Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 ian 2012 - Anul XVII, nr. 7 (4912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Noutăţi

IŞJ a creat un site pentru monitorizarea înscrierilor la grădiniţă şi la şcoală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava a creat un site prin intermediul căruia vor fi monitorizate şi verificate înscrierile copiilor la grădiniţă, în clasa pregătitoare şi în clasa I, pentru anul şcolar viitor. www.isjsuceava.ro este adresa de internet de unde, din zilele următoare, se vor putea urmări înscrierile copiilor la grădiniţă, în clasa pregătitoare sau în clasa I.

Reprezentanţii IŞJ vor urmări modul în care se efectuează înscrierile în clasa întâi, în timp ce părinţii vor vedea, după ce şi-au înscris copilul la şcoală, dacă totul este în regulă, doar prin introducerea codului numeric personal al copilului.

 

Orice viitor elev, la înscriere, va intra automat în baza de date computerizată

Site-ul a fost creat cu puţin timp în urmă, iar şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete, a declarat că „s-a creat această posibilitate pentru monitorizarea înscrierilor, având în vedere că în acest an se vor efectua înscrieri şi pentru clasa I şi pentru clasa pregătitoare”.

Site-ul realizat de IŞJ permite elaborarea unei baze de date exacte cu numărul de elevi înscrişi fie în clasa pregătitoare, fie în clasa I. „Orice viitor elev, la înscriere, va intra automat în baza de date computerizată. Astfel, un elev nu va putea fi înscris la mai multe şcoli, lucru care până acum ne crea probleme. Avea o anume cifră de elevi înscrişi în clasa I, pentru ca apoi, în septembrie, numărul efectiv de elevi din clasa I să fie mai mic, şi asta din cauză că părinţii îi înscriau în mai multe şcoli”, a spus Carcalete.

Noul sistem nu va mai permite acest lucru, deoarece nu va putea înregistra acelaşi cod numeric personal de mai multe ori.

 

Site-ul poate fi verificat de pe 16 ianuarie 2012

Înscrierile debutează în câteva zile, după ce conducerea IŞJ va face o şedinţă de instruire a directorilor de şcoli şi grădiniţe privind implementarea sistemului de înscriere computerizat.

Astfel, începând cu 16 ianuarie 2012, vor putea fi verificaţi toţi copiii care au fost înscrişi în grădiniţe (0-6 ani) şi şcoli (6-7 ani, clasă pregătitoare şi clasa I), prin accesarea link-ului Înscrieri.

În ceea ce priveşte înscrierile în clasa pregătitoare, potrivit noii legi, aceste clase se vor organiza în unităţile de învăţământ primare din judeţul Suceava şi la clasă vor preda învăţători.

 

Aproximativ 230 de clase pregătitoare

IŞJ estimează că în anul şcolar viitor vor funcţiona aproximativ 230 de clase pregătitoare în şcolile din judeţ.

Înscrierile în clasa pregătitoare se adresează tuturor copiilor în vârstă de 6 ani împliniţi până la data începerii anului şcolar (1 septembrie 2012), dacă nu au frecventat grupa pregătitoare, precum şi copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani până la sfârşitul anului calendaristic (31 decembrie 2012), dacă există solicitarea scrisă a părinţilor, a tutorilor sau a susţinătorilor legali.

Înscrierile în clasa I se adresează tuturor copiilor în vârstă de 7 ani şi copiilor în vârstă de 6 ani împliniţi până la data începerii anului şcolar (1 septembrie 2012), dacă aceştia au frecventat grupa pregătitoare, şi dacă există solicitarea scrisă a părinţilor, a tutorilor sau a susţinătorilor legali.

Atât pentru clasa I, cât şi pentru clasa pregătitoare, părinţii, tutorii sau reprezentanţii legali ai copiilor se vor adresa pentru înscriere unei unităţi şcolare cu nivel de învăţământ primar.

 

Înscrierile se încheie în prima zi a anului şcolar viitor

Şeful IŞJ, Petru Carcalete, a spus că „prioritate la înscriere într-o anumită şcoală o au elevii din zona arondată şcolii, după care ceilalţi din alte zone. Nici un elev nu poate fi refuzat de la înscriere pe motiv că nu mai sunt locuri. Dacă cererea este mai mare decât numărul estimat de elevi, se va face o suplimentare de locuri, se vor forma alte clase, dar înscrierile nu se stopează până la începutul anului şcolar viitor. Nu vreau să aud că nu sunt locuri pentru unii elevi din zonă, în timp ce şcoala a avut locuri pentru elevi din alte zone ale oraşului”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IŞJ a creat un site pentru monitorizarea înscrierilor la grădiniţă şi la şcoală.
 Vizualizări articol: 839 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
IŞJ a creat un site pentru monitorizarea înscrierilor la grădiniţă şi la şcoală5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei