Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 iun 2012 - Anul XVII, nr. 136 (5041)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Alegeri

81 de primari suceveni şi-au recâştigat mandatul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mult de două treimi dintre primarii din judeţul Suceava şi-au recâştigat mandatul în urma alegerilor de duminică, 10 iunie 2012. Rezultatele finale ale acestor alegeri arată faptul că nu mai puţin de 81 dintre cei 114 primari din mandatul 2008 – 2012 au reuşit să primească din partea alegătorilor cele mai multe voturi pentru a-şi păstra mandatul.

Dintre localităţile sucevene care au primari noi, patru sunt municipii şi oraşe. Astfel, alegătorii din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni şi Broşteni au ales primari noi.

În urma alegerilor de duminică, au stabilit şi două recorduri pentru administraţia locală suceveană de după Revoluţie primarii din Vicovu de Sus şi Straja, Gheorghe Schipor, respectiv Vasile Juravle, aceştia primind din partea alegătorilor din aceste localităţi cel de-al cincilea mandat de primar. La un pas de aceeaşi performanţă a fost şi actualul primar al comunei Sadova, Gheorghe Rusu (PSD), care a deţinut patru mandate. Gheorghe Rusu nu a reuşit să-şi adjudece cel de-al cincilea mandat, el pierzând alegerile în faţa candidatului PDL, Mihai Constantinescu.

De asemenea, în mai multe localităţi ale judeţului primarii în funcţie au reuşit să obţină cel de-al treilea mandat, cele mai notorii fiind cazul primarului municipiului reşedinţă de judeţ, Suceava, Ion Lungu, şi al primarului oraşului Gura Humorului – Marius Ursaciuc.

Alegerile locale de duminică au adus şi câteva victorii surprinzătoare ale unor candidaţi, una dintre acestea fiind şi cea a independentului Constantin Moldovan, care a reuşit să câştige funcţia de primar al comunei Mănăstirea Humorului. Pe lângă acesta, alţi trei candidaţi independenţi au reuşit să convingă electoratul că nu au nevoie să fie susţinuţi de un partid, aceştia fiind Petru Morocico – Ulma, Constantin Mutescu – Vicovu de Jos şi Viorel Vasile Melen – Brodina. Printre surprizele de la aceste alegeri mai poate fi menţionată şi victoria lui Cătălin Coman (USL) în faţa primarului în funcţie al municipiului Fălticeni, Vasile Tofan.

În ceea ce le priveşte pe cele cinci femei care în mandatul 2008 – 2012 au deţinut funcţii de primar, doar patru dintre acestea au reuşit să rămână la conducerile primăriilor. Este vorba despre primăriţele din Dolhasca – Maria Cojocariu, Berchişeşti – Violeta Zenovia Ţăran, Iacobeni – Angelica Fădor, şi Voitinel – Maria Pleşca.

Primarul actual din comuna Ilişeşti, Paraschiva Savu, a pierdut alegerile în faţa democrat-liberalului Florinel Avasiloaie. Cu toate acestea, în judeţul Suceava vor continua să fie cinci femei care vor conduce primării, având în vedere că alegerile din comuna Cacica au fost câştigate de Elena Boloca, care a candidat din partea USL.

Mai trebuie spus că unul dintre actualii deputaţi suceveni, Gheorghe Coroamă, va pleca din Parlament pentru a prelua funcţia de primar al comunei Putna, el câştigând alegerile cu un scor de 82%.

 

Au ieşit primari cu doar câteva sute de voturi

Din datele finale ale alegerilor reiese faptul că cel mai mare procent obţinut de un candidat de primar a fost înregistrat în comuna Ciprian Porumbescu, unde actualul primar, Dumitru Nimiţean, care a fost votat de 91,15% dintre alegătorii care s-au prezentat la urne.

Cel mai mic procent obţinut de un viitor primar este cel al democrat-liberalului Ilie Boncheş, care cu 26,68% a reuşit să obţină funcţia de primar al municipiului Vatra Dornei. De precizat că în cazul acestui municipiu lupta electorală a fost strânsă, ceilalţi trei candidaţi care s-au clasat în urma lui Ilie Boncheş obţinând scoruri relativ apropiate, respectiv Ioan Moraru – 22,78%, Cezar Ioja – 19,79% şi Mihai Cioată – 19,67%.

Candidatul care în urma acestor alegeri locale a obţinut mandatul de primar cu cel mai mic număr de voturi este democrat-liberalul Simion Jucan, din Poieni Solca. Acesta a câştigat alegerile după ce a primit 303 voturi, din cele 699 valabil exprimate de către locuitorii acestei comune.

Viitorul primar cu cel mai mare număr de voturi este cel al Sucevei, Ion Lungu, care a fost votat de 22.118 de alegători.

Alegerile locale de anul acesta au consfinţit victoria categorică a mai multor candidaţi, majoritatea lor primari în funcţie. Este vorba despre viitorii primari din Gura Humorului – Marius Ursaciuc (78,36%), Siret – Adrian Popoiu (74,79%), Berchişeşti – Violeta Zenovia Ţăran (79,32%), Boroaia – Vasile Berariu (83,14%), Crucea – Dorin Rusu (80,52%), Dărmăneşti – Dan Chidoveţ (77,59%), Dorna Arini – Ioan Moraru (74,17%), Drăguşeni (74,76%), Forăşti – Brăduţ Avrămia (73,95%), Gălăneşti – Liviu Mironescu (83,35%), Horodniceni – Neculai Florea (79,82%), Mălini – Petru Nistor (88,03%), Pojorâta – Bogdan Codreanu (87,82%), Putna – Gheorghe Coroamă (82%), Sadova – Mihai Constantinescu (72,98%), Straja – Vasile Juravle (71,55%), Şaru Dornei – Cătălin Iordache (75,15%), Vama – Nicolai Baltag (82,08%), Vatra Moldoviţei – Virgil Saghin (80,69%) şi Vicovu de Jos – Constantin Mutescu (70,65%). Printre primarii de comune care au obţinut un număr mare de voturi pentru un nou mandat se numără şi cei din Şcheia - Vasile Andriciuc şi Udeşti – Săvel Botezatu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 81 de primari suceveni şi-au recâştigat mandatul.
 Vizualizări articol: 1496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
81 de primari suceveni şi-au recâştigat mandatul2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vrajeli! trimis de
(14 iun 2012, 12:48:14
Peste tot ne scrieti despre diversi primari care au castigat cu nu stiu cat la %, dar nu scrieti despre procentul cu care a castigat tractoristul de la Salcea. Diferenta a facut-o cele trei milioane cu cat a fost cumparat votul. Dar cum coasa nu o sa-ti mai taie in actualul context politic vreau sa vad cum ai sa traiesti din salariu.
2.   Asa este trimis de
(14 iun 2012, 13:45:31
eu tare cred caci e ceva putred la mijloc pentru caci din start se vorbea printre asa cunoscutii lui caci cistiga doar nu il lasa fratiorul la greu sa se mai verifice si contractele de la primaria salcea cu asa numitii mesteri si afaceristi tot din salcea care nici nu stiu sa se semneze, stiu sa numere doar banii.Curtea de conturi a adormit de mult de cind a plecat fostul director caci cu ala nu se juca nimeni din suceava
3.   Mizerabile alegeri trimis de
(14 iun 2012, 14:10:59
PDL- a platit 200 si 300 de lei pentru un vot...asa trebuie sa moara localitatile conduse de primari PDL!
daca USL-isti vor accepta migrarea MIZERABILILOR PORTOCALII,in tara asta nu se va mai intimpla nimic bun!
IN zona de munte a judetului consilierii PDL-alergau noapte de noapte cu sumele de bani(la familiile destepte)...asa si-au recistigat mandatele!
3.1  RE: Mizerabile alegeri trimis de
(14 iun 2012, 23:47:18
Bă John, da' mari tăntălăi mai trăiesc în jurul nostru! Doamne fereşte!
Când vezi ce idioţenii mai scriu unii aici, pe forum... te doare mintea!!!
4.   Ptr.johnn trimis de
(14 iun 2012, 14:49:38
daca pdl a dat 200si 300 lei pentru un vot cei de la usl au dat intre 50 si 150.Care este diferenta ?UNUL ESTE MAI BOGAT ACUM IAR CELALAT A AJUNS LA GUVERNARE SI ARE TIMP 4 ani sa se inbogateasca.
5.   AS INTERZICE trimis de
(14 iun 2012, 15:12:36
CEI CE PLEACA DINTR-UN PARTID LA ALTUL ASTIA UMBLA DOAR DUPA SALARIU SI UN LOC CALDUT DAR NU EI SINT FRAIERII CI CEI CARE II PRIMESC CU BRATELE DESCHISE.LA PUSCARIE CU EI
BRAVO LUI FLUTUR

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei