Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mai 2012 - Anul XVII, nr. 99 (5004)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Premieră absolută

Festivalul Filmului Foarte Scurt, la Casa Prieteniei din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În zilele de 3, 4, 5 mai, la Casa Prieteniei – Biroul Francez va avea loc un eveniment cinematografic internaţional de excepţie, în premieră absolută la Suceava, Festivalul Filmului Foarte Scurt (Très Courts), derulat simultan în 80 de oraşe din întreaga lume. Evenimentul are în centrul atenţiei filmul de scurtmetraj, un gen cinematografic abordat din ce în ce mai des de către profesionişti, dar şi de amatorii de pretutindeni. Scurtmetrajele de pe cinci continente ajung pe ecranele de la Paris, la Ramallah, de la Brasilia, la Belgrad, Singapore, Geneva, Cluj – Napoca, Budapesta, dar, începând cu acest an, şi la Suceava. Difuzarea internaţională a festivalului face ca acest eveniment să fie inovator. Aceleaşi filme aflate în competiţie sunt propuse simultan în toate oraşele participante, contribuind astfel la crearea unor veritabile punţi între culturi. Pe lângă selecţia filmelor străine, organizatorii din România ai festivalului au creat o competiţie de filme foarte scurte româneşti, care sunt difuzate într-o serie de oraşe din România, permiţând astfel promovarea talentelor locale.

 

Intrare liberă la film

Publicul spectator sucevean este invitat la Biroul Francez din Casa Prieteniei, începând cu orele 17:00, în zilele de 3, 4, 5 mai, să vizioneze, şi, în acelaşi timp, să voteze filmele prezentate în cadrul a cinci secţiuni: secţiunea internaţională; secţiunea «Paroles de Femmes» (o selecţie de filme despre condiţia femeii în lume); secţiunea de filme foarte scurte româneşti; secţiunea inedită «Monde d’avant, Monde d’après (care dovedeşte, în mini – documentare şi ficţiuni, tulburările unei lumi în plină mutaţie); secţiunea tematică «Familiale» pentru copii peste 6 ani.

Intrarea la acest eveniment este liberă, spectatorii neavând decât unica „obligaţie” de a avea asupra lor un instrument de scris, cu care vor completa buletinul de vot. Detalii suplimentare referitoare la acest eveniment pot fi obţinute de pe site-ul: www.trescourt.ro

 

Organizatori

Evenimentul are loc la Suceava la iniţiativa Biroului Francez din cadrul Casei Prieteniei, cu sprijinul logistic şi financiar al Consiliului Judeţean Suceava şi al Cabinetului Parlamentar al deputatei Sanda-Maria Ardeleanu.

Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, prin elevii săi, asigură promovarea evenimentului printr-o campanie ce se va derula în perioada 30 aprilie - 5 mai. Festivalul Filmului Foarte Scurt a ajuns în acest an la ediţia a VI-a, cuprinzând 23 de oraşe din România, inclusiv Suceava.

 

Scurtmetraje realizate de elevi suceveni, în festival

Profesorul Viorel Ieremie, de la Colegiului Naţional „Petru Rareş”, a spus că în urma apelului la participare lansat la începutul anului, Institutul Francez din Cluj-Napoca (coordonatorul manifestării pentru România) a primit 70 de filme foarte scurte, realizate, în general, de amatori sau de studenţi în arte vizuale şi film, de la facultăţile de profil din ţară. „Între acestea s-au aflat şi două scurtmetraje realizate de  membrii Clubului Video Art al Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Suceava”, a completat profesorul Ieremie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Filmului Foarte Scurt, la Casa Prieteniei din Suceava.
 Vizualizări articol: 731 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Festivalul Filmului Foarte Scurt, la Casa Prieteniei din Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei