Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 feb 2012 - Anul XVII, nr. 40 (4945)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rădăuţi

Bugetul pe 2012 a „lovit” şi cimitirul din municipiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cimitirul central din municipiul Rădăuţi se află într-o stare delicată, în sensul că în scurt timp nu vor mai exista suprafeţe suficiente pentru morminte, dar şi pentru că sunt absolut necesare o serie de lucrări de împrejmuire şi întreţinere. Cu toate acestea, la adoptarea bugetului, Consiliul Local nu a ţinut cont de solicitările venite de la administraţia cimitirului şi nu a prevăzut nici o sumă pentru acest segment.

 

Se impune achiziţionarea unei suprafeţe de teren pentru extinderea cimitirului

Administratorul cimitirului rădăuţean, Doru Mihoc, a declarat: „Am întocmit o situaţie cu acţiunile şi lucrările de strictă necesitate pentru buna desfăşurare a activităţii din cimitirul local. În primul rând se impune achiziţionarea unei suprafeţe de teren pentru extinderea cimitirului, circa 50 de ari, pentru că deja suntem la limită. Sunt necesare lucrări pentru sistematizare, e vorba de alei, borduri, balastări, împrejmuiri, stabilirea zonei de protecţie sanitară, cât şi lucrări de întreţinere. Apoi trebuie să extindem iluminatul în partea nouă şi să-l completăm pe cel din zona veche, să reabilităm fântâna de acolo şi să amenajăm un grup sanitar. În acelaşi timp, ne-am propus reabilitarea şi protejarea monumentelor istorice, cât şi întreţinerea şi conservarea monumentelor funerare din cimitirul eroilor. Pe lista noastră de priorităţi se mai află achiziţionarea unor coşuri de gunoi, confecţionarea unei hărţi a cimitirului şi achiziţionarea de motocositoare, unelte şi alte materiale. Nu trebuie să omit necesitatea angajării de personal pentru întreţinere şi pază. Pentru toate acestea sunt necesari circa 439.000 de lei, însă la dezbaterea proiectului de buget consilierii locali nici măcar nu au avut bunăvoinţa să se oprească şi la acest capitol”.

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, s-a arătat îngrijorat de problemele legate de cimitirul localităţii şi speră că situaţia va fi rezolvată, în condiţiile în care şi deliberativul local va înţelege necesitatea soluţionării lor. Edilul a precizat: „Am solicitat fonduri pentru cimitir, pentru că sunt absolut necesare lucrări de amenajare. În urmă cu doi ani am reabilitat aleea principală, însă de atunci nu s-a mai făcut nimic. În acelaşi timp, administratorul cimitirului a făcut o solicitare pentru achiziţionarea unei suprafeţe de teren, însă Consiliul Local nici măcar nu a dorit să discute despre această problemă, care face parte din problemele cu care se confruntă urbea noastră. Sperăm că până la final vom găsi înţelegere, oricum, în calitate de primar, voi face tot posibilul să rezolv şi această situaţie”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetul pe 2012 a „lovit” şi cimitirul din municipiu.
 Vizualizări articol: 1464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Bugetul pe 2012 a „lovit” şi cimitirul din municipiu5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei