Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 ian 2012 - Anul XVII, nr. 23 (4928)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alte probleme

Costel Ignătescu este căutat pentru a fi executat de o firmă din Craiova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un nou dosar de executare a fost întocmit faţă de Costel Ignătescu, fost preşedinte al Partidului Conservator, filiala Suceava, fost director adjunct al Direcţiei Agricole Suceava, actualmente inspector al Direcţiei de Control, Verificare şi Monitorizare Turistică. De această dată, cei care îl caută sunt reprezentanţii unei firme din Oltenia. SC Dumagas Transport SA, firmă cu sediul în satul Branişte, comuna Podari, judeţul Dolj, a avut relaţii comerciale cu SC Eco Logistic Forwarder&Tires SRL Ipoteşti, la care acţionar este nimeni altul decât Costel Ignătescu. În cursul anului 2008, firma din Oltenia a solicitat efectuarea unui transport de produse lactate de la Vatra Dornei la Bucureşti. Societatea administrată de Ignătescu şi-a dat acceptul, iar o maşină s-a deplasat la sediul SC Dorna SA, de unde a preluat 15.120 de porţii de lapte. La destinaţie, reprezentanţii SC Pajura SA Bucureşti au constatat că marfa era stricată, motiv pentru care au refuzat să o primească.
Între societatea din Branişte şi Eco Logistic a început un proces la Judecătoria Craiova, iar în decembrie 2009 s-a dat şi soluţia. Firma lui Costel Ignătescu a fost obligată la plata contravalorii mărfii, respectiv 13.733 de lei, la care s-au mai adăugat aproape 3.000 de lei cheltuieli de judecată şi cu executarea.

 

Plângere penală pentru evaziune fiscală

Consilierul juridic al SC Dumagas Transport SA Branişte, Florentin Nicolae, a explicat că a avut mai multe tentative de a rezolva pe cale amiabilă acest diferend, dar s-a lovit de un zid al tăcerii.
„Nu ştiu de unde această firmă are bani să plătească leasingul pentru maşină, un Mercedes Vito, şi nu găseşte resursele financiare a de achita datoria către noi. Din acest motiv, am înaintat plângere penală la Serviciul de Investigare a Fraudelor Suceava pentru evaziune fiscală prin ascunderea bazei impozabile”, a precizat Florentin Nicolae.

 

Dosarul de executare, în lucru

După obţinerea acelei soluţii definitive şi irevocabile din partea Judecătoriei Craiova, reprezentanţii firmei Dumagas au continuat procedurile şi au învestit hotărârea cu titlu executoriu. Aşa a ajuns dosarul pe masa de lucru a executorului Ioan Tătaru. Acesta a confirmat că a demarat procedurile pentru executarea firmei administrate de Costel Ignătescu, numai că nu a avut ce vinde.
„Sediul societăţii este la locuinţa familiei, iar singurul bun al firmei îl reprezintă un autoturism marca Mercedes Benz Vito. Şi acest bun nu este însă al firmei, deoarece nu s-au plătit toate ratele de leasing. Vom continua procedurile, potrivit legislaţiei în vigoare”, a declarat Ioan Tătaru.
În replică, Costel Ignătescu s-a declarat „vânat” de reporterul ziarului Monitorul de Suceava. „Am cerut rejudecarea acestui dosar deoarece instanţa la care a fost analizat dosarul, Judecătoria Craiova, este condusă de soţia patronului de la Dumagas şi nu cred că se putea da o soluţie echidistantă. Marfa distrusă a fost extrem de puţină, iar suma imputată mult prea mare. Mai mult, marfa trebuia returnată în caz de refuz, ceea ce nu s-a întâmplat”, a menţionat Ignătescu.

 

Căutat să plătească aproape 16.500 de lei pentru un împrumut mai vechi

Pe numele lui Costel Ignătescu mai există un dosar de executare silită, pentru un împrumut de 50 de milioane de lei vechi contractat în cursul anului 2002 de la CAR Filiala Electrocentrale Suceava.
Ioan Herghelegiu, contabilul CAR Filiala Electrocentrale Suceava, a explicat acum câteva luni: „Deşi recunoaşte că a luat aceste împrumuturi, refuză să le achite. Domnul Ignătescu a apelat la tot soiul de tertipuri pentru a nu returna împrumutul. La procese nu a fost niciodată, iar singura dată când ne-am întâlnit mi-a spus să am răbdare că pentru că Justiţia îşi va spune cuvântul. Între timp, am câştigat şi toate procesele pe care le-am avut cu dumnealui”.
Costel Ignătescu a fost găsit bun de plată în urma proceselor cu aproape 16.500 de lei. „Suma de 16.450,95 de lei este compusă din suma de 14.851,85 de lei, reprezentând împrumut - 4.400 de lei, dobândă-împrumut 6.312 lei, actualizarea cu indicele inflaţiei 3.839,85 de lei şi avans onorariu executor judecătoresc - 300 de lei, la care se adaugă suma de 1.485 de lei, reprezentând onorariu executor şi cheltuieli de executare - 109,80 de lei”, se arată în hotărârea judecătorească.
Dosarul a ajuns tot la executorul judecătoresc Ioan Tătaru, iar procedurile sunt în curs de soluţionare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Costel Ignătescu este căutat pentru a fi executat de o firmă din Craiova.
 Vizualizări articol: 1501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 4 voturi
Costel Ignătescu este căutat pentru a fi executat de o firmă din Craiova4.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ignatescu...si datoria trimis de
(30 ian 2012, 12:00:46
Mai fratilor...lasati-l pana dupa alegeri.. Si mai striga opozitia ca toti sefii au fost ....politizati... Ce ti-e si politica...dar ce ti-e si puterea...! Un terci demn de dispret...si de haos...
Dati-i 25% inapoi sa-ti plateasca d-nul director...datoriile.. Rusine sa va fie
2.   Da trimis de
(30 ian 2012, 14:24:06
alt hot....
3.   Intrebare trimis de
(31 ian 2012, 09:16:11
Clantailor unde sunteti? Daca ar fi fost cineva dela PDL umpleati pagina, asa vati bagat sub pat. Asa confirmati ca ori sunteti platiti, ori sunteti tembeli (ramaneti asa).
4.   Si ce daca il cauta? trimis de
(26 mar 2012, 13:01:32
Firma din Craiova a stat degeaba din 2009 pana in 2012 si apoi, ca sa mascheze propria neputinta, a inceput sa faca plangeri penale pentru fapte care nu au nici o legatura cu datoria. Ascunderea bazei impozabile, pentru care au facut ei plangere, ar fi o fapta care ar putea fi constatata doar de fisc, nu de fistecine. Plangerea penala pentru asemenea fapte nu are nici o sansa de reusita, iar daca ar avea, datoria ar ramane tot neplatita, pentru ca datoria nu este de natura fiscala. Fiecare ar trebui sa se uite in propria ograda, mai ales daca este plina de incompetenti. Cu strategia asta, poate ajung sa il linga si in poponet pe Ignatescu, iar el va continua sa rada de ei, de prea mult gadilici. laughing

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei