Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 ian 2012 - Anul XVII, nr. 23 (4928)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

La judecată

Câmpulungenii încep să-şi recupereze banii plătiţi „hingherilor” de maşini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Seria de procese deschise de mai mulţi câmpulungeni ale căror autoturisme au fost ridicate de  „hingherii” de maşini de pe raza localităţii Câmpulung Moldovenesc a înregistrat deja primele succese, firma de ridicări auto şi primăria fiind obligate să returneze sumele de bani luate, în opinia judecătorilor, ilegal.
Pe data de 19 ianuarie a.c., judecătorii câmpulungeni au admis acţiunea lui Gheorghe Constantinescu, un localnic a cărui maşină a fost ridicată de hingheri în vara anului trecut. Bărbatul a povestit că şi-a parcat maşina pe strada Nicolae Grigorescu, a lipsit câteva minute, iar când s-a întors la maşină, aceasta dispăruse.
Păgubitul a declarat că nu exista nici un semn de interdicţie a opririi sau a staţionării în zonă, însă maşina i-a fost ridicată pe motiv că autoturismul era oprit la mai puţin de 25 de metri de colţul unei intersecţii.
Aşa cum sunt procedurile „hingherilor” de maşini, înainte a ridica o maşină fac fotografii, pentru a demonstra că era parcată neregulamentar şi că a depăşit timpul permis staţionării (5 minute).
Gheorghe Constantinescu a cerut fotografiile respective, constatând că acestea sunt datate din 2010.
Judecătoria Câmpulung a admis acţiunea şi a dispus anularea proceselor verbale de ridicare şi eliberare. De asemenea, magistraţii au obligat Primăria Câmpulung Moldovenesc să-i restituie reclamantului suma de 434 de lei, pe care acesta a fost nevoit să o plătească pentru a-şi recupera maşina, precum şi să plătească 300 de lei cheltuieli de judecată.

 

Primăria şi firma „hingherilor”, puse la plată   
   
Tot în urmă cu aproximativ două săptămâni, a fost admisă şi plângerea lui Marian Cârlugea (67 de ani) împotriva hingherilor şi a Poliţiei Locale Câmpulung Moldovenesc. Pensionarul are o Dacie, iar pe data de 20 iunie 2011 a oprit maşina la circa opt-zece metri de intersecţia cu Calea Bucovinei din Câmpulung Moldovenesc. Avea treabă la un magazin de uşi din zonă şi a lipsit câteva minute, iar când s-a întors Dacia nu mai era în locul în care o lăsase parcată. A fost nevoit să plătească 434 de lei pentru a-şi lua maşina înapoi de la firma de ridicări, SC Hi Speed Recovery SRL Botoşani.
„În oraşul ăsta nu e un semafor, nu e un WC public, e râsul lumii, plin de gropi, primarul nici nu iese din primărie. Aş fi înţeles, dacă maşina mea ar fi blocat circulaţia. Ce fac ei acum e bătaie de joc, jecmănesc oamenii”, era revoltat  pensionarul.
Pe 16 ianuarie a.c., plângerea sa a fost admisă de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, judecătorii obligând firma de ridicări şi poliţia locală să-i dea cei 434 de lei înapoi lui Marian Cârlugea şi, de asemenea, să-i plătească acestuia suma de 500 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată.
Tot pe data de 16 ianuarie a.c., judecătorii câmpulungeni au admis şi plângerea lui Viorel Ignat, un alt conducător auto a cărui maşină a dispărut în câteva minute de pe strada pe care a fost parcată, fiind săltată de hingheri.
Primul proces câştigat la Câmpulung Moldovenesc în faţa hingherilor şi a primăriei din localitate a fost cel deschis de către un anume Mihai Vlascu, a cărui maşină a fost de asemenea ridicată de către reprezentanţii SC Hi Speed Recovery SRL pe motiv că era expusă la vânzare în zona magazinului Unicarm.  
Pentru că nici hingherii şi nici poliţiştii locali nu au putut să aducă în instanţă nota de constatare a contravenţiei, în baza căreia s-a dispus ridicarea autoturismului, pe 15 noiembrie 2011, judecătorii au decis ca Mihai Vlascu să-şi primească înapoi taxa de recuperare a maşinii (434 de lei), iar pârâţii să plătească 20 de lei cheltuieli de judecată.

 

Indicatoarele de interdicţie au fost demontate. Primăria vrea să rezilieze contractul cu „hingherii” de maşini  

Sentinţele nu sunt definitive şi pot fi atacate la instanţele superioare, însă pentru reclamanţi e o primă victorie în faţa celor care plănuiau să se îmbogăţească pe spatele câmpulungenilor şi al celor care tranzitau municipiul Câmpulung Moldovenesc ori al puţinilor turişti care vizitează zona.
SC Hi Speed Recovery SRL Botoşani a început să salte maşini la Câmpulung Moldovenesc din luna mai a anului trecut, după ce-au bătut palma cu primarul Gabriel Constantin Şerban, staţiunea plină de gropi fiind împânzită de zeci de indicatoare de interzicere a opririi.
Săptămâna trecută, reprezentanţi ai primăriei au demontat toate acele indicatoare de interdicţie cu plăcuţele adiacente. Cu aproape toţi consilierii locali împotriva hingherilor de maşini, în special a modului în care aceştia îşi desfăşurau activitatea, şi avertizat de Prefectura Suceava, primarul Şerban a semnat anularea dispoziţiei prin care poliţiştii locali erau împuterniciţi pentru a constata contravenţiile şoferilor.
Autorităţile locale vor să rezilieze contractul cu firma de ridicări de la Botoşani, cel mai probabil urmând să se adreseze instanţei de judecată. De cealaltă parte, reprezentanţii  SC Hi Speed Recovery au anunţat că în situaţia în care contractul dintre primărie şi SC Hi Speed Recovery va fi anulat, vor solicita despăgubiri în valoare de aproximativ 664.000 de euro.

 

I-au ridicat maşina, în timp ce îşi ajuta soţia grav bolnavă să ajungă la medic  

Pe rolul Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc se află şi alte dosare ale altor câmpulungeni care consideră că autoturismele le-au fost săltate abuziv de „hingheri”. Este şi cazul lui Vasile Doboş, dascăl al zeci de generaţii, fost director al Liceului Silvic din Câmpulung Moldovenesc şi cetăţean de onoare al comunei Bălăceana.
În vârstă de 81 de ani, bătrânul dascăl a căzut victima „hingherilor” de maşini pe data de 24 iunie a anului trecut.
În acea zi, din cauza unei urgenţe medicale, profesorul Doboş şi-a dus soţia la cabinetul de stomatologie din cadrul Policlinicii din Câmpulung Moldovenesc.
„Am parcat maşina vizavi de policlinică şi am coborât pentru a o ajuta pe soţia mea, care este aproape în imposibilitatea de a se deplasa (dublă hernie de disc, coxartroză în stadiu avansat, osteoporoză generalizată etc.) până la etajul II al Policlinicii”, scrie bătrânul în plângerea adresată instanţei.
Când s-a întors a observat că maşina îi dispăruse, aflând de la trecători că i-a fost ridicată de „hingherii” de maşini.
Fostul director al Liceului Silvic a fost nevoit să plătească 434 de lei pentru a-şi recupera maşina depozitată într-un ţarc, la ieşirea din oraş.
Profesorul susţine că ridicarea maşinii a fost una abuzivă, explicând că i s-a înmânat doar proces verbal de ridicare şi eliberare, nu şi de constatare a contravenţiei.
 „Mi-am găsit tatăl cu lacrimi în ochi, că i-a fost furată maşina”, mărturisea Adrian Doboş, fiul bătrânului, pe care îl reprezintă acum în procesul cu autorităţile locale şi firma de ridicări auto.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câmpulungenii încep să-şi recupereze banii plătiţi „hingherilor” de maşini.
 Vizualizări articol: 2165 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 5 voturi
Câmpulungenii încep să-şi recupereze banii plătiţi „hingherilor” de maşini4.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Numai ei ? trimis de
(30 ian 2012, 14:55:50
Tov,. Carlugea ,fost subinginer minier ,securist,lehau ,informator sta pi sentru , o luat ordonanta frumoasa, ari di ,undi,mai mari bandit nu exista.
Tov. Dobos ,cu fiul avocat alcolic al Judicatoriei Campulung a prins o zi in forma si i-o castigat un proces lu tatsu. Acest Dobos a terorizat zeci de generatii de martieni,si-a facut o vila langa liceul Silvic si pe o vreme curgeau carele cu daruri. Fiu-su un alcoolic notoriu a inceput din 1979 o lupta cu cartile adat circa 3o de examene de admitere la facultate si dupa revolutie lo facut tacsu avocat.
1.1  RE: Numai ei ? trimis de
(30 ian 2012, 15:23:31
Bai fraiere in primul rand sa inveti sa scrii si apoi sa te scremi ca sa poti posta un comentariu la adresa unor oameni care au facut ceva pt Campulung. Mai toti pensionarii orasului meu (tu esti un parvenit al revolutiei venit din nu stiu ce borta) au fost membri de partid si au muncit pentru ca tu sa poti invata sa folosesti internetul si nu iti permit (vorbesc si in numele fostilor mei colegi de liceu) ca sa vorbesti asa despre un mare om care a indrumat generatii intregi de tineri spre tainele silviculturii.
In primul rand ai dat dovada de nesimtire si prostie cand te/ai legat si de fiul domnului inginer Dobos ,bineinteles sub protectia anonimatului; esti prost crescut si dai dovada de incultura.
Domnule ing. Dobos va saluta un fost elev de/al dumneavoastra care nu a avut bani ca sa ajunga silvicultor, dar care respecta valorile si este pentru dreptate.
2.   COMPLETARE trimis de
(30 ian 2012, 15:24:02
MASURI DOAR TEMPORARE-SE APROPIE ALEGERILE.MULTI DIN CEI CARORA LI S-AU RIDICAT MASINILE,AU FOST TURISTI ELECTORALI VENITI DE PE SATE LA VOT.
ACUM,VIITORII CANDIDATI INCEARCA SA ,,DREAGA BUSUIOCUL'' DAR S-AU TREZIT CAM TARZIU.SPAIMA ACESTORA ESTE DESTUL DE MARE,NU SUNT SANSE DE ,,MANAREALA'' ELECTORALA,BASCA A MAI INTRAT SI CURTEA DE CONTURI,IAR CE AU DESCOPERIT IN PRIMARIE,L-AR FACE INVIDIOS SI PE AL CAPONE,FISC-UL A EXECUTAT SILIT SI PREFERENTIAL,CHIAR SI DATORII PRESCRISE,IAR ACEASTA SPAIMA ESTE DEJA GENERALA IN C-LUNG.DE FAPTASI NU MAI POMENESC,VA DATI SEAMA CATI COMPLICI A FACUT ACEST ,,JAF GUBERNAL'',D-ZEU NU DOARME,DESTULA LUME A AVUT SI VA MAI AVEA DE SUFERIT DE PE URMA ACESTOR SCURSURI BOLSEVICE SCAPATE DE SUB CONTROL.
ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU,DUPA CUM ATI JURAT PE BIBLIE SI PE CONSTITUTIE!
3.   HAH HAMBT trimis de
(30 ian 2012, 15:38:07
DINTRE ,,SOMITATILE''[ CARE AU ABSOLVIT LIC.SILVIC,ENUMERAM PE FLUTUR,SERBAN,TUDORICI,ETC.
4.   COMPLETARE LA...COMPLETARE! trimis de
(30 ian 2012, 16:09:05
TZARA, TZARA-VREM OCNASI!
5.   Baubausv .si farteli meu trimis de
( 1 feb 2012, 09:05:50
Draga baubausv si ciilalti martieni din ocolul lui flutur. Belei ma numesc,vanator di profesie mi-0 placut cum canta Mihai Lacatusu constructorul di fluiere , melodia Bolobocu. Tu mari megies di Sv cred ca esti din copchii aciia pi care bunul tau dascal ti-o invatatat denndrologia la el acasa cind i-ai crapat lemnele de foc,i-ai carat cenusa si i-ai dus plosca. Dupa ci ai luat un gat si inca unul si... te-ai abtiguit si esti bat si amu dragu mosului. Ti rog sa treci pi la mini , la Mos Belei sa stau trei case mai la vale sa te vad la lumina lumanarii sa vad daca esti tot atat di palad si falnic ca in anii di padurarit di la campulung. cu drag ,ti pup si ti respect Mos Belei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei