Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 apr 2012 - Anul XVII, nr. 90 (4995)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Planuri

Adrian Macovei vrea ca parcul Şipote să devină zonă de agrement autentică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Omul de afaceri şi candidatul UNPR pentru funcţia de primar al Sucevei, Adrian Macovei, este de părere că parcul Şipote şi zona centrală a municipiului reşedinţă de judeţ trebuie să devină un punct de atracţie şi un loc de petrecere a timpului liber pentru suceveni. Adrian Macovei a subliniat că parcul Şipote poate fi igienizat şi amenajat corespunzător, la standarde moderne, în urma încheierii unui parteneriat între Primăria Suceava, Direcţia Silvică şi Facultatea de Silvicultură din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava. Macovei a arătat că în cadrul parteneriatului pe care îl propune, parcul poate să fie igienizat şi în acelaşi timp pot fi protejate şi scoase în evidenţă speciile de arbori şi arbuşti plantate deja în zonă, cum ar fi brad, tisă, molid, pin silvestru, plop alb, plop negru, ienupăr ornamental, salcâm japonez, fag, mesteacăn, nuc american sau liliac. Adrian Macovei a declarat: “Sunt convins că nu sunt necesare investiţii majore pentru amenajarea acestui parc. Vor trebui plantate şi alte specii care se pretează zonei, dar şi este necesară şi amenajarea celor două pâraie, Şipot şi Cetate, cu un mic lac pentru specii diverse de peşti. Toate acestea se pot realiza dacă există bună-intenţie. Doar când nu vrei să faci ceva se pot găsi scuze şi contra-argumente”.

El a explicat că aleile parcului vor putea fi reabilitate cu piatră şi în acelaşi timp se pot monta stâlpi de iluminat de epocă care să aducă aminte de vechiul târg al Sucevei. Adrian Macovei a mai spus că potrivit proiectului pe care îl are, în parc vor fi amenajate spaţii pentru lectură, bănci sau chioşcuri din lemn, va exista o zonă pentru artişti care să realizeze în aer liber desene, caricaturi, picturi, precum şi un loc de joacă pentru copii. El a mai arătat că parcul ar trebui să fie dotat şi cu puncte cu internet wireless şi să aibă şi o zonă dedicată pentru organizarea de diverse expoziţii.

„Cu puţină imaginaţie şi o colaborare cu specialiştii, fără cheltuieli mari, zona verde din centrul oraşului, care acum este ocolită, poate să fie pusă în valoare şi sucevenii să se bucure de natură în mijlocul oraşului”, a spus candidatul UNPR pentru Primăria Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adrian Macovei vrea ca parcul Şipote să devină zonă de agrement autentică.
 Vizualizări articol: 969 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.18/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 11 voturi
Adrian Macovei vrea ca parcul Şipote să devină zonă de agrement autentică4.2511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa ceva da trimis de
(19 apr 2012, 11:23:18
Sincer, mi-ar place sa ma plimb in fiecare weekend printr-un asa parc. Daca s-ar realiza asa ceva ar fi cam de genul Parcului Dendrologic din Gura Humorului. Numai sa se faca odata si sa nu ramana doar vorbe. Sper ca nu ia nenea Lungu ideea si imediat o sa-l umple de borduri si pavele de la Symmetrica!!! Bafta.
2.   Idee trimis de
(19 apr 2012, 11:41:03
In sfarsit o idee de parc in adevaratul sens al cuvantului. Nu borduri si boscheti prin intersectii care poarta denumirea de parc. Parc inseamna ceva mai mult decat niste pavele si 2 becuri montate pe orice suprafata gasita libera la colt de strada.
3.   Cate idei si cate realizari..... trimis de
(19 apr 2012, 14:16:57
cred ca candidatul asta are nevoie de ceva lemne de foc...
4.   Dl viitor primar, faceti ceva mai mult! trimis de
(19 apr 2012, 15:44:10

De gindit si de elaborat un plan de perspectiva privind schimbarea aspectului actual al Sucevei intr-unul civilizat si cu personalitate.
Cum ar fi spre exemplu:
- o pista moderna pentru ciclisti, delimitata de trotuar si de strada, si care sa cuprinda intreg municipiul si imprejurimile lui. Ce este in prezent este o bataie de joc! Este o improvizatie, care deranjeaza pietonii, are marcaje desuete, empirice, duce la accidente, deci ceva nefunctional.
-toate trotuarele sa fie modernizate si sa fie lasate spatii pentru locuri de verdeata si flori.
-Schimbati gustul apei cu clor in Sv.! Tratati apa potabila cu hipoclorit de sodiu in loc de clor. Hipocloritul de sodiu este mai eficient în combaterea microflorei patogene, distruge viruşii, germenii, inclusiv microbacteriile de tuberculoză şi hepatită. Tratarea reprezintă un procentaj nesemnificativ în calculul de tarif fata de clor.
-cablurile RDS sa fie coborite de pe stilpi, ca arata groaznic.
-Sa nu se mai ridice constructii, de nici o destinatie, decit la periferia orasului si peste tot, oriunde se poate, chiar si intre blocuri, sa fie amenajate terenuri de joaca, terenuri de volei, tenis, mini fotbal pentru tineri, etc
-Multe parcuri si miniparcuri cu verdeata si flori, cosuri de gunoi la fiecare stilp, banci peste tot in oras, copaci, arbusti plantati peste tot, WC-uri, etc.
-De realizat prin mass-media locala emisiuni educative cu continut special, centrate pe trezirea si educarea spiritului civic al sucevenilor, care trebuie sa invete sa se comporte si sa pastreze curatenia orasului nostru,etc

-Orasul trebuie personalizat, iar asta cade in atributiile unui colectiv de arhitecti, selectati in urma unui concurs, oameni de valoare, de buna credinta, cu simt artistic si patriotism local.

- Sa se inteleaga odata ca aceste probleme se rezolva cu profesionalism si competenta si nu dupa ureche, de catre cei din conducere, care umbla numai dupa capatuiala, intrecindu-se in hotie si lichelism
5.   GOGOSI ELECTORALE trimis de
(19 apr 2012, 16:32:34
Nea Adriane, despre parcul Sipote mission impossible.Sub Ceasca parcul Sipote era un frumos loc de promenada pentru adulti si de joaca pentru copii.Avea si o tabara.De 22 de ani a ajuns groapa de gunoi si wc public si asa va ramane de-a pururi.Pe langa gradina botanica ar merge si o gradina zoologica "speciala".
6.   Parc de agrement trimis de
(19 apr 2012, 18:35:56
Si in cartierul George Enescu sau Zamca, zona "padurice", se poate face un parc de agrement. Ceva de genul "Crîng" din Buzau sau "Parcul Romanescu" din Craiova.
7.   Numa sa se faca trimis de
(20 apr 2012, 10:40:25
Speram sa se faca si in Suceava un parc, cred ca e singurul oras din Romania care nu are parc...... si nu e vorba ca nu este unde, este vorba de puturosenie, lipsa de ambitie, lipsa de viziune si tot odata probabil este lipsa de spaga care probabil nu e prea groasa dintr-un parc..........

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei