Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 feb 2012 - Anul XVII, nr. 33 (4938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cu executare

Fostul poliţist fălticenean Cristian Iordache, cinci ani de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cristian Iordache, fost poliţist în Cornu Luncii, Baia şi Cajvana, a fost condamnat ieri de Tribunalul Suceava la cinci ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţele superioare. Judecătorul care a analizat dosarul a ajuns la concluzia că Iordache se face vinovat de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, pedeapsa finală rezultantă fiind de cinci ani pe care fostul poliţist trebuie să-i petreacă în penitenciar. În acelaşi dosar au mai fost pronunţate alte două condamnări cu executare. Este vorba de persoanele cu care Cristian Iordache a colaborat pentru a-l înşela pe reprezentantul unei societăţi comerciale din Bucureşti.
Nicolae Gaby Mardare, din Fălticeni, va avea de executat patru ani de închisoare pentru infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în timp ce Ovidiu Daniel Buznea, din Podu Iloaiei, judeţul Iaşi, a primit o condamnare de trei ani şi patru luni pentru comiterea infracţiunii de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.
Instanţa a mai decis să-i oblige pe cei trei indivizi şi la plata sumei de 530.000 de lei către firma bucureşteană pe care au ţepuit-o.
În cazul lui Cristian Iordache a mai fost instituită şi obligarea la plata sumei de 199.300 de lei către aceeaşi societate.

 

Pentru ce au fost condamnaţi cei trei

Ancheta în cazul lui Cristian Iordache şi a prietenilor săi a fost demarată de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava (BCCO) în luna februarie a anului 2010. Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că în luna august a anului 2009, Cristian Iordache s-a prezentat, în calitate de administrator al unei societăţi din Fălticeni, la sediul unei firme din Bucureşti, arătându-se interesat să cumpere materiale de construcţie. Pentru a-i câştiga încrederea reprezentantului firmei bucureştene, fostul agent de poliţie l-a chemat pe acesta la Fălticeni şi i-a arătat depozitul şi magazinul societăţii sale comerciale, precum şi o casă în construcţie despre care a spus că se află în proprietatea sa. Pentru a fi şi mai convingător, Iordache i-a spus bucureşteanului că îi poate lăsa în garanţie şi un imobil, tocmai pentru a nu exista dubii cu privire la solvabilitatea firmei sale. Iniţial, Iordache a cumpărat, în numele societăţii sale din Fălticeni, mărfuri în valoare de 206.056,08 lei, pentru care a emis o filă cec în alb şi zece bilete la ordin în valoare totală de 190.000 de lei.
La scurt timp, Cristian Iordache a mers din nou la Bucureşti însoţit de Nicolae Mardare, care s-a prezentat a fi Ovidiu Daniel Buznea, administratorul unei firme din Iaşi, care a spus că doreşte să achiziţioneze şi el materiale de construcţii. Valoarea tranzacţiei a fost de 525.009,44 lei, iar plata s-a făcut cu şapte file cec.
Surpriza reprezentanţilor firmei bucureştene a fost uriaşă când au încercat să încaseze banii pentru materialele vândute, ocazie cu care au aflat că în conturile societăţilor din Suceava şi Iaşi nu se află nici un leu.
Anchetatorii acestui caz au stabilit că nici Ovidiu Daniel Buznea nu este străin de faptele de înşelăciune, prin aceea că le-ar fi înmânat lui Iordache şi Mardare file cec în numele societăţii al cărei administrator şi asociat unic era. Există date din care rezultă că Buznea a preluat firma pentru a o folosi în activităţi infracţionale de genul firmelor fantomă, cu scopul de a trage ţepe de genul celor descrise mai sus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul poliţist fălticenean Cristian Iordache, cinci ani de închisoare.
 Vizualizări articol: 1922 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
Fostul poliţist fălticenean Cristian Iordache, cinci ani de închisoare4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei