Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 feb 2012 - Anul XVII, nr. 40 (4945)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suceava

Din lipsă de fonduri, DSP nu poate investiga toţi bolnavii suspecţi de gripă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lipsa de fonduri din sistemul sanitar îi lipseşte pe sucevenii suspecţi de gripă de şansa unui diagnostic şi a unui tratament corect. În contextul crizei financiare şi ţinând cont de recomandările ministerului de resort, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) nu mai recoltează probe în vederea analizării lor la Bucureşti, la Institutul Naţional Cantacuzino, de la toţi bolnavii suspecţi, ci doar de la unul singur pe săptămână. De la debutul sezonului rece, 20 de suceveni au fost suspectaţi de medici de gripă, însă doar şapte au avut parte de investigaţii complexe de laborator care să confirme sau să infirme diagnosticul, în funcţie de care se poate stabili medicaţia adecvată şi se pot lua măsuri specifice contra răspândirii bolii.

„Selecţia pacienţilor de la care se recoltează probe se face în baza unor criterii clinice, adică în funcţie de simptomatologie, dar se merge şi pe experienţa medicului”, a explicat directorul adjunct medical al DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu.

 

Medicamente antivirale, de la Ministerul Sănătăţii, distribuite medicilor de familie

Joi, în judeţ, a fost înregistrat al doilea caz de gripă din acest sezon. Diagnosticul a fost confirmat la un bărbat de 36 de ani, din municipiul Suceava, care a fost izolat la domiciliu, acesta suferind o formă uşoară de boală. Atât în primul caz, semnalat la jumătatea lunii decembrie, la un bărbat de 59 de ani, din municipiul Suceava, care s-a tratat în spital, cât şi în cel de-al doilea, a fost implicat virusul AH3N2, asupra căruia Ministerul Sănătăţii (MS) a avertizat că se constată o intensificare a circulaţiei, în special pe teritoriul Moldovei, dar fără a exista riscul, cel puţin în prezent, al unei epidemii.

Adjunctul DSP Suceava a informat joi că medicii de familie din judeţ au la dispoziţie câte zece cutii de Zanamivir, un medicament antiviral, utilizat în tratamentul gripei de tip A şi B. Produsul a fost livrat în teritoriu de ministerul de resort şi distribuit la cabinete în aceste zile, prin Direcţia de Sănătate Publică, pentru tratarea eventualelor cazuri mai grave suspecte de gripă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Din lipsă de fonduri, DSP nu poate investiga toţi bolnavii suspecţi de gripă.
 Vizualizări articol: 921 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Din lipsă de fonduri, DSP nu poate investiga toţi bolnavii suspecţi de gripă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei