Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 apr 2012 - Anul XVII, nr. 92 (4997)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Condiţii greu de imaginat

Trăia împreună cu bebeluşul ei de doar două luni într-o colibă din cetină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Pe fondul unor conflicte de familie mai vechi, o mamă în vârstă de 21 de ani, Polina, din Păltinoasa, a fost dată afară din casă şi a locuit, în ultimele două săptămâni, împreună cu bebeluşul ei de doar două luni, într-o colibă improvizată din crengi de brad, acoperită cu nailoane. Copilul a îndurat temperaturile scăzute din ultimele zile, fiind la un pas de a-şi pierde viaţa. Numai o minune a făcut ca bebeluşului să nu i se întâmple nimic. O persoană anonimă a sunat joi, pe 19 aprilie, la 112 şi a anunţat despre situaţia în care trăia tânăra mamă şi copilul ei.

 

Nu renunţă la copil, dar nici la iubit

Oamenii legii au mers la faţa locului şi s-au îngrozit de ce au descoperit. Au anunţat şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, iar tânăra şi copilul ei au fost internaţi la pediatrie în spitalul din Gura Humorului. Starea generală a micuţului este bună, spun medicii, care acum îi fac un control medical amănunţit. Polina ne-a mărturisit că nu s-a gândit nici o secundă că-i poate face rău micuţului, stând într-o colibă neîncălzită. Ceilalţi doi copii ai ei sunt la soacră, însă pe acesta vrea să-l îngrijească aşa cum poate şi nu vrea să renunţe la el. După cum ne-a declarat de pe patul de spital, Polina nu îşi închipuie viaţa fără copil, dar nici fără actualul iubit.

 

Mama vrea să fie internată într-un centru maternal

Protecţia Copilului Suceava a demarat o anchetă, urmând să decidă soarta copilului şi a mamei. Tânăra mamă nu a scos niciodată alocaţia pentru creşterea copilului, iar autorităţile locale din Păltinoasa nu ştiau nimic despre soarta sugarului. Directorul executiv al Protecţiei Copilului Suceava, Margareta Isăilă, ne-a spus că reprezentanţi ai instituţiei pe care o conduce s-au deplasat la spitalul din Gura Humorului, unde se află internată mama, împreună cu copilul. „În urma discuţiilor avute cu mama, am constatat că aceasta nu doreşte să se despartă de copil, motiv pentru care a solicitat, ca după ce va fi externată din spital, să fie internată într-un centru maternal, alături de sugar. Aceasta mai are doi copii, în vârstă de 2 ani, respectiv 3 ani, rezultaţi din altă relaţie de concubinaj, care în prezent se află în grija tatălui şi pentru care nu se impune instituirea unei măsuri de protecţie, acesta fiind sprijinit la rândul său în procesul de creştere şi îngrijire a copiilor de către părinţii săi”, a completat Margareta Isăilă.

 

S-a îndrăgostit de “cumnat”

Oamenii din Păltinoasa povestesc că după ce a rămas gravidă a treia oară, tatăl copiilor a trebuit să plece la muncă în Italia, iar femeia a început să trăiască în concubinaj cu fratele fostului iubit. S-a îndrăgostit atât de tare de acesta, încât nu mai vrea să-l părăsească, numai că familiile celor doi nu au mai putut răbda ruşinea şi i-au alungat. De la certuri la bătaie a fost doar un singur pas. Actualul concubin a ajuns să se ia la bătaie cu tatăl fetei, iar tânăra nu are ce călca în gospodăriile bunicilor copiilor ei, deoarece aceştia nu sunt de acord cu actuala relaţie.

 

Primită acasă, dar fără iubit

Pentru că nu mai erau primiţi nici de părinţii ei, dar nici de părinţii concubinului, Polina şi noul iubit şi-au construit o colibă într-un desiş de brazi. Era gravidă şi a stat acolo cât a putut, pe ninsoare, pe ploaie, în condiţii greu de imaginat. Când gerurile erau mari, erau primiţi în casă de o vecină. După ce a născut la spital, tânăra mamă s-a mutat înapoi în colibă, ultimele două săptămâni trăind efectiv acolo.

Împreună cu bebeluşul, femeia a îndurat zăpezile de Florii, iar noaptea de Înviere a petrecut-o sub cerul liber. Părinţii fetei povestesc că li s-a făcut milă de copil şi au trimis un frate de-al Polinei după ea şi bebeluş, însă ea nu a vrut să se întoarcă acasă. A spus că preferă să stea în colibă, alături de iubitul ei. Situaţia se pare că ajunsese într-un punct în care nimeni nu găsea o rezolvare. Localnicii au rămas şi ei stupefiaţi de întreaga poveste. Protecţia Copilului Suceava va monitoriza în continuare acest caz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trăia împreună cu bebeluşul ei de doar două luni într-o colibă din cetină.
 Vizualizări articol: 970 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Trăia împreună cu bebeluşul ei de doar două luni într-o colibă din cetină4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(21 apr 2012, 15:39:35
Dincolo de alte aspecte este de apreciat faptul ca nu si-a aruncat copilul la ghena de gunoi sau mai rau nu l-a sufocat intr-o punga asa cum fac alte mame.

Restul aspectelor tin de umanitatea celor din jur.
2.   :( trimis de
(22 apr 2012, 13:53:22
:((((((((((((

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei