Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 apr 2012 - Anul XVII, nr. 90 (4995)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Asfaltări

Străzile din Suceava care intră în reparaţii anul acesta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Străzile municipiului Suceava vor intra curând într-un amplu program de reparaţii, care cuprinde nu mai puţin de 50 de artere de circulaţie din toate cartierele.

Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, a anunţat ieri că licitaţia de atribuire a lucrărilor de reparaţii stradale va avea loc săptămâna viitoare, pe 26 aprilie.

Aceasta trebuia să aibă loc pe data de 5 aprilie, dar a fost blocată de contestarea caietului de sarcini al licitaţiei de către firma SC CF Iaşi.

“Sperăm ca de această dată să fie adjudecată, fără a mai fi întârziată de contestaţii. Noi am pregătit deja un număr de 50 de străzi pe care să le reparăm pe fonduri proprii. Acestea au fost selectate în urma observaţiilor din teren şi a solicitărilor primite de la populaţie”, a declarat primarul Ion Lungu.

Bugetul alocat anul acesta lucrărilor de reparaţii stradale este de 14 milioane de lei, adică aproximativ trei milioane de euro.

În plus, lucrări de reparaţii şi modernizare vor fi efectuate şi pe alte proiecte derulate de municipalitatea suceveană, precum proiectul de modernizare a principalei artere de circulaţie, de la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni până la ieşirea spre Botoşani sau proiectul de investiţii prin care vor fi modernizate  străzile Mihail Sadoveanu şi Bogdan Vodă, care nu au fost asfaltate niciodată.

Străzile pe care urmează să fie făcute lucrări de reparaţii în baza licitaţiei de 3 milioane de auro sunt repartizate pe cartiere astfel:

 

Obcini:

Străzile Staţiunii, Bistriţei, Măgurei, Rulmentului, Slătioarei, Viitorului, Fântâna Albă, Generalul Mociulschi;

 

George Enescu:

Strada Scurtă, Jupiter, Lalelelor, Luceafărului, Lazăr Vicol, Zorilor, Saturn, Venus;

 

Centru:

Străzile Mărăşeşti, Zamca, Oituz, Leca Morariu, Sbl.Ienceanu, Mirăuţi, Gherasim Buliga, Ion Vodă Viteazu, Dragoş Vodă, Teilor, Tudor Ştefanelli, Ion Creangă, Grigore Ureche, Vişinilor, Ion Neculce, Ilie Ilaşcu, Miron Costin;

 

Burdujeni:

Străzile Iacob Zadik, Grigore Antipa, Nicolae Grigorescu, Eroilor, Prieteniei, Muncii, Păcii, Rândunicii, Privighetorii, Ecaterina Teodoroiu, Mircea Damaschin, Călimani, Celulozei, Baladei, Şoimului, Aurora, Bazelor;

 

Iţcani:

Aurel Vlaicu, Gării, Biruinţei, Aron Pumnul, Gheorghe Doja.

Suplimentar, săptămâna aceasta vor începe şi lucrări de modernizare a trotuarelor de pe strada Gheorghe Dojacu, cu pavelele refolosibile scoase din zona Bazarului şi a centrului comercial Shopping City Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Străzile din Suceava care intră în reparaţii anul acesta.
 Vizualizări articol: 909 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 4 voturi
Străzile din Suceava care intră în reparaţii anul acesta3.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(19 apr 2012, 11:05:28
Dintr-o severă cură de slăbire ( în sondaje )
Şi printr-o manipulare tactico-politico-idioată
Crede că prin presă-şi crează avantaje
Lansând “proiecte”  ☭ riste către gloată

Şi dăi,şi dăi ( de pe meleaguri de gândire băsiste )
Fără aport neuronal concret , o dă-n sec
Distihuri de idei,cioburi de cuvinte zeflemiste
Pe care-n ziua votului va pune o găleată şi-un fursec

Greaţa . Asta i se citeşte-n privirea constipată
Şi-n sucul gastric al tarafului băsist tot aia e
Probabil că spre Salcea vrea să-şi facă o alee pavată
Pe care noi (sucevenii ) s-o plătim (habar n-am de ce)
2.   Aceleasi trimis de
(19 apr 2012, 11:48:30
Lista se repeta de 8 ani incoace, dar totul ramane la stadiul de text. Ma intreb cum se vor repara aceste strazi? Luam bordurile de pe Zorilor si le mutam pe Bistritei si invers la fel cum se face si cu pavelele de pe Calea Unirii si Ghe. Doja? Pe sistemul "big brother" nu se vede starea orasului? Cred ca ar trebui inlocuite camerele cu unele cu o rezolutie mai buna.
3.   Asa... trimis de
(19 apr 2012, 12:32:16
Burdujeniul mereu a fost uitat de lume.
Pe strada Cuza-Voda nu s-a mai pus asfalt nustiu de cand, e toata plina de gropi. Sa nu vorbim de mizeria de pe strada si de pe trotuare, care nici nu prea mai sunt pe aceasta strada. Unde sunt trotuarele de pe Cuza-Voda?
Mai nou domnul Begone, isi tine masinile in strada(pe trotuar) desi are curte si are unde sa isi parcheze masinile, langa el alti smecheri cu curte isi tin masinile pe trotuare, pietonii trebuie sa mearga prin noroi si prin belti ca masinile lor trebuie sa stea pe trotuare. Rusine domnule Lungu ca nu faceti nimic cu acest cartier si cu aceasta zona a budujeniului. Gnaditi-va ca pe strada asta circula TPL-ul si daca s-ar mai repara, nu ati mai avea de reparat autobuzele. Ori strada buna si autobuze buna ori strada proasta si autobuze defecte. Ganditi-va logic.
4.   Suceava un santier permanent... trimis de
(19 apr 2012, 14:07:09
strada principala chipurile asafaltata din nou asta toamna deja se strica, apar gropi, portiuni corodate....acum cica vor asfalta alte 50 de strazi....o sa fie carpite in bataie de joc...bani irositi, calitate foarte proasta..dar baietii destepti trebuie sa faca bani cat mai pot ca-s pe duca deja si vin altii la ciolan..
5.   GOGOSI ELECTORALE trimis de
(19 apr 2012, 15:41:54
Asfaltarea incepe in Suceava de 8 ani.Lucrarile de asa zisa asfaltare le vor face aceleasi firme.Firma Kamer Build Company SRL, au devenit faimoasă în Suceava, când a subcontractat lucrările de asfaltare pentru principala arteră de circulaţie din municipiu. Chiar daca Vasile Puscasu a infundat puscaria a ramas patroana firmei miss Suceava sa -i continue opera de asfaltare.Va fi si firma Florconstruct care a facut varza str.Mitropoliei.Si binenteles Symetyrica va schimba si inversa toate bordurile din oras.Ia gogoasa calda neamule!!!!!
6.   PAI CURTEA DE CONTURI A CONSTATAT trimis de
(19 apr 2012, 16:50:17
Tandemul Lungu Flutur bate campii cu gratie.Primul cu asfaltarea perpetua si cu "Intoarcerea orasului catre apa".Al doilea cu Autostrada Nord Sud,lumini sfinte,catralioane de turisti si carti pentru copii cu poze de legionari.Si totusi Primăria Suceava, campioană la risipit bani publici .În 2010, în plină criză economică, autorităţile locale au irosit zeci de milioane de euro pe achiziţii şi sporuri plătite ilegal, arată ultimul raport public al Curţii de Conturi. La capitolul ,,achiziţii", cei mai risipitori edili s-au dovedit a fi, potrivit Curţii de Conturi, cei din Suceava care au irosit 6,6 milioane de lei (1,5 milioane de euro), Braşov - 4,2 milioane de lei (990.000 de euro) şi Argeş - 3,6 milioane de lei (840.000 de euro).Vad ca nu s-a sesizat nimeni.Adica baietii lui Vacaroiu au scris beletristica?Cine trebuie sa actioneze acuma?Procuratura,DNA,Garda financiara,corpul de control al primului ministru?????
7.   ASFALTARI???? trimis de
(19 apr 2012, 16:55:33
TROTUÁR, trotuare, s. n. Porțiune marginală special amenajată din suprafața unei străzi, mai ridicată decât partea carosabilă, rezervată circulației pietonilor. [Pr.: -tu-ar] – Din fr. trottoir.
Aceasta este definiţia cuvântului trotuar din Dicţionarul Explicativ al Limbii Române, ediţia 1998. Nu şi în municipiul Suceava. La noi acest cuvânt are cu totul alt sens.
Direcţia de Urbanism din cadrul Primăriei Suceava a eliberat un certificat de urbanism şi autorizaţia de construire pentru amenajarea unei terase sezoniere pe un trotuar din centrul municipiului Suceava. Certificatul de urbanism a fost solicitat de SC LIE IMPEX SRL, firmă care a amenajat şi inaugurat recent un restaurant situat într-un spaţiu închiriat de la Bancpost SA. Potrivit datelor de la Oficiul pentru Registrul Comerţului, asociat unic şi administrator al firmei Lie Impex SRL este Elena Luminiţa Lungu, soţia primarului municipiului Suceava, Ion Lungu.
8.   JALE trimis de
(19 apr 2012, 23:05:38
DA DA DA,
DA DOAMNE.... , dar de unde , nu se va face nimic, nu e cu cine.... eu incep sa obosesc sa scriu aici, dar nu ma las.... sunt convins ca asta e ziarul primariei.... cand voi vedea niste articole pertinente si constructive va voi lauda, dar pana atunci mancati untul primarie si lingeti blidele consiliului judetean fara sa va uitati cum arata lumea civilizata de dupa deal..............

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei