Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 apr 2012 - Anul XVII, nr. 91 (4996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Necesitate

Strategia de dezvoltare a Zonei Metropolitane Suceava va fi finalizată în maxim şapte luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Membrii Consiliului Director al Zonei Metropolitane Suceava s-au întrunit ieri dimineaţă, la sediul Primăriei Suceava, pentru a discuta caietul de sarcini în baza căruia va fi întocmită strategia de dezvoltare a localităţilor membre pentru perioada 2013- 2020.

Acest amplu studiu are în vedere mai multe domenii de activitate – infrastructura rutieră, cea de transporturi, mediul de afaceri, sănătate, sport, cultură, dar şi proiecte de mediu.

Preşedintele Zonei Metropolitane Suceava, primarul Ion Lungu, a precizat că, prin caietul de sarcini al licitaţiei, perioada maximă de realizare a studiului va fi de şapte luni.

Lungu a declarat: „Caietul de sarcini prevede că cel care va câştiga licitaţia va constitui grupuri de lucru şi se va deplasa în fiecare localitate în parte, unde va avea discuţii cu consilierii locali, cu primarii şi cu alţi reprezentanţi ai localităţii. În urma discuţiilor ei vor întocmi planuri de acţiune, un portofoliu de proiecte, astfel încât să poată fi implementate aceste proiecte. În final toate proiectele discutate vor fi incluse într-o strategie de dezvoltare şi se vor căuta compatibilităţile între localităţi, precum drumuri care leagă două localităţi învecinate, care pot fi realizate printr-un singur proiect”.

Mai mult, pentru că se doreşte ca acest studiu să fie realizat profesionist şi pe cât posibil cât mai rapid, adică în aproximativ cinci luni, la licitaţie cel mai mare punctaj îl va avea oferta tehnică a firmelor participante (70 de puncte), nu cea financiară (30 de puncte).

“Nu ne dorim să vină cineva cu o ofertă foarte mică, dar care nu are experienţă, de aceea cel mai mare punctaj se obţine la oferta tehnică, care va cuprinde acel portofoliu de proiecte. Vrem să ne asigurăm că cei care vor câştiga licitaţia sunt oameni profesionişti, care au mai realizat asemenea studii de consultanţă”, a explicat Ion Lungu.

Licitaţia de realizare a strategiei de dezvoltare a Zonei Metropolitane Suceava, în valoare de 150.000 de lei (1,5 miliarde lei vechi), va fi una deschisă, bazată pe cereri de oferte.

Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, a precizat că una dintre principalele rezultate finale ale strategiei de dezvoltare trebuie să fie creşterea numărului locurilor de muncă, realizarea rutei ocolitoare nr. 2 Ipoteşti – Salcea, amenajarea a cinci parcări supraterane, precum şi un program amplu de reabilitare termică a blocurilor.

Zona Metropolitană Suceava a fost realizată prin asocierea municipiului Suceava cu oraşul Salcea şi comunele Adâncata, Ipoteşti, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuţi şi Bosanci.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Strategia de dezvoltare a Zonei Metropolitane Suceava va fi finalizată în maxim şapte luni.
 Vizualizări articol: 616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Strategia de dezvoltare a Zonei Metropolitane Suceava va fi finalizată în maxim şapte luni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   HAI SA NE APUCAM DE TREABA trimis de
(20 apr 2012, 18:48:34
Primarilor din cele sapte localitati,vedeti-va de localitatile voastre.faceti-le sa arate ca niste oaze de bunastare,frumusete si curatenie si apoi apucati-va de chestii metropolitane.Nu suntem America ce doamne iarta-ma
2.   Multa logoree... fara fapte! trimis de
(21 apr 2012, 07:42:11

....Avem nevoie de oameni competenti care sa se implice in refacerea orasului distrus!
- Sa se inteleaga odata ca aceste probleme se rezolva cu profesionalism si competenta si nu dupa ureche, de catre cei din conducere, care umbla numai dupa capatuiala, intrecindu-se in hotie si lichelism

Sa ne gindim bine cum vom alege…. speram sa scapam de conducatorii diletanti, puturosi, corupti si hoti!

- Orasul trebuie personalizat, iar asta cade in atributiile unui colectiv de arhitecti, selectati in urma unui concurs, oameni de valoare, de buna credinta, cu simt artistic si patriotism local.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei