Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mai 2012 - Anul XVII, nr. 100 (5005)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dosar la final

Au fost prinşi cu 125.000 de pachete de ţigări de contrabandă şi vor sta câte doi ani la puşcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Prinşi cu două microbuze burduşite cu 125.000 de pachete de ţigări de contrabandă, trei indivizi s-au ales cu condamnări de câte doi de închisoare. Decizia Judecătoriei Rădăuţi a fost menţinută ieri în recurs de Curtea de Apel Suceava, soluţia fiind definitivă şi irevocabilă.

Ion Plac, în vârstă de 43 de ani, din judeţul Timiş, Ilie Cazac, de 29 de ani, din Rădăuţi, şi Viorel Plac, în vârstă de 39 de ani, din Vicovu de Jos au fost obligaţi şi la plata către bugetul de stat a sumei de 1.122.544 de lei (11,22 de miliarde de lei vechi), prejudiciu adus prin contrabanda cu ţigări. Cei trei indivizi sunt încarceraţi în Penitenciarul Botoşani, acolo unde vor rămâne până ce îşi vor ispăşi pedeapsa.

Poliţiştii de frontieră i-au prins pe cei trei pe 27 noiembrie 2011, cu ajutorul aparaturii de termoviziune, după ce au observat un grup de persoane care se deplasa dinspre Ucraina spre interiorul României, către două microbuze care staţionau în zonă.

Suspecţii au fost somaţi verbal, însă au ignorat avertismentul şi au încercat să fugă. În această situaţie, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind tras un foc de armă în plan vertical, reuşindu-se astfel reţinerea a trei cetăţeni români. În zona unde au fost reţinuţi cei trei se aflau două microbuze înmatriculate în Marea Britanie şi Bulgaria, care erau încărcate cu 300 de baxuri ce conţineau 124.370 de pachete de ţigări de contrabandă de diferite mărci, de provenienţă ucraineană şi Republica Moldova.

Ţigările, în valoare de aproximativ 800.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni, iar cele două microbuze, în valoare de 16.000 de lei fiecare, au fost indisponibilizate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicov.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au fost prinşi cu 125.000 de pachete de ţigări de contrabandă şi vor sta câte doi ani la puşcărie.
 Vizualizări articol: 1524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Au fost prinşi cu 125.000 de pachete de ţigări de contrabandă şi vor sta câte doi ani la puşcărie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei