Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 apr 2012 - Anul XVII, nr. 92 (4997)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Printr-un simplu sms

Cum se îmbogăţesc deţinuţii din penitenciare pe spatele naivilor care cred în premii câştigate peste noapte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ciuda numeroaselor articole apărute în ultimii ani în mass-media, cu mii de oameni păcăliţi prin sms-uri ori telefoane cu fel de fel de promoţii sau premii câştigate peste noapte, în posesia cărora intrau, chipurile, doar după ce plăteau un comision, numărul naivilor care pică în plasa escrocilor de acest gen creşte în continuare.

De cele mai multe ori, în cazurile rezolvate de poliţie, autorii au fost găsiţi închişi în puşcăriile din ţară, faptele fiind comise chiar de după gratii, cu ajutorul unor telefoane mobile, cartele telefonice şi cel puţin un complice aflat de cealaltă parte a zidurilor penitenciarelor.

 

A plătit 27.300 de lei visând la „premiul” său de 20.000 de euro

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au trimis în judecată doi deţinuţi închişi în Penitenciarul Mărgineni din judeţul Dâmboviţa, Petrişor Aenoaei (31 de ani) şi Marian Geancu (28 de ani), acuzaţi că au păcălit un sucevean, făcându-l pe acesta să le trimită nu mai puţin de 27.300 de lei în speranţa încasării unui aşa-zis premiu de 20.000 de euro.

Scenariul conturat de anchetatori a fost următorul: în octombrie 2010, Stelian O., din Suceava, a primit pe telefonul mobil un mesaj prin care era anunţat că a câştigat suma de 20.000 de euro. În sms-ul cu pricina, era trecut şi un număr de telefon pentru revendicarea premiul.

Suceveanul a sunat şi i-a răspuns un anume Daniel Mateescu, care s-a recomandat a fi operator de telefonie la postul de televiziune Antena1. În realitate, au stabilit anchetatorii, acel Mateescu era chiar deţinutul Aenoaei, care i-a spus păgubitului că, pentru a câştiga premiul de 20.000 de euro, trebuie să transfere suma de 4.900 de lei pe numele unei femei, suma reprezentând un comision.

Convins că e mai bogat cu 20.000 de euro, suceveanul a depus în aceeaşi zi „comisionul” solicitat la Banca Transilvania pe numele indicat de falşii reprezentanţi ai Antena 1.

 

După ce l-au stors de bani, l-au pus să le încarce şi creditul la telefoane 

După efectuarea tranzacţiei, Stelian O. a fost sunat din nou la acelaşi număr de telefon, de data aceasta făcându-i-se legătura telefonic cu un anume Living Pop, chipurile director al serviciului financiar în cadrul aceluiaşi post de televiziune. Acel Pop, se arată în rechizitoriul procurorilor, nu era nimeni altul decât celălalt inculpat, Marian Geancu, acesta din urmă încarcerat în Penitenciarul Mărgineni pentru tentativă de omor.

Geancu a reuşit să-l convingă pe Stelian O. că mai trebuie plătit un comision în valoare de 14.400 de lei. Şi de această dată, suceveanul a făcut rost de bani şi i-a trimis prin transfer bancar pe acelaşi nume ca în prima tranzacţie.

Inculpaţii şi-au mai încercat o dată norocul la acelaşi păgubit şi l-au sunat iarăşi pe sucevean în ziua următoare, solicitându-i un nou comision, de 8.000 de lei.

De data aceasta, Stelian O. şi-a dat seama că ceva e în neregulă şi a cerut înapoi banii trimişi până în acel moment, în total 27.300 de lei.

I s-a răspuns că acest lucru este imposibil, întrucât regulamentul concursului nu permite restituirea comisioanelor respective.        

Escrocii au găsit totuşi o modalitate de a-i „returna” banii suceveanului, însă pentru acest lucru Stelian O. ar fi trebuit să trimită codurile de reîncărcare a zece cartele Orange şi Cosmote (câte cinci în fiecare reţea), în valoare de 100 de euro.

Greu de crezut, însă victima s-a conformat şi a mai fost păcălită o dată.

 

Aveau notate într-un caiet formulele cu care li se adresau „câştigătorilor”

În urma anchetei demarate în acest caz, s-a stabilit că din Penitenciarul Mărgineni au fost trimise mesaje cu „premii” de 20.000 de euro pe mai multe numere de telefon şi nu numai Stelian O. a crezut că a dat norocul peste el şi le-a trimis o căruţă de bani deţinuţilor.

Banii erau trimişi prin transfer bancar pe numele unor terţe persoane, rude de-ale deţinuţilor ori cunoştinţe de-ale acestora. Pentru a se pierde urma banilor, aceştia erau trecuţi prin mai multe persoane.

În cauză, s-au făcut şi percheziţii în celula escrocilor, anchetatorii găsind un caiet în care erau notate formulele de adresare identice cu cele folosite pentru inducerea în eroare a suceveanului.

      

A făcut 2.400 de lei din Penitenciar cu un sms

Un alt exemplu sugestiv este cel al unei tinere din comuna Baia, care în vara anului trecut a căzut şi ea victimă unui sms trimis din Penitenciar.  Tânăra, în vârstă de 28 de ani, a povestit că a primit un mesaj în care era anunţată că este câştigătoarea unui concurs desfăşurat în cadrul unei campanii naţionale. Premiu: 10.000 de euro şi o plasmă TV. A sunat la un număr de telefon, iar "organizatorul" i-a explicat că pentru a intra în posesia premiului trebuie să achite o serie de taxe şi comisioane, în total 2.400 de lei, sumă care a fost depusă de victimă într-un cont bancar.

Când şi-a dat seama că a fost înşelată s-a dus glonţ la poliţie, iar oamenii legii au dat de urma escrocului, închis de mai mulţi ani într-o celulă a Penitenciarului Craiova.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum se îmbogăţesc deţinuţii din penitenciare pe spatele naivilor care cred în premii câştigate peste noapte.
 Vizualizări articol: 1065 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 9 voturi
Cum se îmbogăţesc deţinuţii din penitenciare pe spatele naivilor care cred în premii câştigate peste noapte4.359

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   )))))))))) trimis de
(21 apr 2012, 11:13:41
plina lumea de otv isti dobitoci nici nu ma mai mir de atata prostime naivitate visatori la castiguri imense fara depunerea unui efort cat de mic,munciti munciti si iar munciti va zicea raposatul dobitocilor acu va ti smecherit stiti sa cititi si sms uri))))
2.   Tare trimis de
(21 apr 2012, 11:18:01
adevarul ca cel care e pacalit cu faza asta, o merita!
3.   Abia acum? trimis de
(21 apr 2012, 11:22:05
asta se intampla de f multa vreme..abia acum au reusit sa dea de urma lor? curios ..acum in puscarie au si telefoane mobile...banuiesc cu complicitatea politistilor
4.   N trimis de
(21 apr 2012, 11:48:33
Am primit si eu in sms ca am castigat 10 000 € si o plasma tv de la altex am sunat la un nr de tel si am cerut detalii mi sa cerut diverse sume de bani ptr a intra in posesia premiilor dupa cateva schimburi de vorbe am intrbat,P.....la cine o suge? la care mia raspuns,o sugeai tu daca erai fraier si trimeteai banii.
5.   Pe spatele naivilor sau a politistilor ? trimis de
(21 apr 2012, 11:57:58
De cand au voie puscariasii sa aiba telefon mobil in celula, daca legea interzice acest fapt? Cu ajutorul cui au intrat acele telefoane in puscarii ? Oare nu cu ajutorul politistilor care-si iau "tainul" sau procentul pe fiecare pachet de tigari, pe fiecare pachetel si pe fiecare ban ce se invarte pe acolo ?? Aceste fapte apar doar in tarile corupte !!! De ce nu se trimit sms-uri si din puscariile din Germania ?
5.1  RE: Pe spatele naivilor sau a politistilor ? trimis de
(21 apr 2012, 15:01:58
Pentru ca sunt mai scumpe si nu mai este profitul atat de mare.happy
6.   Comentariu trimis de
(21 apr 2012, 12:22:03
Bine a spus ieri un biet pensionar la un post tv ca i-ar duce pe toti puscariasii la metrou sa-i blocheze acolo, pai astia o duc mai bine la puscarie decat in libertate, ei si cainii comunitari iar unui copil ii dau 42 lei alocatie, conducatori de rahat, ar trebui arsi pe rug
7.   Aviz fraierilor! trimis de
(21 apr 2012, 16:10:57
si sotul meu a fost bombardat cu acest gen de mesaje si pana nu i-a trimis inapoi un mesaj cu rugamintea de a-si baga in ☭ premiul nu a fost lasat in pace iar mai nou pe tel meu era un mesaj chipurile de la Orange unde trebuia sa contactezi pe un nr pe care il lasau ei pt a se corecta o factura datorita unei tentative de frauda,nu am sunat acel nr insa nu am mai primit alt mesaj
8.   ATENTIE trimis de
(21 apr 2012, 17:57:00
oameni buni ganditi-va ca fraieri astia ies la vot si asa castiga unii alegerile. Of Of Mai Mai!!!
8.1  RE: ATENTIE trimis de
(21 apr 2012, 18:19:47
bine punctat !
9.   Puscaria ne mananca... minutele nationale trimis de
(21 apr 2012, 18:59:05
Cum pot "detinutii" afla numere de telefoane, ale fraierilor? Ca sa tragi asemenea tepe, trebuie neaparat sa fii in puscarie, sau poti fi si "afara"? Inchisoarea pare sa fie doar o simpla acoperire pentru "activitati". Si pentru incasarea taxei de "smecher".
10.   Pagubitul trimis de
(21 apr 2012, 19:40:46
Cine este acest domn Stelian O.?
Ma duce cu gandul la Stelian Ogica.
11.   :)))) trimis de
(21 apr 2012, 20:57:40
ba....e bine ca sunt si prosti:)))
ma mir ca nu a platit 25.000 euro pentru 20:)))))
12.   Pentru fraeri trimis de
(21 apr 2012, 22:53:33
nu-i prost cine cere, e prost cine da.............
13.   Da trimis de
(22 apr 2012, 12:41:59
Da Doamne paine, ca de prosti nu ducem lipsa...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei