Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 ian 2012 - Anul XVII, nr. 7 (4912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Raport de activitate

Protecţia Consumatorilor a aplicat anul trecut amenzi de trei milioane de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava a efectuat în anul 2011 un număr de 3.438 de acţiuni de control şi a aplicat amenzi în cuantum de trei milioane de lei. Controalele efectuate au ca obiect tematici de la forul tutelar, şi anume Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, dar şi tematici propuse la nivelul comisariatului judeţean, precum şi verificarea unor sesizări şi reclamaţii.

În afara amenzilor şi sancţiunilor aplicate, CJPC Suceava a dispus anul trecut închiderea a două societăţi comerciale din judeţ, ca urmare a abaterilor înregistrate. Şefa comisariatului, Elena Oanea, a spus că „ambele societăţi aveau ca obiect de activitatea realizarea şi montarea de tâmplărie termopan, una dintre ele a fost închisă definitiv, iar cea de-a doua până la soluţionarea abaterilor constatate”. 

 

1.300 de sesizări şi reclamaţii, înregistrate anul trecut

În ceea ce priveşte numărul de sesizări şi reclamaţii înregistrate la CJPC anul trecut, Elena Oanea a spus că „s-au înregistrat 1.300 de reclamaţii, iar 67% dintre acestea au fost soluţionate în favoarea consumatorului”.

Majoritatea reclamaţiilor ajunse la CJPC sunt întemeiate, numai 26% fiind neîntemeiate, alte 3% au fost nesoluţionate din lipsă de documente doveditoare şi 4% dintre sesizări au fost redirecţionate către alte instituţii ale statului. 61% din totalul de reclamaţii vizează nemulţumiri ale consumatorilor din sfera serviciilor, urmate de produse alimentare.

„Într-un clasament al reclamaţiilor pe servicii, pe primul loc sunt cele legate de telefonia mobilă, urmate de cele de montare de tâmplărie termopan, electricitate, servicii financiare şi cablu TV”, a spus Elena Oanea.

Un număr mare de controale s-au efectuat în supermarketurile şi hipermarketurile din judeţ. „Am pus accent pe acest aspect, pentru că pe aici trec cei mai mulţi oameni. Am efectuat 204 astfel de controale şi am aplicat amenzi de 450.000 de lei”, a mai spus şefa CJPC.

În afară de controale tematice şi aplicarea de sancţiuni acolo unde situaţia a impus-o, CJPC Suceava a efectuat anul trecut şi acţiuni de consiliere a operatorilor economici din judeţ. „Au fost consiliaţi 270 de operatori economici, în special producătorii locali”, a mai declarat Elena Oanea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protecţia Consumatorilor a aplicat anul trecut amenzi de trei milioane de lei.
 Vizualizări articol: 668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Protecţia Consumatorilor a aplicat anul trecut amenzi de trei milioane de lei3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ASTEPTAM trimis de
(11 ian 2012, 15:31:47
DOAMNA ELENA DACA VA PERMITE TIMPUL VA RUGAM SA VERIFICATI SI SOCIETATEA SC.SERVICII COMUNALE SA. DIN RADAUTI ,DIRECTORUL ISI BATE JOC DE UN ORAS CU FACTURAREA CALDURII LA APARTAMENTELE DEBRANSATE.
2.   Rekord trimis de
(11 ian 2012, 21:50:40
...si alte trei milioane bagate in buzunar,se stie cum functioneaza sistemul,esti vinovat sau nu ia de aici o amenda si decarteaza echivalentul ei neoficial ca sa fie treaba buna ca altfel suntem la usa din nou saptamana viitoare!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei