perioada verii este prioritatea zero a municipalităţii.

“Primăria Suceava este dispusă să ia un credit de 150 de miliarde de lei vechi pentru a ajuta Termica, direct sau indirect. Pentru acest lucru este necesar să am şi aprobarea viitorului Consiliu Local. Fără acest sprijin nu putem trece iarna, mai ales că, începând din acest an, Guvernul nu mai acordă subvenţii la termoficare, acei bani trebuie să fie acoperiţi de către Consiliul Local”, a spus Ion Lungu, care s-a întâlnit ieri cu conducerea Termica.

Edilul sucevean a adăugat că, în paralel, va discuta cu cei de la Adrem Invest, să vadă în ce stadiu sunt ei cu începerea lucrărilor la noua centrală de termoficare.

De asemenea, Lungu vrea să se întâlnească şi cu persoanele de la conducerea companiei Daewoo International, care s-au arătat interesaţi de privatizarea Termica, fie la Bucureşti, fie la Suceava, unde-i va invita să viziteze centrala.

“Trebuie să salvăm societatea mare de termoficare şi să facem acea societate nouă, mai mică, dar performantă, care să asigure încălzirea oraşului”, a concluzionat Ion Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căldura sucevenilor la iarnă va fi asigurată cu bani împrumutaţi.
 Vizualizări articol: 754 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Căldura sucevenilor la iarnă va fi asigurată cu bani împrumutaţi4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Adevarul.. trimis de
(14 iun 2012, 12:25:10
...e ca primaria are datorii de sute(SUTE) de miliarde la termica pe care a dus-o in faliment.termica nu mai poate lua credite, asa ca onor primaria trebuie sa se imprumute pt asi plati datoriile. altfel nu se poate cumpara carbune.NU este vorba de "ajutor" este vorba de plata DATORIILOR.romega stie asta dar tace ca porcul in papusoi.cit despre adrem invest..se pare ca lungu a inghitit "PLACINTA" otravita.
2.   Ecuatia e simpla ... trimis de
(14 iun 2012, 13:35:59
Lungu de cand este primar se chinuie sa inchida Termica. In acelasi timp se imprumuta pe la bancile din Europa si ne arata el ce tare este in materie de modernizat orasul. Hai sictir!
3.   Comentariu trimis de
(14 iun 2012, 15:25:34
sa-i inchida da-i in p...m..,voi nu vede-ti ca iarna dau caldura pana-n luna mai inclusiv iar apa calda este doar apa de ploaie si d-am bani cu nemiluita la cei de la cet care au salarii peste toata media din suceava plus diverse prime inventa-te doar de ei....intr-un cuvant ...traiesc pe spinarea nostra,a celor care suntem la zi cu cheltuielile iar la ei cu exceptia caldurii care este poate prea multa, ce ne ofera?In bdj pe str bujorilor de exemplu apa calda este doar apa de ploaie dimineata si pana pe la 19-20..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei