Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 feb 2012 - Anul XVII, nr. 33 (4938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gestionare responsabilă

Venituri de peste 250.000 de euro obţinute din vânătoare la Direcţia Silvică Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ciuda crizei economice, una dintre activităţile cu tradiţie în judeţul Suceava – vânătoarea, continuă să aducă încasări impresionante.
Astfel, pe durata anului calendaristic 2011, din tarifele de vânătoare, valorificarea vânatului, dar şi din turismul cinegetic, Direcţia Silvică Suceava a obţinut venituri de aproximativ 250.000 de euro.
Dacă din gestionarea celor 22 fonduri de vânătoare care le-au fost atribuite prin licitaţie sau prin încredinţare directă, pentru care se plătesc arenzi consistente către bugetul de stat, silvicultorii suceveni au obţinut aproximativ 760.000 de lei, alţi 331.500 de lei au fost obţinuţi din gestionarea Complexului de vânătoare de la Marginea, amenajat de Direcţia Silvică Suceava pe o suprafaţă de 422 de hectare.
Cea mai mare parte a banilor încasaţi o reprezintă tarifele de vânătoare, majoritatea clienţilor fiind cetăţeni străini – spanioli, germani, austrieci, italieni, cehi, etc.
Deşi sumele încasate sunt destul de consistente, mai ales că vânătoarea este una dintre activităţile secundare ale Direcţiei Silvice Suceava, profitul obţinut este mic.
Acest lucru se datorează faptului că cea mai mare parte a banilor câştigaţi din vânătoare sunt folosiţi pentru asigurarea hranei animalelor pădurii, mai ales în timpul iernii, pentru plata taxelor de arendare a fondurilor de vânătoare, precum şi pentru diverse alte cheltuieli administrative de gestionare a fondurilor de vânătoare (pază, gestionare, lucrări de întreţinere, etc.).
Şeful Direcţiei Silvice Suceava, Mihai Miheţiu, a spus că această activitate tradiţională nici nu a fost menţinută pentru a aduce profit, ci pentru o gestionare cât mai bună a pădurilor şi faunei caracteristice judeţului: “Nu ne-am propus să obţinem profit din activitatea de vânătoare, ci să gospodărim cât mai bine fondurile de vânătoare, mai ales că animalele care trăiesc acolo sunt un bun public”.
Tocmai de aceea silvicultorii suceveni se mândresc cu faptul că pădurile pe care le gestionează sunt printre cele mai populate zone din Europa cu animale sălbatice, de la cerbi, căpriori, mistreţi, vulpi, lupi, până impresionaţii urşi, care trăiesc într-un mediu natural încă nealterat puternic de intervenţia omului.
Şeful Compartimentului Vânătoare, Salmonicultură şi Cai de Rasă din cadrul Direcţiei Silvice Suceava, Cristian Tomniuc, a spus că, în privinţa vânătorii, cele mai bune rezultate le-au avut Ocoalele Silvice Broşteni, Crucea şi Stulpicani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Venituri de peste 250.000 de euro obţinute din vânătoare la Direcţia Silvică Suceava.
 Vizualizări articol: 1446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Venituri de peste 250.000 de euro obţinute din vânătoare la Direcţia Silvică Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si cu braconajul ce face Directia Silvica trimis de
(10 feb 2012, 11:26:22
Cu braconajul cum ramane? de ce nu ne spuneti si cat de mare este braconajul in judet? Eu vb in cunostiinta de cauza, si va spun ca s-a ajuns in asa hal incat personalul silvic (chiar paznici de vanatoare) evita anumite zone din fondul de vanatoare pentru a nu se intalnii cu braconierii. Nu vor sa-i deranjeze. Ce-i care locuiesc inzonele de munte ( si nu numai) stiu ca sunt din ce in ce mai frecvente focurile de arma care se aud dinspre padure, mai ales noaptea, dar vazand ca le merge acum se aud si ziua destul de des. Ce-i de la Directia Silvica se lauda ca avem multe animale salbatice in padurile judetului....nu este deloc asa. Ei vorbesc din statistici, care sunt facute in baza unor asa zise recensaminte ale vanatului, recensaminte care sunt facute la nivelul fiecarui ocol silvic. Ei nu au interesul sa le faca pe bune. Totul este facut din pix, si numarul exemplarelor de vanat daca nu ramane acelasi creste de la an la an, pentru ca daca ar da niste cifre mai apropiate de realitate sefii de la judet iar lua la intrebari....unde a disparut vanatul? Si atunci totul se face din pix, iar rezultatele sunt multumitoare si sunt date presei cu mandrie. In realitate in padurile judetului se fac an de an adevarate masacre si vanatul de-abia daca mai este zarit din cand in cand.
2.   Stiu un vinat bun trimis de
(10 feb 2012, 17:06:18
pe abcdar nu-l vineaza nimeni................Directia Silvica va lua bani buni pe el numai sa nu-l atinga ca se molipsesc!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei