Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 apr 2012 - Anul XVII, nr. 92 (4997)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avertisment poliţie

Zeci de maşini sparte de hoţi, după ce proprietarii au lăsat bunuri în interior

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de maşini au fost sparte de hoţi de la începutul anului, hoţii acţionând după ce au observat în interior bunuri de valoare. O analiză a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava arată că în primele trei luni ale acestui an au fost sparte 38 de autovehicule, iar în 36 dintre cazuri hoţii au furat bunuri din interior, altele decât radio-casetofoane.

 

Şi în luna aprilie furturile de acest gen au continuat. Două exemple recente sunt un furt şi o tentativă de furt petrecute miercuri noapte.

Într-un prim caz, miercuri, în jurul orei 22.00, o tânără din Fântâna Mare, Maria  L., în vârstă de 28 de ani, a anunţat că şi-a găsit maşina spartă, pe strada Samoil Isopescu din municipiul Suceava.

Tânăra parcase în zonă în seara aceleiaşi zile, lăsând pe bancheta din spate o geantă cu un laptop şi o geantă cu contracte ale unor abonaţi la firma de telefonie unde lucrează, plus mai multe cartele. Atraşi de bunurile lăsate la vedere, hoţii au spart geamul portierei stânga spate, furând cu uşurinţă genţile.

Prejudiciul creat este de 3.500 de lei. 

 

Doi fraţi au spart o maşină după ce au pus ochii pe o geacă şi un portofel

Un caz similar, însă în care hoţii au fost prinşi, s-a petrecut două ore mai târziu, în miez de noapte, pe strada Cuza Vodă, în cartierul Burdujeni.

O patrulă de la Poliţia municipiului Suceava a surprins un tânăr care forţase uşa unei maşini, cu intenţia de a fura bunurile din interior. Hoţul, Ionuţ Ş., în vârstă de 18 ani, din Dolhasca, a declarat poliţiei că, trecând pe lângă maşină, a observat în interior mai multe bunuri, printre care o geacă şi un portofel, forţând sistemul de închidere al unei portiere.      

În apropiere de maşină a fost identificat şi un copil de opt ani, fratele tânărului de 18 ani, care stătea de „şase” în momentul în care poliţiştii au ajuns la faţa locului.

„Cei doi au fost conduşi la sediul Secţiei de Poliţie Burdujeni, unde s-a întocmit proces-verbal de constatare pentru comiterea infracţiunii de <tentativă la furt calificat>”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

Recomandările poliţiei

Având în vedere toate aceste exemple, poliţia avertizează că în maşină nu trebuie lăsate niciodată la vedere bunuri, bani sau documente importante, nici măcar pentru o perioadă foarte scurtă de timp. De asemenea, foarte important, cheile trebuie scoase din contact, iar portierele asigurate, chiar dacă proprietarul pleacă de lângă maşină pentru o perioadă foarte scurtă de timp. Poliţia mai recomandă parcarea maşinilor în locuri cât mai puţin izolate şi bine iluminate.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de maşini sparte de hoţi, după ce proprietarii au lăsat bunuri în interior.
 Vizualizări articol: 719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Zeci de maşini sparte de hoţi, după ce proprietarii au lăsat bunuri în interior5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(21 apr 2012, 14:29:54
Cum se recomanda ???? Treceti si paziti si prindeti hotii ca doara din buget sunteti platitii , asa ne place politia .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei