Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 ian 2012 - Anul XVII, nr. 7 (4912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ordine

Cablurile puse ilegal pe stâlpii de iluminat vor fi tăiate de Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare a iluminatului public de-a lungul principalei artere de circulaţie a Sucevei, zecile de cabluri cocoţate pe vechii stâlpi de iluminat vor fi demontate.
Dacă în cazul cablurilor montate cu acordul Primăriei Suceava şi al celor care alimentează sistemul de supraveghere video va fi vorba de o repoziţionare, toate celelalte cabluri, de care nu se ştie nimic, vor fi tăiate şi coborâte de pe stâlpi.
“Cablurile care sunt pe stâlpi le vom tăia, dacă nu există nici un fel de autorizaţie pentru ele. Sunt colaci întregi de cabluri care sunt ai nimănui. Au fost puşi acolo fără să fim întrebaţi, de multe ori. Tăiem şi apoi vedem cine ţipă”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu, care le-a cerut celor de la serviciul de iluminat public ca, odată cu strângerea vechilor stâlpi de iluminat, să se facă ordine şi în privinţa cablurilor aeriene.
La comandamentul de ieri dimineaţă, reprezentanţii firmei Loial s-au angajat ca până la 15 februarie să finalizeze noua reţea de iluminat public, de la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni până la ieşirea spre Botoşani.
Tocmai de aceea, şeful municipalităţii sucevene a solicitat să fie demontaţi stâlpii vechiului sistem de iluminat, aceştia urmând să fie depozitaţi şi ţinuţi sub pază, pentru a fi refolosiţi la completări, prin cartiere, dar mai ales la extinderea reţelei de iluminat.
Ion Lungu a spus că, deşi există numeroase solicitări de la primari din judeţ, să le fie transferaţi lor aceşti stâlpi de iluminat, nici nu se pune problema de aşa ceva, stâlpii făcând parte din patrimoniul Primăriei Suceava şi fiind necesari pentru asigurarea iluminatului în cartiere nou apărute, dar şi pe străzile unde vechii stâlpi nu mai sunt funcţionali.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cablurile puse ilegal pe stâlpii de iluminat vor fi tăiate de Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 2314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
Cablurile puse ilegal pe stâlpii de iluminat vor fi tăiate de Primăria Suceava4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O masura inutila... trimis de
(11 ian 2012, 12:49:52
Majoritatea cablurilor optice de pe stalpii de iluminat apartin celor cativa transportatori locali de date si sunt cu siguranta instalate legal. Poate ca sunt si cabluri uitate... Problema este ca, indiferent cate cabluri sunt, ceea ce se intampla nu este normal si nici estetic. Cand s-a spart asfaltul bulevardului principal sau cand s-au pus pavele sau cand s-au sapat traseele pentru noul iluminat nu s-a gandit nimeni sa faca un canal de cablu dedicat, ca in zonele civilizate? Se vede treaba ca nu. Retelele de date inseamna conectarea la viitor, o atitudine realista si constructiva a primariei ar fi fost mai utila. Cablurile acelea asigura internet, televiziune digitala/analogica, telefonie pentru aproape intregul oras si modul de tratare a problemei reflecta de fapt atitudinea fata de confortul locuitorilor. Asa cum au pornit lucrurile nu se va rezolva absolut nimic...
1.1  RE: O masura inutila... trimis de
(11 ian 2012, 14:45:55

Orasul arata groaznic peste tot, dar acum, mai ales cu cablurile atirnate pe stilpi?

Este o lipsa de neiertat a edililor, ca nu au avut interesul si n-au prevazut etapele, pas cu pas, de imfrumosetare si organizare moderna a orasului nostru
1.2  RE: O masura inutila... trimis de
(11 ian 2012, 23:44:35
Intai au spart pentru termoficare...au fost santuri pana la fiecare bloc. Apoi au spart pentru canalizare. Inca o data pentru iluminat. Cam cate cabluri se puteau ingropa in timpul celor trei proiecte?
Au instalat camere cu trasee aeriene si apoi au spart si au ingropat cablurile pentru iluminat. De ce nu s-au facut simultan cele doua proiecte pentru a ingropa macar cablurile care deservesc spravegherea video pe "principala artera"?
De aia...
2.   Daca aveam primar... trimis de
(11 ian 2012, 12:56:41
Aceasta problema ar fi fost mai urgenta si mai de folos decat oul-minune si statuia -tirbuson!Dar cum sa mai sifoneze iarasi niste bani?Facem proiect,studiu de fezabilitate,licitatie,si cu banii prostilor ne facem noi crasme la copii!
3.   Atitudine de primar trimis de
(11 ian 2012, 23:38:59
Atitudine de primar al secolului 21 intr-un municipiu resedinta de judet: "Taiem si apoi vedem cine tipa!" Cei de la iluminatul public sunt la fel de competenti ca cei de la spatii verzi, care intai taie copacul si apoi constata ca tocmai au rupt si cateva cabluri in acelasi timp?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei