Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 ian 2012 - Anul XVII, nr. 7 (4912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Candidaţii PSD Suceava la viitoarele alegeri vor fi validaţi în cadrul unor alegeri primare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat că în luna iunie a acestui an, în toate filialele din judeţ ale acestui partid vor avea loc alegeri primare în cadrul cărora vor fi validaţi viitorii candidaţi social-democraţi la alegerile locale şi parlamentare.
Nechifor a arătat că alegeri preliminare se vor face după modelul american de desemnare a candidaţilor, în aşa fel încât toţi candidaţii PSD la viitoarele alegeri să primească validarea din partea membrilor de partid şi a populaţiei.
„În condiţiile în care domnii din PD-L nu vor să organizeze alegeri locale la termen, noi vom organiza alegeri la termen. Este vorba despre aceste alegeri primare, pentru că avem o obligaţie, ca partid de opoziţie, de a păstra un nivel acceptabil al democraţiei din România”, a explicat Nechifor.
El a arătat că acest proiect a fost iniţiat de PSD, precizând că îşi doreşte ca iniţiativa să fie agreată şi realizată şi de către cei din PNL. Cătălin Nechifor a mai spus că inclusiv candidatura sa pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava va fi supusă validării publice în cadrul unor astfel de alegeri primare.
„Alegerile primare se fac în toate localităţile, la fiecare nivel şi pentru fiecare funcţie care va fi scoasă la bătaie la alegerile din toamnă. Inclusiv candidatura la preşedinţia CJ Suceava va fi validată astfel, pentru că scopul acestor alegeri primare este să vedem dacă acei candidaţi pe care îi propunem noi au sau nu au susţinerea electoratului”, a declarat Nechifor.
Liderul PSD Suceava a mai precizat că la aceste alegeri primare vor putea participa atât membrii de partid, simpatizanţii PSD, dar şi toţi cetăţenii români cu drept de vot, care îi vor putea valida astfel pe viitorii candidaţi ai social-democraţilor.
Cătălin Nechifor a subliniat că la alegerile primare din PSD pot veni chiar şi simpatizanţii PD-L.
„Discuţiile cu privire la acest proiect sunt la nivel central şi vom vedea dacă şi PNL va îmbrăţişa această idee. Sper să o facă, pentru că în acest moment singurele partide care mai păstrează aerul democratic în România sunt PSD şi PNL”, a spus Cătălin Nechifor.
Pe de altă parte, el a precizat că în perioada imediat următoare va participa la patru întâlniri cu liderii locali şi cu primarii PSD din judeţ, în cadrul cărora se va face „o radiografie clară a situaţiei din partid şi a activului politic”.
Preşedintele PSD Suceava a mai declarat că în cursul săptămânii viitoare va avea o discuţie şi cu partenerii din PNL şi PC Suceava în vederea realizării unui program de campanie comun pentru USL, care să înceapă din această lună.
„Judeţul Suceava este foarte important. Avem în acest moment confirmarea faptului că atât Victor Ponta, cât şi Crin Antonescu sunt hotărâţi să facă tot posibilul ca la Suceava să avem şanse reale să câştigăm şi Consiliul Judeţean, dar şi majoritatea primăriilor. Iar acest lucru o să-l facem în baza unui plan pe care ni-l asumăm şi noi, cei din PSD, dar şi PNL în egală măsură”, a mai afirmat Cătălin Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidaţii PSD Suceava la viitoarele alegeri vor fi validaţi în cadrul unor alegeri primare.
 Vizualizări articol: 1520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Candidaţii PSD Suceava la viitoarele alegeri vor fi validaţi în cadrul unor alegeri primare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Votez pe cine? trimis de
(11 ian 2012, 12:03:06
Cine va fi candidatul usl pentru CJ Suceava,ptr,SUCEAVA,RADAUTI,ET
2.   Slabe sanse la Radauti trimis de
(11 ian 2012, 13:09:59
Consilierii locali PSD Radauti, parca voit au creat sanse mari actualului primar pri initierea si votarea in consiliul local a unei tampite hotarari 167/2011 prin care obliga proprietarii de centrale termice sa contribuie la o cota parte din costurile energiei termice furnizate de catre Servicii Comunale, confundand traseul tehnic al tevilor cu spatiile comune. Alegerile pentru primarie de acum patru ani, un numar de sub 30 de voturi au dat castig de cauza actualului primar Aurel Olarean iar acum prin aceasta initiativa tembela, PSD Radauti i-a facut cadou lui Oly peste 1000 de votanti. Sunt curios sa aflu cine a scremut asemenea tampenie si daca nu cumva cineva din interior este interesat ca Nistor Tatar sa nu fie primar. Sarcinschi a mai tradat o data, Frunza are idei colectiviste dar ceilalti ce interese au? Nu se poate ca unii sa dea cu piciorul si in bruma de incredere pe care USL o mai are la Radauti. Majoritatea celor cu centrale termice nu vor achita o factura care este nelegala si conform legii 51/2006, sectiunea 4, art.42, pct.11, astept ca dupa termenul de 45 de zile de la primirea facturii, operatorul sa-mi intrerupa furnizarea presupusului serviciu. Astept si executarea silita. Conform noului Cod Civil, am obligatia sa accept trecerea prin apartamentul PRPRIETATE PRIVATA a coloanelor, tevilor, dar nu-mi poate impune conditii. Eventual pot pune eu conditii. Asa ca la Radauti puteti sa faceti multe alegeri preliminare, prostia se plateste si pacat ca multi inca mai sperau intr-o schimbare, dar cu cine? Sunt simpatizant al LIBERALILOR si al USL-ului dar am ramas perplex de asa gandire ceapista. Rusine, rusine si bravo OLY.
3.   Pare o idee buna trimis de
(11 ian 2012, 13:24:46
o idee buna de aplicat pt toate partidele
4.   Re trimis de
(11 ian 2012, 15:12:02
TATAR AR TREBUI SA CANDIDEZE LA MILISAULI UNDE ARE SANSE DE REUSITA.DUMNEZEU NU BATE CU PARU tatare...
5.   Comentariu trimis de
(11 ian 2012, 22:28:30
Eu ma intreb daca alegerile astea preliminare vor fi ca cele din 2004 cand s-au facut alegeri preliminare in psd unde votul la calculator dintr-o lista ordinea in care candidat persoanele desemnate pentru posturile de parlamentari. atunci trebuiau sa iasa in fata cozmanca .......( si a iesit primul pe lista)....... Sau mai bine zis s-a votat pana a iesit cum trebuia.....:)) ....... specific psd!. .... acum cine trebuie sa iasa in fata?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei