Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 ian 2012 - Anul XVII, nr. 7 (4912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ofertă AJOFM

300 de lei pe lună, de la stat, pentru patronii care angajează ucenici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava anunţă că are fonduri disponibile pentru noua lege a uceniciei, intrată la vigoare de la mijlocul anului trecut, conform noilor prevederi legale angajatorii care încadrează în muncă tineri care vor să înveţe o meserie primind de la stat câte 300 de lei lunar.  
Angajatorii (persoane juridice, persoane fizice, întreprinderi individuale, asociaţii familiale, asociaţii cooperatiste) pot încheia astfel de contracte cu tineri care au între 16 şi 25 de ani, cu acordul scris al părinţilor putând intra în program chiar şi copiii de 15 ani.
Patronii care vor să acceseze acest program trebuie să încheie contracte de ucenicie valabile minimum un an şi maximum trei ani.
Noua lege (106/2011) obligă angajatorul să desemneze un coordonator de ucenicie din rândul salariaţilor, care să aibă o experienţă mai mare de 5 ani, să supună ucenicul la o perioadă de probă de maxim 30 de zile, să asigure cadrul de pregătire teoretică şi practică, după a cărei finalizare să îl înscrie la un centru autorizat de evaluare şi certificare a competenţelor profesionale, pentru a primi un atestat, şi să suporte costurile de evaluare.
Angajatorul mai are obligaţia de a menţine contractul de muncă încheiat cu ucenicul, pe perioada stabilită la demararea acestuia. De cealaltă parte, ucenicul trebuie să participe la formarea profesională şi la procesul de evaluare, în scopul obţinerii certificatului de competenţe profesionale
Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava, a declarat: „Alături de aceste avantaje au fost simplificate procedurile ce le revin angajatorilor, renunţându-se la autorizaţii speciale, precum şi la obligativitatea de a asigura masa şi cazarea ucenicului. Îi invităm pe toţii agenţii economici să ni se adreseze, pentru toate detaliile suplimentare”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 300 de lei pe lună, de la stat, pentru patronii care angajează ucenici.
 Vizualizări articol: 1651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
300 de lei pe lună, de la stat, pentru patronii care angajează ucenici5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei