Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 apr 2012 - Anul XVII, nr. 90 (4995)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lipsă de consens

Asfaltarea şi utilităţile pe strada Trăian Ţăranu, blocate din cauza impozitelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Vechea dispută dintre municipalitatea suceveană şi comuna Şcheia, pe tema graniţelor administrative, renaşte acum, când, din cauza unor anomalii apărute din lăcomia unora, anumite străzi nu pot fi asfaltate şi dotate cu utilităţi.

Un exemplu concret este strada Trăian Ţăranu, din zona Autoservice, la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni, care deşi deserveşte numeroase locuinţe, nu poate fi asfaltată şi nici dotată cu utilităţi pentru că doar o parte dintre locuitorii de acolo plătesc impozite la Primăria Suceava, în vreme ce restul plătesc la Primăria Şcheia. Această anomalie, care a făcut ca vecini cu case alăturate să aparţină de două unităţi teritorial administrative diferite, a fost cauzată pe de o parte din vina locuitorilor, care, pentru a plăti mai puţin la autorizaţiile de construcţie şi la impozitele anuale, s-au înregistrat ca aparţinând de comuna Şcheia, iar pe de altă parte, din vina administraţiei locale a comunei care a eliberat autorizaţii de construcţie pe teritorii aparţinând Primăriei Suceava.

Acum, locuitorii străzii Trăian Ţăranu cer cu insistenţă să le fie asfaltată strada şi să le fie asigurate utilităţile, dar aceste solicitări nu pot fi rezolvate din cauza situaţiei administrative complicate, după cum a explicat şi primarul Sucevei, Ion Lungu.

“Săptămâna viitoare voi avea o discuţie pe strada Trăian Ţăranu - sunt foarte multe solicitări să o asfaltăm, să ducem acolo utilităţile, numai că acolo este o problemă, în sensul că aproximativ 30% dintre locuitorii străzii plătesc impozitele la Şcheia. Nu este corect, le-am spus de multe ori că pentru a beneficia de lucrări de asfaltare şi de utilităţi este necesar ca toţi cei de acolo să se mute cu rolurile financiare la primăria Sucevei”, a declarat ieri şeful municipalităţii sucevene.

Fiind “cu picioarele în două bărci”, locuitorii străzii Trăian Ţăranu nu au beneficiat de utilităţi de la nici una dintre cele două primării la care îşi plătesc impozitele. Tocmai de aceea au fost nevoiţi să-şi facă singuri o reţea de apă potabilă pe care să o racordeze la reţeaua ACET-ului şi nu au reţea de canalizare şi nici reţea de iluminat stradal.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, este decis să se ocupe de rezolvarea acestor probleme cu care se confruntă locuitorii acelui cartier de case în condiţiile în care locatarii de acolo vor asigura cadrul legal pentru efectuarea unor astfel de investiţii, devenind plătitori de impozite în cadrul municipiului reşedinţă de judeţ.

“Voi avea din nou o discuţie cu oamenii de acolo şi sper ca vecinii celor care încă mai plătesc la Şcheia să-i convingă să se mute cu impozitele la Suceava, să putem demara lucrări de modernizare şi acolo, mai ales că strada este în apropierea bulevardului principal”, a adăugat Ion Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asfaltarea şi utilităţile pe strada Trăian Ţăranu, blocate din cauza impozitelor.
 Vizualizări articol: 1597 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Asfaltarea şi utilităţile pe strada Trăian Ţăranu, blocate din cauza impozitelor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Halucinant trimis de
(19 apr 2012, 12:05:22
Am auzit acelasi explicatii ale primarului si la o emisiune TV. Deci primaria Suceava nu stie ce pamant are in administrare ? Cum adica proprietarii "sa treaca cu impozitele la Suceava" ? Deci eu ca proprietar nu platesc impozite in localitatea in care am casa ? Pot sa ma duc sa platesc la comuna vecina ? Asta se poate intampla doar in Romania ! Daca primaria Scheia a emis autorizatii de constructii in mod ilegal - asa cum spune primarul, de ce nu va adresati instantei ca sa le anulati ? Si eventual sa cereti si despagubiri celor vinovati ? Ceva pute in toata afacerea asta ...
1.1  RE: Halucinant trimis de
(19 apr 2012, 14:34:15
Miza e impozitul! Lungu mai vrea niste case la Suceava dar oamenii refuza deoarece impozitul creste substantial de la sat la oras!
Ar trebui ca strada sa se asfalteze in colaborare cu primaria Scheia, care sa puna si ea niste bani (aprox 30%)!
Dar Lungu e ofticat ca Scheia nu a vrut sa faca parte la marea lui metropol.a!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei