Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 apr 2012 - Anul XVII, nr. 91 (4996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Raportări slabe

Mai puţine cazuri de afecţiuni respiratorii, în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Afecţiunile respiratorii de sezon în rândul populaţiei au scăzut semnificativ, se arată într-un raport dat publicităţii ieri, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava. Numărul redus de îmbolnăviri se înregistrează doar pe hârtie şi are drept cauză o raportare mai slabă din partea medicilor de familie, caracteristică perioadei Sărbătorilor Pascale.

Potrivit raportului DSP, în săptămâna 9 – 15 aprilie, în judeţ au fost contabilizate 1.273 de cazuri de infecţii acute de căi respiratorii superioare, majoritatea îmbolnăvirilor, respectiv 337, fiind înregistrate la grupa de vârstă 5 - 14 ani. Alte 271 de cazuri au fost semnalate la copiii între 2 şi 4 ani, în timp ce 243 de cazuri au fost consemnate la persoanele între 15 – 49 de ani, 238 la sugari, 123 la grupa de vârstă 50 – 64 de ani şi 61 la persoanele peste 65 de ani. Majoritatea infecţiilor acute de căi respiratorii superioare au fost raportate în zona Suceava, urmată de Rădăuţi, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Siret.

 

38 de persoane spitalizate, într-o săptămână

În perioada de referinţă, au fost înregistrateşi 394 de cazuri de pneumopatii acute. Cele mai multe îmbolnăviri, în număr de 111, au fost consemnate tot la grupa de vârstă 5 – 14 ani, categorie de vârstă urmată de 2 – 4 ani, cu 66 de cazuri, 15 – 49 de ani, cu 65 de cazuri, 0 - 1 an, cu 56 de cazuri, 50 – 64 de ani, cu 51 de cazuri, şi 65 de ani şi peste, cu 45 de cazuri. Majoritatea pneumopatiilor au fost raportate în zona Suceava, urmată de Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Siret.

În săptămâna 9 – 15 aprilie, 24 de persoane au fost spitalizate din cauza infecţiilor acute de căi respiratorii superioare, iar alte 14 din cauza pneumopatiilor.

În acest interval nu au fost înregistrate îmbolnăviri prin gripă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai puţine cazuri de afecţiuni respiratorii, în judeţ.
 Vizualizări articol: 673 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mai puţine cazuri de afecţiuni respiratorii, în judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei