Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 feb 2012 - Anul XVII, nr. 40 (4945)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flutur şi Popescu au năşit înfiinţarea Asociaţiei Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România

Duminică, 19 Februarie 2012 (17:55:13)

La Suceava a luat fiinţă sâmbătă Asociaţia Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România, printre membrii fondatori numărându-se 23 de fermieri din Suceava, Botoşani, Vaslui, Bistriţa, Iaşi, Braşov, Cluj şi Maramureş. Şedinţa de constituire a avut loc la sediul Consiliului Judeţean, iar şeful acestei instituţii, Gheorghe Flutur, alături de prefectul Sorin Arcadie Popescu, a „năşit” înfiinţarea noii structuri asociative.

Flutur a salutat decizia crescătorilor de animale din ţară de a pune bazele unei asociaţii, arătând că aceasta trebuie să valorifice marea oportunitate care există atât pe piaţa din România, cât şi pe piaţa Uniunii Europene, unde există un deficit de 200.000 de tone de carne de vită.

Şeful administraţiei judeţene a dat exemplul de succes al Asociaţiei „Produs în Bucovina”, înfiinţată tot la sediul Consiliului Judeţean, ai cărei membri şi-au ridicat substanţial cifra de afaceri vânzând produsele tradiţionale în toată ţara, dar şi în străinătate. Flutur le-a sugerat membrilor Asociaţiei să folosească modelul din Uniunea Europeană şi să dea bovinele la crescut în gospodăriile ţărăneşti până ating greutatea de sacrificare, un fel de „lohn zootehnic”, după cum s-a exprimat şeful administraţiei judeţene, şi de asemenea să caute să devină acţionari la unul sau două abatoare mari. Preşedintele Consiliului Judeţean le-a mai propus crescătorilor de animale o întâlnire cu ministrul Agriculturii la începutul lunii martie pentru lansarea unui program pe zootehnie.

La rândul său, prefectul Sorin Popescu, a cărui familie deţine o fermă cu 100 de capete de animale, a ţinut să-i felicite pe organizatori pentru iniţiativa de a înfiinţa Asociaţia şi le-a promis sprijinul său total.

„Ca să putem fi auziţi trebuie să ne asociem. Această asociaţie este foarte bine venită, mai ales că pentru prima dată Ministerul Agriculturii la iniţiativa noastră, discută despre subvenţionarea creşterii de vaci de carne. Deocamdată, discuţiile sunt pentru elaborarea unui act normativ pentru zona defavorizată. Sumele nu sunt deloc de neglijat. Se discută pentru vaca de carne de o subvenţie de 150 de euro pe an”, a spus Popescu.

Trebuie spus că organizatorii au luat decizia de a înfiinţa  Asociaţia Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România la Suceava întrucât judeţul Suceava este pe primul loc în ţară la numărul de taurine, deţinând 170.000 de capete, şi tot pe prima poziţie la producţia de lapte de vacă.

În urma scrutinului, preşedinte al Asociaţiei Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România a fost ales suceveanul Dumitru Grigorean. În funcţiile de vicepreşedinte au acces Ovidiu Ciuruş, Bogdan Pantazi, Nistor Burduhos, iar în postul de secretar Ovidiu Prodaniuc. Sediul Asociaţiei Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România a fost stabilit în comuna Moara.

În perioada următoare, Asociaţia îşi va elabora planul de acţiuni, precum şi o strategie pe termen lung.

Cei 23 de membri fondatori ai Asociaţiei deţin un efectiv total de 2.500 capete bovine din rase de carne sau metişi. La şedinţa de constituire au participat în total 35 de crescători de bovine, reprezentând atât societăţi comerciale, cât şi persoane fizice, iar printre oficialităţile prezente s-au numărat directorul Camerei Agricole Suceava, Viorel Marinache, şi directorul Direcţiei Sanitare Veterinare, Petrea Dulgheru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur şi Popescu au năşit înfiinţarea Asociaţiei Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România.
 Vizualizări articol: 1203 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
Flutur şi Popescu au năşit înfiinţarea Asociaţiei Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei