Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mai 2012 - Anul XVII, nr. 99 (5004)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

1 Mai pe şantiere

Tur de forţă al primarului Sucevei la investiţiile derulate de primărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Muncii, 1 Mai, a fost sărbătorită prin muncă la toate obiectivele de investiţii gestionate de Primăria Suceava.

De la lucrările de reparaţii stradale, de amenajare a parcărilor subterane, până la cele de modernizare a parcurilor şi de creare a altora noi, primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut un tur de forţă al şantierelor din municipiu, verificând stadiul de realizare a proiectelor demarate şi modul în care se lucrează.

Edilul sucevean a verificat mai întâi lucrările de modernizare a principalei artere de circulaţie, de pe Calea Unirii şi Calea Burdujeni, să vadă ce s-a lucrat peste noapte şi ce pregătiri se fac pentru asfaltări.

Tot în Burdujeni a fost verificată lucrarea de amenajare a unui nou parc, în zona Moldova, în spatele Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza”.

Lungu a vorbit cu şeful de şantier, s-a interesat de evoluţia lucrărilor, de numărul de oameni prezenţi la muncă şi a atras atenţia asupra respectării termenului limită, adică finele lunii mai.

“Vrem ca într-o lună de zile, pe 1 iunie, de Ziua Internaţională a Copilului, să inaugurăm acest parc, care se va numi Parcul Copilului”, a spus Ion Lungu.

Şeful municipalităţii sucevene a verificat apoi cum se lucrează la parcurile făcute cu finanţare europeană, din faţa sediului de primărie din Burdujeni, parcul Universităţii, dar şi parcul din faţa Gării Iţcani.

“Şi cartierul Iţcani merita să aibă un parc aşa cum se cuvine. Acum sunt în toi lucrările de pregătire a gazonului din parc şi urmează să fie plantaţi şi alţi pomi, la recomandarea specialiştilor. S-au pus stâlpii de iluminat, urmează să fie aduse băncile, aleile sunt foarte bine realizate, va ieşi un parc la fel de frumos precum cel din Centru”, a adăugat Ion Lungu.

 

Constructorii, zoriţi să recupereze timpul pierdut din cauza vremii

Nu au fost omise nici lucrările de modernizare a trotuarelor de pe strada Gheorghe Doja, care sunt refăcute cu pavelele scoase de pe Calea Unirii, unde au fost montate altele, conform proiectului de modernizare a arterei principale, pe fonduri europene.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că zilnic va verifica modul în care se lucrează pe toate şantierele gestionate de municipalitate, să se asigure că vor fi recuperate întârzierile cauzate de capriciile vremii.

Lungu a declarat: “Sărbătoresc prin muncă ziua de 1 Mai. Mai în glumă, mai în serios, le-am spus celor de la firmele de construcţii că au sărbătorit suficient cât a fost iarna de lungă, acum a venit timpul să lucreze. Eu nu vin cu promisiuni şi nici nu vreau să mă prind în discuţii sterile cu contracandidaţii mei, ci voi face ceea ce am făcut de opt ani de zile – voi inspecta zi de zi şantierele, să încercăm să recuperăm ceea ce am pierdut din cauza iernii lungi. Vremea ne permite să lucrăm, nu mai este nici o scuză pentru constructori, trebuie să tragă să recupereze ceea ce s-a pierdut”.

Edilul sucevean a mai verificat şi lucrările de realizare a primelor parcări subterane, cele de amenajare a Centrului Tradiţiilor Populare (de lângă Patinoarul Areni), precum Centrul Cultural Bucovina, în locul fostului Cinematograf Modern.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tur de forţă al primarului Sucevei la investiţiile derulate de primărie.
 Vizualizări articol: 732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Tur de forţă al primarului Sucevei la investiţiile derulate de primărie2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   HAOSUL URBANISTIC SUCEAVA trimis de
( 2 mai 2012, 13:54:38
Urbanistica din municipiul Suceava s-a bazat pe un haos tolerat şi organizat. Aceasta este concluzia exprimată de Ion Andriu, fost arhitect şef al municipiului Suceava în perioada 1985-1993, actualmente membru în Consiliul Naţional al Ordinului Arhitecţilor din România.Acesta a menţionat că factorii care au determinat acest haos au influenţe politice, administrative, dar şi generate chiar de o parte dintre arhitecţii care şi-au pus amprenta pe construcţiile din oraş.
2.   Ca la tara... trimis de
( 2 mai 2012, 18:08:37
L-am vazut si eu ,conducand Octavia personala,fara a purta centura si vorbind la telefon,ca ultimul darlan ajuns de la tara la oras.Acum vin si eu cu o intrebare:dupa atat tam-tam cu montarea camerelor de supraveghere in oras,ce mai,adevarat Pig Brother,cati a amendat Politia pentru trecere pe culoarea rosie a semaforului,cati pentru nepurtarea centurii de siguranta si cati si-au luat-o ca nu au dat prioritate sau au vorbit la telefon?Nu mai spunem cati au parcat pe "oprirea interzisa"....Ce rost mai au camerele in afara comisionului si "atentiilor"care s-au luat?
3.   CALCUL ELECTORAL trimis de
( 2 mai 2012, 18:44:28
Lungu si-a calculat milimetric pasii.Dupa ce 4 ani am mers pe drumuri sapate prin tot orasul,prin gropi si praf,acuma,in mai ,pana la alegerile locale face o demonstratie de forta.Asfalteaza pentru ca in mintea omului sa se imprime zicala:Uite bai ca primaru face ceva.Filmul asta l-am mai vazut sub Ceasca.Cand venea in vizita se asfalta de zor si se vopseau copacii cu verde.Constructia de parcuri si montarea bordurilor ma inebuneste efectiv.De unde aceasta efervescenta pentru parcuri in orase,comune,paduri?De ce trebuie sa luam borduri dintr-ul loc si sa le plantam in alt loc????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei