Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 apr 2012 - Anul XVII, nr. 91 (4996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tergiversări

Implementarea programului de prevenire a cancerului în rândul populaţiei, amânată pentru a treia oară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Implementarea noului program de prevenire a cancerului în rândul populaţiei a fost amânată pentru a treia oară. Data de înscriere înprogramul de screening pentru cancerul de col uterin, de colon şi de sân - “Instruire şi prevenţie pentru o viaţă sănătoasă” – a fost extinsă de la 15 aprilie la 20 mai.

Odată cu ultimele modificări, Ministerul Sănătăţii a simplificat şi procedura de înscriere, încercând astfel să-i atragă pe medicii care reclamau că este prea greoaie şi refuzau să participe la program. Astfel, se trimite electronic doar formularul de înscriere completat integral, semnat şi scanat, urmând ca la desfăşurarea cursurilor de instruire participanţii să prezinte şi celelalte documente solicitate în original şi în copii semnate de aplicant, pentru certificarea conformităţii cu originalul.   

 

Suceava: 28 de doctori au accesat programul, deşi numărul înscrişilor ar fi trebuit să fie de 175

Tot ca o noutate, Ministerul Sănătăţii a anunţat că cele 41 de locuri pentru cursanţi în specialitatea Sănătate Publică au fost ocupate, astfel că, din data de 15 aprilie, înscrierile pentru aceste posturi încetează. Din data de 15 martie, au încetat înscrierile pentru cele 132 locuri pentru instructori şi pentru cele 81 locuri pentru cursanţi în specialitatea Anatomie Patologică, posturile respective fiind, de asemenea,ocupate, a mai informat Ministerul Sănătăţii.

La Suceava, la fel ca în toată ţara, medicii au evitat să se înscrie în program deoarece nu aveau informaţii cu privire la modalitatea de plată şi se temeau că nu vor fi remuneraţi corespunzător. Pe de altă parte, ei s-au declarat nemulţumiţi de procedurile de înscriere în program, apreciate ca fiind greoaie.

Medicul de familie Irina Badrajan a arătat ieri că, la nivelul judeţului Suceava, 28 de doctori au accesat programul, deşi numărul înscrişilor ar fi trebuit să fie de 175.

 

Majoritatea cazurilor de cancer de col uterin, depistate târziu, când boala nu mai poate fi tratată

Programul de screening pentru cancerul de col uterin, de colon şi de sân - “Instruire şi prevenţie pentru o viaţă sănătoasă” – este finanţat din fonduri europene şi vizează recrutarea în toată ţara a 132 de medici specialişti instructori şi 7.200 de medici specialişti participanţi, care au sarcina de a  implementa programele de screening pentru aceste tipuri de cancer. În cadrul proiectului, medicii care participă la cursuri vor fi recompensaţi cu 18 puncte de  Educaţie Medicală Continuă, potrivit Ministerului Sănătăţii.

În judeţul Suceava, numărul de îmbolnăviri prin cancer de col uterin este mare, iar în majoritatea cazurilor boala este depistată târziu, când nu mai poate fi tratată. Cancerul de col uterin ucide în fiecare an 2.000 de românce, ţara noastră situându-se pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de această maladie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Implementarea programului de prevenire a cancerului în rândul populaţiei, amânată pentru a treia oară.
 Vizualizări articol: 584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Implementarea programului de prevenire a cancerului în rândul populaţiei, amânată pentru a treia oară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei