Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 apr 2012 - Anul XVII, nr. 89 (4994)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumire

Mihai Sandu Capră acuză lipsa de transparenţă în cheltuirea banilor publici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Vicepreşedintele PNL Suceava, Mihai Sandu Capră, a acuzat lipsa de transparenţă în cheltuirea banilor publici, precizând că de cele mai multe ori, modalitatea în care primăriile cheltuiesc fondurile de care dispun reprezintă un adevărat mister.

„Din patru în patru ani, edilii locali în funcţie împânzesc comunităţile pe care le reprezintă cu materiale cu iz puternic de campanie electorală, în care se laudă cu realizările obţinute în mandatul lor. Cu toate acestea, în multe dintre localităţile României aşteptările oamenilor nu se regăsesc în planul de investiţii derulat de către primarii în funcţie”, a declarat Sandu Capră.

El a arătat că în această situaţie se află şi Primăria Suceava, arătând în ultimii patru ani nu a existat o transparenţă cu privire la bugetul de investiţii şi cheltuieli al oraşului sau cu privire la cum au fost cheltuite fondurile publice.

„Este important ca în timpul ce va veni să vedem noi toţi şi toţi locuitorii municipiului să afle care au fost bugetele de investiţii, de cheltuieli curente şi de capital, de bunuri şi servicii şi de cheltuieli social-culturale şi sportive”, a spus vicepreşedintele PNL Suceava. Mihai Sandu Capră a atras atenţia că aceeaşi lipsă de transparenţă se întâlneşte şi la nivelul Consiliului Judeţean, subliniind că în ultimii ani au fost alocate „sume exorbitante” pentru diverse manifestări publice şi pentru investiţii care de cele mai multe ori sunt lipsite de interes pentru locuitorii judeţului.

„În administraţia publică nu trebuie să funcţioneze principiul <pâine şi circ>, deoarece este mai importantă o gestiune corectă a banului public. În perioada următoare va trebui să analizăm câţi din banii Primăriei Suceava şi din cei alocaţi Consiliului Judeţean au fost cheltuiţi cu discernământ şi corect”, a încheiat Mihai Sandu Capră. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mihai Sandu Capră acuză lipsa de transparenţă în cheltuirea banilor publici.
 Vizualizări articol: 1195 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Mihai Sandu Capră acuză lipsa de transparenţă în cheltuirea banilor publici1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Suceava, în top la facturi „umflate" trimis de
(18 apr 2012, 17:45:44
În 2010, în plină criză economică, autorităţile locale au irosit zeci de milioane de euro pe achiziţii şi sporuri plătite ilegal, arată ultimul raport public al Curţii de Conturi.
La capitolul ,,achiziţii", cei mai risipitori edili s-au dovedit a fi, potrivit Curţii de Conturi, cei din Suceava care au irosit 6,6 milioane de lei (1,5 milioane de euro), Braşov - 4,2 milioane de lei (990.000 de euro) şi Argeş - 3,6 milioane de lei (840.000 de euro).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei