Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 ian 2012 - Anul XVII, nr. 15 (4920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Control

Prefectul le-a solicitat primarilor să plătească de urgenţă salariile însoţitorilor persoanelor cu handicap

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Însoţitorii persoanelor cu handicap care nu şi-au primit drepturile salariale îşi vor obţine banii până pe data de 10 februarie 2012. Anunţul a fost făcut de prefectul judeţului Suceava, Sorin Popescu, care a precizat că le-a pus în vedere primarilor localităţilor în care s-au înregistrat întârzieri la plata salariilor asistenţilor personal să achite sumele restante pentru anul 2011. Tot până pe data de 10 februarie 2012 ar urma să se plătească şi indemnizaţiile lunare restante ale persoanelor cu handicap, aferente anului 2011.
Decizia a fost luată în urma unui control pe care prefectul l-a dispus la toate primăriile care nu au plătit drepturile salariale ale însoţitorilor persoanelor cu handicap, deşi în anul 2011 au înregistrat un excendent bugetar. Comisiile de control constituite prin ordinul prefectului au fost formate din specialişti ai Prefecturii, ai Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială Suceava şi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava şi au fost coordonate de către şeful Corpului de Control al Prefectului.
Prefectul a dispus efectuarea acestor controale după ce însoţitorii persoanelor cu handicap din 14 localităţi sucevene au reclamat că nu le-au fost plătite drepturile salariale. Sorin Popescu a declarat că verificările au fost efectuate la primăriile Baia, Cornu Luncii, Drăguşeni, Dolheşti, Dumbrăveni, Forăşti, Frătăuţii Noi, Grăniceşti, Horodniceni, Rădăşeni, Salcea, Vadu Moldovei, Udeşti şi Zvoriştea.
„Comisiile de control au verificat, la sediul primăriilor, modul de întocmire şi executare a bugetului local şi asigurarea fondurilor necesare achitării drepturilor salariale pentru asistenţii personali şi a indemnizaţiilor lunare pentru anul 2011”, a explicat Sorin Popescu.
El a arătat că primăriile care nu au achitat drepturile salariale ale însoţitorilor persoanelor cu handicap până la finele anului 2011, deşi aveau excedent bugetar, sunt cele din Cornu Luncii, Drăguşeni, Dumbrăveni, Forăşti, Grăniceşti, Horodniceni, Vadu Moldovei şi Zvoriştea.

 

Amenzi pentru primarii care i-au lăsat fără bani pe asistenţii persoanelor cu handicap

Prefectul a declarat că în urma controlului s-a constatat faptul că primarii, precum şi consiliile locale au încălcat atât prevederile Legii Finanţelor Publice, cât şi a Legii privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.
„Propunerea comisiilor a fost aceea de sancţionare contravenţională a primarilor care au încălcat anumite articolele din legile menţionate anterior, prin amendarea acestora de către persoanele împuternicite în acest scop de Ministerul Finanţelor Publice, de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, de Ministerul Administraţiei şi Internelor”, a precizat Popescu, care a mai adăugat că primarii ar putea primi amenzi cuprinse între 5.000 şi 50.000 de lei.
De asemenea, prefectul a declarat că în urma propunerilor făcute de membrii echipelor de control, a sesizat Camera de Conturi Judeţeană Suceava, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Suceava şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, pentru a-i amenda pe primarii care nu au plătit drepturile salariale ale însoţitorilor persoanelor cu handicap, precum şi pentru a continua verificările. „Atrag atenţia primarilor asupra faptului că însoţitorii persoanelor cu handicap sunt angajaţi de către primării în baza unor contracte de muncă, ce au acelaşi efect juridic ca şi contractele de muncă ale celorlalţi angajaţi ai instituţiilor pe care le conduc. Mai mult, înainte de efectuarea oricăror altor cheltuieli, ei trebuie să asigure mai întâi plata dărilor salariale”, a încheiat Sorin Popescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul le-a solicitat primarilor să plătească de urgenţă salariile însoţitorilor persoanelor cu handicap.
 Vizualizări articol: 814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Prefectul le-a solicitat primarilor să plătească de urgenţă salariile însoţitorilor persoanelor cu handicap1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vine campania trimis de
(20 ian 2012, 21:26:18
Aha. Incepe sa se simta miros de campanie electorala.
Apoi.... "Trece campania / imi ia toata marfa...."

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei