Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 apr 2012 - Anul XVII, nr. 91 (4996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tot mai multe cazuri

Aproape 16.000 de lei, cheltuiţi de DSP Suceava pentru testele suspecţilor de rujeolă şi rubeolă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De la apariţia în judeţ a primelor cazuri de rujeolă şi rubeolă, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a cheltuit pentru testele de laborator ale persoanelor suspecte de aceste două boli foarte contagioase aproape 16.000 de lei. Directorul adjunct medical al instituţiei, dr. Cătălina Pascal, a informat ieri că pentru pacienţii care au fost investigaţi pentru a se afla dacă suferă sau nu de rujeolă s-au plătit peste 5.900 de lei, în timp ce contravaloarea analizelor efectuate în cazul pacienţilor cu simptome specifice rubeolei a fost de peste 10.000 de lei

Potrivit datelor contabilizate de DSP, în judeţ, numărul cazurilor de rujeolă a ajuns la 86, boala afectând de la sugari de 3 luni până la adulţi de 37 de ani. Primul caz a fost semnalat în data de 17 februarie, iar 46 dintre pacienţi sunt persoane de sex masculin.

Din totalul de 86 de bolnavi, 74 au fost internaţi la nivelul secţiilor de boli infecţioase din cadrul spitalelor. 55 dintre pacienţi nu erau imunizaţi împotriva bolii (64%). Pe de altă parte, doar 11 cazuri de îmbolnăvire au fost înregistrare în colectivităţi şcolare, restul cazurilor fiind sporadice şi înregistrate la persoane care nu frecventează astfel de colectivităţi (vârstă preşcolară sau adulţi). Din totalul de 86 de cazuri înregistrate, 52 au fost confirmate prin analize de laborator, şase au fost confirmate epidemiologic, restul cazurilor fiind încă în lucru.

 

Campanie de vaccinare a copiilor restanţieri

Evidenţele DSP mai arată că, în ceea ce priveşte rubeola, până în prezent au fost înregistrate 529 de cazuri, în 46 de colectivităţi şcolare din tot judeţul. Din acest total, 495 de persoane nu erau imunizate împotriva bolii (93,5%). 302 dintre pacienţi sunt de sex masculin. Primul caz de boală a fost înregistrat în data de 17 ianuarie, de atunci numărul îmbolnăvirilor crescând progresiv: în ianuarie – patru cazuri, în februarie - 43 de cazuri, în martie - 335 de cazuri, în aprilie – 147 de cazuri. Pacienţii au vârste de la 3 luni la 27 de ani, distribuţia în teritoriu fiind următoarea: Fălticeni - 362 de cazuri, Suceava - 73 de cazuri, Rădăuţi - 20 de cazuri, Câmpulung Moldovenesc – 46 de cazuri, Vatra Dornei - 26 de cazuri, Gura Humorului - două cazuri. 78 dintre cazurile de rubeolă au fost confirmate prin analize de laborator, restul fiind diagnosticate clinic şi epidemiologic.

Rujeola şi rubeola sunt două boli foarte contagioase, care pot fi ţinute la distanţă doar prin administrarea unui vaccin. În judeţ, serul este refuzat în masă de părinţi, mulţi acordând atenţie unor surse neoficiale, care vorbesc despre efectele secundare ale imunizării. Pentru a ţine sub control numărul îmbolnăvirilor şi a evita o epidemie, Direcţia de Sănătate Publică a organizat o campanie suplimentară de vaccinare a copiilor.

Dr. Cătălina Pascal a declarat: “În urma mobilizării colegilor medici de familie în supracampania de recuperare a copiilor restanţieri la vaccinarea antirujeolică şi antirubeolică, din cei 538 de copii catagrafiaţi, în primul trimestru au fost vaccinaţi 500, adică aproximativ 93% dintre copii”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 16.000 de lei, cheltuiţi de DSP Suceava pentru testele suspecţilor de rujeolă şi rubeolă.
 Vizualizări articol: 962 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 16.000 de lei, cheltuiţi de DSP Suceava pentru testele suspecţilor de rujeolă şi rubeolă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare trimis de
(20 apr 2012, 11:33:18
1.Banii s-au luat cumva de la borfasa penala Iordachel Cristina ?
2. Am rugat in nenumarate randuri redactia Monitorului de Suceava sa ne tina la curent cu stadiul anchetei susnumitei nu de alta dar ne intereseaza marii infractori cu gulere albe ale scumpului nostru judet .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei