Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 apr 2012 - Anul XVII, nr. 92 (4997)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avântul imobiliar continuă

Suceava, pe primul loc, la egalitate cu Ilfovul, la autorizaţii pentru ridicarea de case

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Avântul imobiliar care caracterizează Suceava de câţiva ani de zile are perspective de a continua şi în 2012, analizele statistice arătând că numărul de autorizaţii de construire emise pentru judeţul nostru este mare şi în debutul noului an.

Conform Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava, în luna februarie a acestui an în judeţ au fost eliberate 140 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, majoritatea, 77%, fiind pentru mediul rural.

Analiza statistică mai arată că judeţul Suceava deţine 7% din numărul total al autorizaţiilor emise la nivel de ţară, clasându-se pe primul loc, la egalitate cu judeţul Ilfov.

De altfel, de o bucată de vreme, Suceava se află constant pe podium în ceea ce priveşte solicitările pentru noi construcţii, fie că vorbim de case sau blocuri, existând şi luni în care în judeţul nostru s-au emis şi cele mai multe autorizaţii din toată ţara.  

Faptul că în Suceava se construieşte foarte multe rezultă şi din analiza statistică la nivel de regiune Nord-Est. În luna februarie a acestui an, 28,6% din numărul total de autorizaţii de construcţie pentru clădiri rezidenţiale emise la nivel de regiune sunt pentru judeţul Suceava, pe locul II, la o distanţă apreciabilă, fiind judeţul Iaşi, cu 21,2% din totalul autorizaţiilor. În Botoşani, de exemplu, s-au emis doar 9,4% din totalul autorizaţiilor de la nivel de regine. 

Extinderea imobiliară, vizibilă de altfel în multe dintre localităţile judeţului, mai ales în cele în care multe persoane lucrează peste hotare, se vede şi în statisticile cu privire la locuinţele finalizate.  

Astfel, conform Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava, în 2011 în judeţ au fost terminate nu mai puţin de 2.980 de locuinţe. Comparativ cu 2010, se înregistrează totuşi o scădere, atunci fiind terminate aproape 3.400 de locuinţe, de unde rezultă o scădere de 12%.

Analiza realizată de Direcţia de Statistică Suceava, cu referire la ultimul trimestru al anului trecut, arată că aproape 90% din locuinţele finalizate sunt din fonduri private, restul fiind realizate din fonduri publice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava, pe primul loc, la egalitate cu Ilfovul, la autorizaţii pentru ridicarea de case.
 Vizualizări articol: 1399 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Suceava, pe primul loc, la egalitate cu Ilfovul, la autorizaţii pentru ridicarea de case5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei