Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 ian 2012 - Anul XVII, nr. 15 (4920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vremuri grele

Salariile sucevenilor în ultimul an, mai mici şi în picaj faţă de media pe ţară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salariul mediu al angajaţilor din judeţ a stagnat şi chiar a scăzut uşor în ultimul an, în vreme ce decalajul faţă de media câştigurilor din România s-a adâncit şi mai tare.
Acestea sunt concluziile principale care rezultă din analizele Direcţiei  Judeţene de Statistică Suceava, care centralizează lunar date despre câştigurile salariale ale angajaţilor din judeţ.
Conform celor mai recente analize, salariul mediu net din luna noiembrie a anului trecut a fost de 1.041 de lei, în creştere cu 25 de lei faţă de luna anterioară, octombrie. Comparativ însă cu noiembrie 2010, se observă că salariile sunt în uşoară scădere, cu 2,2%.
În ceea ce priveşte salariul mediu brut din judeţ, în noiembrie 2011 acesta a fost cifrat la 1.423 de lei.
Aşadar, ca o concluzie, în 2011 salariile sucevenilor nu au revenit la valori mai mari, ba chiar au scăzut uşor.
Interesantă este şi comparaţia cu salariile medii la nivel naţional. Acestea arată că o ducem mult mai prost decât majoritatea locuitorilor altor judeţe, decalajul faţă de salariul mediu la nivel naţional adâncindu-se şi mai mult.
Conform analizelor statistice, salariul mediu net din judeţul Suceava în noiembrie 2011, 1.041 de lei, a fost cu 30,2% sub nivelul câştigului salarial mediu net la nivel naţional, cifrat la 1.491 de lei.
Pe de o parte, în ultimii ani, salariul mediu al angajaţilor din judeţ a fost întotdeauna mult sub câştigul mediu în România, însă niciodată decalajul nu s-a apropiat de 30%.
De exemplu, în noiembrie 2010, diferenţa dintre salariul mediu din judeţ şi salariul mediu de la nivel naţional era de 22,7%.
De asemenea, statisticile mai arată că judeţul Suceava se află pe locul şase, ultimul, din punct de vedere al salariului mediu la nivelul Regiunii Nord-Est, inclusiv în Botoşani, Neamţ şi Vaslui câştigurile medii fiind ceva mai mari. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariile sucevenilor în ultimul an, mai mici şi în picaj faţă de media pe ţară.
 Vizualizări articol: 792 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Salariile sucevenilor în ultimul an, mai mici şi în picaj faţă de media pe ţară3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E bun trimis de
(20 ian 2012, 12:26:41
daca suntem dupa vaslui, inseamna ca stam bine....dupa atata mediatizare cu produs in bucovina si asa mai departe, si suntem dupa vaslui...ce sa mai asteptam?
1.1  RE: E bun trimis de
(21 ian 2012, 08:30:16
Tie ti se pare ca Produs in Bucovina e o mare schema ? Vanzarile in fata la CJ s-au facut (si inca se fac in multe locuri) fara forme legale, adica fara bon fiscal. Asta inseamna fara TVA si restul. Ce te face sa crezi ca angajatii firmelor care vand la negru in fata CJ lucreaza cu forme legale in firmele respective ? Cat tupeu iti trebuie sa vinzi in fata CJ fata forme legale ? Cat tupeu iti trebuie sa patronezi asa ceva ? Asa ca statisticile oficiale nu au nici o treaba cu ce se intampla in teren. Iti reamintesc ca primaria si CL incurajeaza, modernizeaza si sponsorizeaza bazarul Suceava - locul in care 95% din afaceri se fac la negru/gri (banii pe care ii baga primaria acolo sunt din impozite si taxe locale). Urmareste te rog aglomeratia din magazinele din Suceava si fa o tura si prin Vaslui. Nici nu se compara !
2.   Traiasca pd-l trimis de
(20 ian 2012, 15:42:43
Bine ca stalpii de iluminat i-a adus din Italia si Austria,masina de servici a primarului din Germania,noi suntem buni doar de platit facturile luxului guvernantilor!Locuri de munca-ioc,cred ca jumate din populatia activa are pe acte salariul minim,iar cel mediu pe economie sare de 1400 datorita salariilor hotilor care ne conduc!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei